Τα νέα μου είναι τόσα πολλά δεν ξέρω τι νας πρωτοπώ.
Είμαστε όλοι καλά. Έχουμε πολλή δουλειά (κάτι για το οποίο είμαστε ευγνώμονες). Για πότε ήρθε, πέρασε το καλοκαίρι και αρχίσαμε πάλι τα σχολεία ούτε που το κατάλαβα. Σαν να πέρασαν όλα σε μία στιγμή.
Κατάφερα και πάλι να λείψω ένα ολόκληρο εξάμηνο. Κάτι όμως που λατρεύω στο διαδικτυακό μου σπιτάκι είναι ότι είναι πάντα εκεί και με περιμένει. Είτε θέλω να δω κάτι που έχω κάνει και δεν θυμάμαι πώς, είτε θέλω να χαζέψω τα παλαιότερα ποστ μου και τα πάρτυ της μικρούλας μου.
Και δεν μου κρατάει μούτρα επίσης. Ελπίζω ούτε και εσείς. Δεν έχω ποτέ την πρόθεση να λείπω για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η ζωή όμως τρέχει κάποιες φορές τόσο γρήγορα που το 24ωρο δεν επαρκεί. Και έχω αποφασίσει ότι το μπλογκ μου είναι ένα μέρος που δεν θα επιτρέψω ποτέ να μου δημιουργεί άγχος. Είναι το αγχωλυτικό μου.
Αλλά δεν θα μπορούσα να μην μοιραστώ αυτήν την τόσο πετυχημένη και πανεύκολη συνταγή μαζί σας. Και να ξέρετε η Πηνελόπη είναι η αιτία. Η οποία τις προηγούμενες δύο εβδομάδες έμεινε σπίτι καθώς είχαμε κρούσμα στο τμήμα της οπότε τηλεμάθημα φουλ. Και με την γιαγιά να βλέπει στο σιγανό τις πρωινές εκπομπές. Και κάπου εκεί ανάμεσα στα πρωινάδικα και το διάλειμμα από τα τηλεμαθήματα, Πηνελόπη junior & senior συζητήσουν για brownies. Και η junior φυσικά μου τα ζήτησε να τα φτιάξουμε. Η όρεξη μου για μαγειρέματα έχει μειωθεί στο ελάχιστο (αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε επόμενο επεισόδιο 🙂 ). Μέχρι που είδα τη συνταγή του λεπτού και είπα ναι καλά σιγά. Δεν θα πετύχει. Αλλά πέτυχε. Εάν δεν έχετε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων αυτή σίγουρα δεν είναι η συνταγή σας. Επίσης, εάν δεν είστε λάτρης της σοκολάτας επίσης δεν θα τα λατρέψετε καθώς είναι φουλ στην σοκολάτα. Είναι μία συνταγή για πολυάσχολους chocoholics 😉
Πάμε να την δούμε βήμα βήμα και καλή σας απόλαυση!
Y.Γ. Στο φόντο εμφανίζονται τα αβοκάντο τοστ τα οποία μπορείτε να βρείτε πώς γίνονται αναλυτικά στα highlights στο instagram.
Ποσότητα: 5 με 6 μικρά κομμάτια
- 20γρ ανάλατο βούτυρο
- 30γρ & 20γρ σοκολάτα σκούρα κουβερτούρας
- 30γρ καστανή ζάχαρη
- 20γρ γάλα
- 45γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Απλώνουμε σε ένα μικρό τετράγωνο σκεύος για μικροκύματα λαδόκολλα (χρησιμοποίησα τάπερ 13x13εκ).
- Σπάμε σε μικρά κομμάτια τα 30γρ κουβερτούρας και τα βάζουμε μαζί με το βούτυρο επίσης σε σκεύος για μικροκύματα.
- Τα λιώνουμε, στο δικό μου φουρνάκι χρειάστηκε 35 δευτερόλεπτα. Δεν είχε λιώσει εντελώς.
- Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το γάλα.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το ενώνουμε με το μίγμα.
- Το μίγμα μας θα γίνει αρκετά παχύρευστο.
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 20γρ της κουβερτούρας.
- Απλώνουμε το μίγμα και από πάνω τα κομμάτια στο σκεύους με την λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Προσοχή μην το παραψήσετε, όταν το αφαιρέσετε από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό.
- Αφαιρούμε από το σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα μαζί με την λαδόκολλα για περίπου 10 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Αρχιική συνταγή από εδώ.
Έλα βρε κορίτσι, χαίρομαι που βλέπω νέα σου και που είστε όλοι σας καλά! Έχεις δίκιο, ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να σκεφτώ πόσο γρήγορα περνάει
Η μικρούλα θα έχει γίνει δεσποινίς τώρα φαντάζομαι! Είναι και δικό μας παιδί βλέπω, της φουλ σοκολάτας!
Η συνταγή ότι πρέπει για ξαφνικές υπογλυκαιμίες!
Και εγώ χαίρομαι που είμαι εδώ και πάλι!! Ναι η Πηνελόπη έχει μεγαλώσει αρκετά και το απολαμβάνουμε κάθε λεπτό!! Φαντάζομαι και οι δικές σου μικρές κυρίες!!! Είναι παιδί της φουλ φουλ σκούρας σοκολάτας !!! Το dna μίλησε !!! Σε φιλώ.