Η συνταγή που βλέπετε σήμερα είναι από τα μαγειρέματα της καραντίνας. Αυτής του Μαρτίου- Απριλίου. Στο πρώτο κύμα. Και να τώρα που βρισκόμαστε στο δεύτερο. Ας ελπίσουμε να αφήσουμε γρήγορα και αναίμακτα πίσω μας όλη αυτή την κατάσταση. Βέβαια το (ίσως μόνο) καλό από αυτή την κατάσταση είναι ότι καθόμαστε περισσότερο σπίτι και έχω περισσότερο χρόνο να αρθρογραφώ στο αγαπημένο μου διαδικτυακό σπιτάκι.
Πολλές από τις συνταγές είναι φωτογραφημένες, μετρημένες, ζυγισμένες και περιμένουν υπομονετικά σε κάποια κάρτα μνήμης. Ελπίζω να μπορέσω να της δημοσιεύσω όλες. Είναι κρίμα γιατί σημείωνα μόνο τα πετυχημένα 😉 Και είναι τόσο ωραία και εύκολα να βλέπεις έτσι βήμα βήμα πως μπορείς να σκαρώσεις ένα γευστικό πιάτο, ένα ζουμερό κέικ ή ενα λαχταριστό γλυκάκι.
Αυτή η σαλάτα ήταν από τις πολύ αγαπημένες μας εκείνης της περιόδου. Και για να καταφέρω τον Γιάννη να δοκιμάσει και να του αρέσει κάτι με κινόα είναι από μόνος του λόγος δημοσίευσης.
Άσχετο: το πιστεύετε ότι φέτος το μπλογκάκι μου κλείνει τα έξι; Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια από τότε που πάτησα το πρώτο κουμπί δημοσίευσης. Και έκτοτε πολλά και συναρπαστικά έχουν γίνει στον μικρό μου κόσμο του ίντερνετ. Άλλα περισσότερα για αυτό σε ειδικό άρθρο με τα απαιραίτητα πια εορταστικά κεκάκια!
Προς το παρόν κάτι λίγο πιο διατροφικό, έτσι κάπως διαιτητικό. Και λέω κάπως γιατί έχει αυτή τη σως που την απογειώνει την σαλάτα γευστικά αλλά και θερμιδικά.
Με αυτή τη σως έχουμε πάθει πλάκα (πραγματικά #notsponsored). Την βάζουμε σε αραβικές, σε σάντουιτς και σε σαλάτες. Την βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ στο ράφι με τις μαγιονέζες και τις διάφορες σάλτσες. Εάν βέβαια δεν την βρίσκετε μπορείτε να αντικαταστήσετε με απλή μαγιονέζα. Απλά αυτή έχει μία σπιρτάδα απίθανη. Οπότε εάν την πετύχετε, τσουπ την αρπάζετε.
Πάμε να δούμε τη συνταγή βήμα βήμα και να βάλουμε λίγο χρώμα στη μουντάδα του φθινοπώρου!
Ποσότητα: 2-3 μερίδες
- 200γρ κόκκινη κινόα
- 288γρ νερό
- 1 ζωμό λαχανικών (χρησιμοποιώ φρέσκο ψυγείου)
- αλάτι
- 218γρ πιπεριές πολύχρωμες (από μισή κόκκινη, πορτοκαλί και κίτρινη).
- 200γρ κόκκινα φασόλια κονσέρβας
- 150γρ καλαμπόκι κονσέρβας
- 100γρ μαγιονέζα
- 2 μικρά αβοκάντο
- 2κ.γ. μαυροσούσαμο
- 1κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. σκόνη μουστάδας
- Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε τρεχούμενο νερό
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα, βάζουμε το νερό με το ζωμό και αλάτι.
- Αφού βράσει το νερό βάζουμε την κινόα, χαμηλώνουμε σε μεσαία τη φωτιά
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ρουφήξει όλο το νερό (περίπου 15-20 λεπτά).
- Εν τω μεταξύ κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές. Αυτά που περισσεύουν μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για άλλα μαγειρέματα 😉
- Κόβουμε σε κυβάκια και τα αβοκάντο και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι από τις συσκευασίες τους
- Η κινόα είναι έτοιμη όταν είναι κάπως έτσι
- Με μία σπάτουλα σιλικόνης την αφρατέουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς ενώ ετοιμάζουμε τα υλικά της σαλάτας
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, το μαυροσούσαμο, την σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη σως και ανακατεύουμε
- Καλή μας απόλαυση