Και ζήσαμε να το δούμε και αυτό: κατ᾽οίκον περιορισμός, φόβος για κάτι που το έχεις μόνο διαβάσει/δει και τρέμεις στην ιδέα ότι θα σου χτυπήσει την πόρτα και -κυρίως- ότι θα χτυπήσει την πόρτα σε κάποιον από τους δικούς σου ανθρώπους που βρίσκονται στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Καταρχήν για άλλη μία φορά η ζωή με διαψεύδει όταν έλεγα ότι για μένα προσωπικά το 2019 ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές της ζωής μου. Που να ήξερα τι περιμένει την ανθρωπότητα. Έχω προσπαθήσει να το δω από τη θετική του πλευρά. Καταρχήν είμαι συνέχεια με το παιδί μου και τον άντρα μου που έβλεπα πολύ πολύ λιγότερο στην καθημερινότητά μας.
Δεύτερον, το ΣΚ έκανα δουλειές που ανέβαλα μήνες ολόκληρους. Έχω τελειώσει με τα πλυντήρια και είναι μόλις Κυριακή. Και φυσικά βρήκα λίγο χρόνο να γράψω στο πολυαγαπημένο μου μπλογκ. Η συνταγή αυτή κανονικά είναι για το πρωινό του Σαββατοκύριακου, που έχουμε χρόνο, δεν έχουμε πίεση να ξεκινήσουμε να πάμε στη δουλειά σωστά;
Λάθος. Τώρα με όλα αυτά που μας έχουν βρει, νομίζω ότι αξίζει να κάνουμε μία εξαίρεση και να το ετοιμάσουμε μία καθημερινή. Την ώρα που χάναμε στην κίνηση για να πάμε στη δουλειά μας.
Δοκιμάστε να ετοιμάσετε ένα σούπερ πρωινό για εσάς και την οικογένειά σας και αναβαθμίστε την ημέρα σας. Τι λέτε;
Όσοι δεν είστε νέοι εδώ ξέρετε τη μανία που έχω με τις τηγανίτες. Ειδικά αυτές είναι σούπερ αφράτες και πραγματικά μόνο μία αρκεί να σε χορτάσει πραγματικά !!!
Πάμε να δούμε τη συνταγή και ελπίζω να επισκέπτομαι πιο συχνά το αγαπημένο μου διαδικτυακό μου σπιτάκι!!
Ποσότητα: 6 τμχ
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 960ml γάλα
- 8κ.σ. ασπράδι αυγού (μπορείτε να το βρείτε και σκέτο στο σούπερ μάρκετ)
- 1 κ.σ. (13γρ) ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3κ.γ. βούτυρο
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το ασπράδι αυγού με την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία σφικτή μαρέγκα
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας
- Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι
- Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης)
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα επίσης με απαλές κινήσεις
- Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι (το δικό μου έχει διάμετρο 20εκ) ζεσταίνουμε μισή κουταλιά βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε με μία κουτάλα σούπας μίγμα τόσο ώστε να γεμίσει σε ύψος το μισό τηγάνι.
- Μόλις η τηγανίτα κάνει αρκετές φουσκάλες και έχει αρχίσει να πήζει και στην επιφάνεια την γυρνάμε από την άλλη μεριά για να την ψήσουμε ομοιόμορφα
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
- Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.