Ναι ναι είμαι ακόμα εδώ. Έλειψα πάρα (μα πάρα) πολύ καιρό αλλά φέτος ήταν μία χρονιά οδοστρωτήρας. Σε όλα τα επίπεδα. Με απώλειες και πληγές βαθιές, με αλλαγές ευχάριστες, με ταξίδια, με στεναχώριες με από όλα!! Αλλά μην σας μπουκώσω με τα δικά μου. Ειδικά τώρα που έχετε πήξει στο μελομακάρονο και στον κουραμπιέ (λογικό).
Πότε ήρθαν γιορτές δεν έχω καταλάβει πραγματικά. Και πότε πέρασαν έξι μήνες από τότε που έχω να ποστάρω στο μπλογκοσπιτάκι μου επίσης δεν έχω καταλάβει.
Το επισκέπτομαι συχνά πάντως. Είπαμε ότι ένα από τα καλά του είναι ότι έχει όλες σου τις συνταγές συγκεντρωμένες. Οπότε το συμβουλεύομαι συχνά όποτε θέλω να ψήσω ή να μαγειρέψω κάποια από τις συνταγές μου.
Σε μία τέτοια αναζήτηση λοιπόν ανακάλυψα ότι δεν έχω μία συνταγή για κλασικό κέικ σοκολάτας. Ασύλληπτο. Έπρεπε να διορθωθεί αμέσως. Η ζυγαριά και το σημειωματάριο πήραν φωτιά, ο φούρνος φούρνισε, η φωτογραφική μηχανή αποτύπωσε και ιδού.
Το πιο ζουμερό και απόλυτα σοκολατένιο κέικ. Και ειδοποιώ έτσι όχι τόσο γλυκό. Τόσο ώστε να απολαμβάνεις την γεμάτη γεύση σοκολάτας του κακάο. Τόσο ώστε να συνοδεύει τέλεια τον πρωινό καφέ σου.
Εάν δεν σας έπεισα με τις εικόνες και την εισαγωγή μου, τα απλά υλικά ίσως σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη.
Προσωπικά πάντως είμαι σούπερ χαρούμενη που πλέον μπορώ εύκολα να αναζητώ το φανταστικό αυτό κεκάκι όποτε έχω όρεξη για σοκολάτα και κέικ μαζί.
Ποσότητα: μία φόρμα 24 x 24 x 9εκ
- 203γρ ζάχαρη
- 147γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150γρ άγλυκο κακάο (προτιμήστε ολλανδικού τύπου)
- ½ κ.γ. αλάτι
- 88γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 233γρ γἀλα
- 1κ.γ. εκχύλσιμα βανίλιας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
- Σε ένα μπολ αφού προσθέσουμε το αλεύρι κοσκινίζουμε το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το υγρό μίγμα το κακάο με το αλεύρι και ανακατεύομε με απαλές κινήσεις ώστε να έχουμε ένα ενιαίο σχετικά ρευστό μίγμα.
- Αδειάζουμε στη φόρμα μας το μίγμα εάν δεν είναι σιλικόνης θα χρειαστεί να την λαδώσουμε καλά) και ψήνουμε για περίπου 50 με 60 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
- Περιμένουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε
Τα λέμε συντόμα και καλά ψησίματα!
Πρωί πρωί να κοιτώ τα newsletters και να πέφτω πάνω στο δικό σου…και με τί συνταγή! Μου έλειψαν οι συνταγές σου και η διαδικτυακή παρουσία σου. Όλα καλά ελπίζω τώρα. Τελικά το 2019 ναι ήταν οδοστρωτήρας. Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία (κυρίως) <3
Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω
Θα χαρώ πολύ να μου πείτε πως βγήκε. Είναι έξτρα έξτρα σοκολατένιο ιδανικό για τους λάτρεις της σκούρας σοκολάτας
Ωραίο θα το κάνω