Καταρχήν να ευχαριστήσω ξανά για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας τις οποίες εκτιμώ αφάνταστα και μου δίνουν κουράγιο και δύναμη. Επίσης να σας πω ότι μου δίνουν κίνητρο να δημοσιεύσω όλα αυτά που μένουν και περιμένουν σε κάρτες μνήμης, στο σημειωματάριο με τις συνταγές μου κλπ. Τέτοια είναι αυτή η συνταγή που ακολουθεί.
Ναι ναι το ομολογώ έχω πάθει εμμονή με το ταχίνι. Σε όλες του τις μορφές. Το ταχίνι σοκολάτας δε το θεωρώ ένα φανταστικό υλικό. Ας θυμηθούμε τα λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας 2 υλικών.
Οι μπάρες αυτές είναι μπουκιές ενέργειας. Έχουν ξηρούς καρπούς, βρώμη και φυσικά ταχίνι σοκολάτας που του δίνει απίστευτη γεύση. Ετοιμάζονται πανεύκολα και φυλάσσονται σε καλά κλεισμένο κουτί για μία εβδομάδα χωρίς να πάθουν το παραμικρό.
Να πω την αμαρτία μου όταν ετοίμαζα τις φωτογραφίες πολύ τις λιγουρεύτηκα. Έχω ήδη στείλει τη συνταγή στον διατροφολόγο μου να μου τις εντάξει στην διατροφή μου (ξεκίνησα δίαιτα aka εφιάλτης της food blogger).
Αυτά από μένα. Πάμε να ετοιμάσουμε τις μπάρες βήμα βήμα και καλή επιτυχία σε όποιον τις δοκιμάσει!!
Ποσότητα: 15 περίπου μπάρες
- 122γρ αποξηραμένοι χουρμάδες
- 73γρ σιρόπι σφένδαμου
- 158γρ ταχίνι σοκολάτας
- 100γρ νιφάδες βρώμης
- ½ κ.γ. αλάτι
- 42γρ λιναρόσπορο
- 20γρ σπόροι chia
- 72γρ ανάλατη ψίχα αμυγδάλου
- 1κ.γ. λάδι
- Προθερμαίνοτμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά πλην του λαδιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν σε μία ενιαία ζύμη
- Λαδώνουμε ένα ταψί (αυτό που χρησιμοποίησα είναι διαστάσεων 20x24εκ) και το καλύπτουμε με λαδόκολλα ως κάτωθι
- Με μία σπάτουλα σιλικόνης αδειάζουμε το μίγμα επάνω στην λαδόκολλα και το απλώνουμε από άκρη σε άκρη.
- Καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και με το βαζάκι από το ταχίνι πατάμε σε όλο το μήκος το μίγμα ώστε να γίνει πιο συμπαγές.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια (συνήθως χρησιμοποιώ κεραμικό) .
Προτιμήστε επεξεργαστή τροφίμων με δυνατό μοτέρ ώστε να μπορέσουν να ενωθούν σωστά τα υλικά
Κατ αρχάς αγαπώ το ταχίνι… την σοκολάτα την λατρεύω… οπότε το σοκολατένιο ταχίνι είναι έρωτας δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό. Πραγματικά είναι πανεύκολη η συνταγή και αύριο πρωί πρωί πάω για υλικά ώστε το απόγευμα να τις φτιάξω. Ευχαριστούμε πολύ Αθηνά μου για την συνταγή! Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Πολύ νόστιμες φαίνονται οι μπάρες σου ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή