Η αγάπη μου για την λεβάντα στις συνταγές μου είναι γνωστή. Το φίνο άρωμά της σε ταξιδεύει κατά την ταπεινή μου γνώμη. Άσε που όταν το ετοιμάζεις μοσχοβολάει άνοιξη η κουζίνα σου. Συνδυάζεται επίσης υπέροχα με το μοσχολέμονο και το αμύγδαλο. Το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής ήταν ένα ιδιαίτερο cake- τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό καφέ.
Εάν ψάχνετε ένα ιδιαίτερο σε γεύση κέηκ μόλις βρήκατε την ιδανική συνταγή. Μία δοκιμή θα σας πείσει!
Cake Λεβάντας
Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμ. 17εκ & ύψους 9εκ
Ένα φίνο κέηκ γεμάτο άρωμα μεθυστικής λεβάντας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Συστατικά
- 90γρ γάλα
- 2 κ.σ. (4γρ) & 1 κ.σ. (2γρ) αποξηραμένη λεβάντα
- 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 10γρ ωμά ξεφλουδισμένα και ανάλατα αμύγδαλα (περίπου 8)
- ξύσμα από ένα μοσχολέμονο (lime)
Οδηγίες
- Την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τις 2κ.σ. λεβάντας στο γάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Στο μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα με το ξύσμα lime και την μία κουταλιά σούπας λεβάντας μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το εξάρτημα φτερό.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
- Στραγγίζουμε το γάλα από την λεβάντα, το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τη φαρίνα και το μίγμα από το μούλτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα μέχρι ⅔ μέγιστο.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του cake.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
- Καλή σας απόλαυση!!
Σημειώσεις
Προσοχή η ποσότητα της συνταγής είναι για μικρή φόρμα (βλ. συνταγή για διαστάσεις), για μία μεγάλη φόρμα cake θα χρειαστεί να διπλασιάσετε ή τριπλασιάσετε τα υλικά ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.