Την Κυριακή έχει Μαραθώνιο. Για τους μισούς από εσάς είναι γιορτή. Για τους άλλους μισούς ταλαιπωρία. Να σας πω ότι κατανοώ και τις δύο πλευρές καθώς μέχρι και πριν επτά χρόνια άνηκα στην δεύτερη κατηγορία. Ώσπου αποφάσισε ο σύζυγος να συμμετέχει στα πέντε χιλιόμετρα το 2011. Και την επόμενη αποφάσισα να πάω και εγώ. Και από τότε ερωτεύτηκα την ημέρα αυτή και άλλαξα κατηγορία. Και ανήκω πλέον στην πρώτη που θεωρώ τον Μαραθώνιο μία γιορτή. Όπου έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα, με διάφορες δράσεις, μουσικές και εθελοντές. Και έτσι επιστρέφεις νοερά στο κλίμα του 2004. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που αγαπώ τον Μαραθώνιο. Επίσης φέτος θα ζητωκραυγάσω για δεύτερη φορά τον δικό μου αγαπημένο μαραθωνοδρόμο.
Και εδώ κολλάει η μακαρονάδα μας. Η διατροφή του Γιάννη περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες τον τελευταίο καιρό οπότε η μακαρονάδα έγινε το αγαπημένο μας πιάτο (όχι ότι δεν ήταν και πριν λέμε τώρα). Πολλές πολλές μακαρονάδες. Όσες έχω ποστάρει το μπλογκ μπορείτε να τις δείτε εδώ. Αυτή που βλέπετε στις άνωθεν φωτό δεν έχει ούτε γλουτένη, ούτε γαλακτοκομικά. Αλλά είναι από τις πιο πλούσιες μακαρονάδες που έχω δοκιμάσει έως σήμερα. Α είναι και χορτοφαγική. Σας είπα ότι θα χρειαστείτε μόνο ένα σκεύος; Είδατε ; Το τερμάτισα.
Πάμε να δούμε τη συνταγή μας και καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς !!! Είστε όλοι νικητές!!
Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες
- 200γρ κολοκύθα σε κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1lt γάλα αμυγδάλου
- 227γρ βίδες χωρίς γλουτένη ( χρησιμοποίησα αυτά)
- αλάτι
- ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κυβάκια κολοκύθας για 3 με 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια με την σκόνη σκόρδου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς δυνατή, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το ζωμό, λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά μας.
- Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία. Τα συγκεκριμένα τα έβρασα σε 9 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως
Καλημέρα Αθηνά, ωραία πρόταση μας σερβίρεις σήμερα!!! Δηλαδή τα μακαρόνια βράζουν μέσα στο γάλα?
Ναι ακριβώς βράζουν μαζί με το γάλα αμυγδάλου. Στην αρχή ίσως σου φανεί αραιή η σάλτσα αλλά όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο πυκνή. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Φαίνεται καταπληκτικό και διαιτητικό που τα ψάχνω αυτά τελευταία
Σε ευχαριστώ πολύ Νατάσσα, θα χαρώ πολύ να την δοκιμάσεις τη συνταγή!