Ή αλλιώς το απόλυτο cake σοκολάτας. Σας είχα δείξει παλαιότερα το αντίπαλο δέος του το Angel’s Food Cake. Αλλά όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά δύσκολα και χρειάζεσαι ένα cake που απλά θα σε ταξιδέψει, αυτό είναι! Πλούσια γεύση σοκολάτας, αφράτο και απαραίτητο για το ξεκίνημα μίας δύσκολης μέρας ή το τελειώμα μίας τέτοιας. Ένα ποτήρι κρύο γάλα το τέλειο συνοδευτικό κατά την ταπεινή μου γνώμη. Εγώ σας το σέρβιρα φωτογραφικά σκέτο για να το συνοδέψετε με ό,τι τραβάει η όρεξή δας!
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα κάποιες φορες το ψήσιμο ενός cake είναι το αγχωλυτικό μου. “Αναγκάζομαι” να τα ξεχάσω όλα και να αφοσιωθώ στο να προετοιμάσω ένα αρωματικό, γεμάτο γεύση κεκάκι. Δοκιμάστε το, μπορεί και να πιάσει!
Devil's Food Cake
Ποσότητα: 6 με 8 άτομα
Το απόλυτο σοκολατένιο cake
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Συστατικά
- 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 110γρ καστανή ζάχαρη
- 90γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 60γρ γάλα
- 65 στραγγιστό γιαούρτι
- 140γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε τις ζάχαρες με το βούτυρο μέχρι γίνουν κρέμα σε δυνατή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε στο μίγμα το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα μας.
- Ψήνουμε για περίπου 45 με 50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πωπω φαίνεται φανταστικό!
Σε ευχαριστώ πολύ!!