Εντάξει ότι η ξεκαθάριση της τροφοθήκης μου θα με έφτανε σε δεύτερη δημοσίευση σε μία εβδομάδα ε όχι, αυτό δεν το περίμενα. Όσοι αγαπημένοι με ακολουθείτε στο instagram θα είχατε δει ίσως στα stories ότι βρέθηκαν κάτι αποξηραμένες φράουλες που είχαν λήξει μόλις. Και είπα ε όχι! Αυτό πάει πολύ ! Δεν το δέχομαι!!! Και έπρεπε λοιπόν άμεσα δηλαδή αμεσότατα να αξιοποιηθούν!! Κάπως έτσι προέκυψαν τα μπισκοτάκια που βλέπετε! Μεσοβδόμαδα ενώ μαγείρευα το φαγητό της επόμενης ημέρας. Καμιά φορά αυτά τα ψησίματα είναι και τα πιο πετυχημένα!!! Λίγα τα υλικά και μυρωδάτα για τη συνταγή μας, με την φράουλα να δίνει μία γλυκιά νότα και χρώμα στα μπισκοτάκια μας.
Πάνε τέλεια με λίγο κρύο γάλα για βραδυνό, δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!
Ποσότητα: 12 μπισκότα
- 115γρ καστανή ζάχαρη
- 28γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 63γρ αποξηραμένη φράουλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε τις αποξηραμένες φράουλες σε πολύ μικρά κυβάκια.
- Κρατάμε περίπου 24 κομματάκια από τη φράουλα και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα στο μίγμα με την μαρίζ.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ( το ιδανικό είναι η κλασική κουτάλα παγωτού) απλώνουμε μπουκίτσες από το μίγμα στο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε από πάνω τα κομματάκια φράουλας που είχαμε κρατήσει
- Ψήνουμε για 11 λεπτά.
- Μετά από ένα πεντάλεπτο, τα απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν.
Δεν ήξερα καν πως υπάρχουν αποξηραμένες φράουλες!
Λαχταριστά πολύ τα μπισκοτάκια σου πάντως!
Καλή σου συνέχεια!
Ναι και είναι πολύ νόστιμες !! Σε ευχαριστώ πολύ!