Τα πάρτυ halloween είναι μία οικογενειακή συνήθεια που ξεκίνησε όταν είχα ήδη το μπλογκ. Και χαίρομαι γιατί μπορώ να έχω όλες μου τις αναμνήσεις μαζεμένες. Εδώ και εδώ θα βρείτε τί είχαμε σκαρώσει τότε σε συνταγές και κατασκευές. Εκτός από πέρισυ βέβαια που περνούσα ήδη τη φάση μου και δεν έβγαλα σχεδόν καμία φωτογραφία αν και περάσαμε σούπερ !!! Δεν πειράζει, επανορθώνω φέτος.
Καταρχήν το halloween είναι ένα αγγλοσαξωνικό έθιμο που γιορτάζεται την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Σε εμάς απλά μας αρέσει το μασκάρεμα και οι εορτασμοί, οπότε το βλέπουμε σαν μία ευκαιρία και να δούμε οικογένεια και φίλους. Έτσι λοιπόν το περασμένο Σάββατο καλέσαμε (μερικά από) τα μικρά ξαδερφάκια της Πηνελόπης (είμαστε τόσα πολλά που απλά επιλέξαμε αυτά από την πλευρά του μπαμπά) και γιορτάσαμε με μπόλικο παιχνίδι, φαγητό, γλυκά και φυσικά το σπάσιμο της πινιάτας!
Την πρόσκληση τη βρήκα σε μία καινούργια διεύθυνση -θησαυρός που έχω τελευταία ανακαλύψει εδώ. Η δική μας ήταν αυτή. Το κείμενο μπορεί εύκολα να προστεθεί ακόμα και από την ίδια εφαρμογή. Εγώ το έφτιαξα στο Photoshop. Και αφού είχαμε την πρόσκληση έμενε να φτιάξουμε όλα τα άλλα. Για καλή μας τύχη ο καιρός αυτό το Σάββατο ήταν σχεδόν καλοκαιρινός (τα καλά να μένεις σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο) και έτσι στήσαμε το τραπέζι των μεγάλων στον κήπο και των μικρών στο σαλόνι/ τραπεζαρία καθώς ζωή να έχουμε μαζευτήκαμε 10 ενήλικες, 10 παιδιά και ένα βρεφάκι.
Η πόρτα μας στολίστηκε με αυτό την σούπερ αφίσα που βρήκα εδώ
Το σπίτι γέμισε αράχνες κολοκύθες και μικρά γλυκά τερατάκια. Το κάτωθι μπάνερ μπορείτε να το βρείτε εδώ:
Ο ιστός στον τοίχο είναι από εδώ: H πινάτα ήταν κρατημένη από πέρισυ (βασικά όλα τα κρατάω και τα χρησιμοποιώ ξανά και ξανά ) και την είχα αγοράσει από εδώ. Καθώς άνοιγε με κορδονάκια, έκανα μία συγκόλληση στο κάτω μέρος και φέτος πήραμε το ρόπαλο και της δώσαμε και κατάλαβε 😉
Τα δωράκια ήταν από το Jumbo που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ποικιλία σε είδη halloween όπως και τα δακτυλιδάκια που δόθηκαν στις μαμάδες (που έχουν και αυτές ψυχή) :
Ο Γιάννης επιδόθηκε στην τέχνη του pumpkin carving στην οποία έχει πραγματικά ταλέντο (πρέπει να τον βιντεοσκοπίσω κάποια στιγμή νομίζω):
Και όσο για το cake που βλέπετε ήταν η φετινή προσθήκη στο candy bar που περιελάμβανε καραμελάκια από το Lidl και μπισκότα των οποίων τη συνταγή μπορείτε να βρείτε εδώ. Στο σημείο αυτό η μαμά κουκουβάγια θα πει ότι τον στολισμό με ζαχαρόπαστα επιμελήθηκε σχεδόν αποκλειστικά η Πηνελόπη (ζωγράφισα μόνο τα φαντασματάκια). Δεν τα έκανε απλά τέλεια;;;;
Το black velvet cake το είχα καιρό βάλει στο μάτι και τώρα ήταν η τέλεια ευκαιρία να το δοκιμάσω. Αφράτο, σοκολατένιο και με ένα σούπερ γλάσο με πλούσια γεμάτη γεύση. Πάμε να δούμε τη συνταγή και όποιος αποφασίσει να το γιορτάσει φέτος, εύχομαι να περάσει τέλεια!!!
- 227γρ φυτικό λάδι (χρηιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 230γρ ξυνόγαλο
- 1 κ.γ. (3γρ) λευκό ξύδι
- 1 μπουκαλάκι (28γρ) μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα (χρησιμοποίησα αυτό)
- 405γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. (7γρ) baking soda (μαγειρική σόδα)
- 2 κ.σ. (15γρ) σκόνη άγλυκου κακάο
- 1 κ.γ. (8γρ) αλάτι
- 305γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- Για το γλάσο
- 75γρ τυρί κρέμα τύπου philadelphia μη αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 40γρ βούτυρο (χρησιμοποιώ Lurpak) σε θερμοκρασία δωματίου
- 135γρ άχνη ζάχαρη
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής (λίγες σταγόνες, χρησιμοποίησα αυτό)
- πορτοκαλί καραμελάκια κας κας
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε σκόνη (αλεύρι, σόδα, κακάο, αλάτι, ζάχαρη) και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά με το ξυνόγαλο, την βανίλια, το λάδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μαύρο χρώμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε κρατήσει στο μπολ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αδειάζουμε στη φόρμα μας. Χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης.
- Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά μέχρι να μην βγαίνει υγρό από το κέικ όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.
- Για το γλάσο ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χρώμα μεχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Αν το χρώμα βγει ανοικτό προσθέτουμε λίγο ακόμα χρώμα. Το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε στο cake. Από πάνω στολίζουμε με πορτοκαλί κας κας όσο ακόμα είναι ρευστό.
Αρχική συνταγή εδώ.
Τι ωραία που τα έφτιαξες όλα και το κέικ κορυφή
Σε ευχαριστώ πολύ Νατάσσα ! <3
Πολύ ωραία διακόσμηση, τα μπισκότα με φοβερά κουπ πατ και η τούρτα απίστευτη! Ευχαριστούμε για τη συνταγή , θα την δοκιμάσουμε.