Λοιπόν δεν ξέρω αν το παθαίνετε και εσείς αλλά εκεί γύρω στην Τετάρτη η ενέργειά μου ψιλοεξαντλείται. Και συνήθως την πληρώνει το μαγείρεμα. Αλλά τότε είναι και που ανακαλύπτω πανεύκολες λύσεις και συνταγές που μου λύνουν τα χέρα. Μία τέτοια λοιπόν είναι και η άνωθεν ομελέτα. Και πόσο λοιπόν με βόλεψε τούτο εδώ το πιάτο δεν λέγεται. Χωρίς να ψιλοκόβεις και να ασχολείσαι. Λίγο ψήσιμο των υλικών και βουρ μέσα στο μίγμα. Εξάλλου τί τα έχουμε τα μαχαιράκια μας; Για μόστρα; Βουρ λοιπόν σήμερα για μία πανεύκολη ομελέτα φούρνου !! Ή αλλιώς η ομελέτα της τεμπέλας!!
Ομελέτα Φούρνου με λαχανικά εποχής
Ποσότητα: 3 με 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Συστατικά
- 5 αυγά
- αλάτι
- 300γρ σπαράγγια
- 300γρ μανιτάρια διαφόρων ειδών
- 200γρ τυρί γκούντα τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1κ.γ. αποξηραμένο σχινόπρασο (chives)
- 77γρ γάλα
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κρατάμε το τρυφερό πάνω μέρος
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χρησιμοποίησα με κεραμική επίστρωση) σωτάρουμε τα μανιτάρια μας με τα σπαράγγια για 2 με 3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και το γάλα.
- Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μικρού μεγέθους ορθογώνιο πυρέξ όπου έχουμε απλώσει με πινέλο το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα αυγά και στο τέλος το τριμμένο τυρί
- .
- Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
- .
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι θα χρειαστούμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο για το σωτάρισμα των λαχανικών.
Αν μας αρέσουν πιο μαλακά τα λαχανικά μας, θα χρειαστεί να αυξήσουμε το χρόνο του σωταρίσματος σε περίπου 7 λεπτά συνολικά.
Αν μας αρέσουν πιο μαλακά τα λαχανικά μας, θα χρειαστεί να αυξήσουμε το χρόνο του σωταρίσματος σε περίπου 7 λεπτά συνολικά.
Πολύ ωραία ιδέα για ομελέτα! Μας αρέσουν πολύ και τα μανιτάρια και τα σπαράγγια και πράγματι πανεύκολη!
Καλή σου συνέχεια! 🙂
Χαίρομαι που σου αρέσουν Μαρία!!! Σου εύχομαι μία υπέροχη εβδομάδα 🙂
Τις ομελέτες τις αγαπώ σε κάθε τους παραλλαγή.
Όπως και τις εύκολες συνταγές που μας λύνουν τα χέρια 🙂
Πραγματικά κοιτούσα τις φώτο και σκεφτόμουν απλά ότι θέλω να φάω αυτή την ομελέτα!
Σε φιλώ
Χαίρομαι που σου δημιουργεί αυτά τα συναισθήματα, οι φωτό πέτυχαν τον σκοπό τους!!! Σε φιλώ και σου εύχομαι μία υπέροχη εβδομάδα!!