Eίμαι που λέτε σε αναζήτηση του εορταστικού πνεύματος (christmas spirit που λένε και στο χωριό μου). Το ψάχνω από εδώ το ψάχνω από εκεί, παραμένει άφαντο. Εννοείται ότι στολίσαμε το δέντρο μας και το δωμάτιο της Πηνελόπης και φωτάκια αλλά έως εκεί. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια μου για θεματικούς στολισμούς και απίστευτες διακοσμήσεις έχουν μείνει σχεδόν στα χαρτιά! Μία αποτυχημένη και μία ημιτελής κατασκευή είναι ο φετινός απολογισμός!
Δεν παραπονιέμαι πάντως ! Είμαι πολύ καλά, από υγεία (που είναι και το σημαντικότερο) όλοι καλά δεν έχω κανένα λόγο να μην είμαι στο χαρούμενο χριστουγεννιάτικο συννεφάκι μου όπως κάθε χρόνο! Δεν είμαι ακόμα εκεί πάντως αλλά προσπαθώ να το φτάσω! Αυτά τα βελούδινα και λαχταριστά κεκάκια μου με πάνε λίγο πιο κοντά! Και αφού η προσωπική μου παράδοση για τις γιορτές είναι τα cupcakes, είπα φέτος να δοκιμάσω τα υπέρτατα ! Red velvet με βουτυρόκρεμα και τυρί κρέμα… Δεν περιγράφω άλλο! Φανταστικά στην υφή και στη γεύση, μία δοκιμή αρκεί για να σε στείλει απευθείας στο χωριό του Άγιου Βασίλη.
Α! Να μην το ξεχάσω… Το μπλογκάκι μου έχει φέτος την τιμή να είναι υποψήφιο στα βραβεία Food Blog που διοργανώνει το Bήμα Gourmet στην κατηγορία Baking! Η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και η ψήφος σας είναι σημαντική! Κάντε κλικ στο σύνδεσμο εδώ, επιλέξτε το Craft Cook Love, εισάγετε το email σας και πατήστε done! Μόλις μου κάνατε το μεγαλύτερο δώρο για αυτές τις γιορτές! Σας ευχαριστώ πολύ και υπόσχομαι να ανταποδώσω με πολλές λαχταριστές συνταγές!!! Και για όποιον θέλει να προτείνει στους φίλους του να με ψηφίσουν (εντάξει κερνάω γλυκό στείλε μου τη διεύθυνσή σου 😉 :Ρ ) το link θα είναι ενεργό έως τέλος Φεβρουαρίου! Θα το βρείτε και στην αρχική σελίδα του blog κάτω κάτω δεξιά, να εδώ.
Αυτά προς το παρόν! Πάω να φάω κανένα από τα κεκάκια μου μπας και νοιώσω Χριστούγεννα!
Ποσότητα: 21 κεκάκια
- ½ κούπα (120γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1½ κούπα (327γρ) ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
- 56ml υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (χρησιμοποίησα αυτό)
- 2½ κούπες (316γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κούπα (220γρ) ξινόγαλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. baking soda
- 1 κ.γ. μηλόξιδο
Για τη βουτόκρεμα- 483γρ ζάχαρη άχνη
- 240γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίο
- 135γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Σέ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μίξερ με το φτερό ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το χρώμα ώστε να γίνει μία πάστα. Το ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλα και το ξύδι.
- Τέλος προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
- Γεμίζουμε τη φόρμα μας με καραμελόχαρτα και αδειάζουμε εκεί το μίγμα μέχρι ¾.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήνουμε ένα 5λεπτο και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
- Εν τω μεταξύ, πλένουμε τον κάδο του μίξερ και αφού τον στεγνώσουμε χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με το βούτυρο και την άχνη μέχρι να έχουμε ένα σφικτό ενιαίο μίγμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε μία μεγάλη σακούλα με ζίπερ, κόβουμε την μία ακρούλα και στολίζουμε τα (κρυωμένα) κεκάκια μας με τη βουτυρόκρεμα.
- Διακοσμούμε με καραμελάκια, τρούφα και καραμελάκια της αρεσκείας μας
Τα καραμελάκια που χρησιμοποίησα για την διακόσμηση τα προμηθεύτηκα από εδώ.
Ω!!!! θα τα δοκιμασω εννοειται!!!!! μην αγχωνεσαι και θα ερθω να σου πω τα καλαντα για να μπεις στο Πνευμα των Χριστουγεννων 🙂
Καλη επιτυχια φιλεναδα!
Περιμένω να το δοκιμάσεις και να έρθεις για κάλαντα!! Μένει Πρωτοχρονιά και Φώτα!
Πολύ όμορφα Αθηνά! Τα χρυσά κουταλάκια γράφουν τελικά πολύ ωραία στο φακό 😉
Πολλές ευχές για υπέροχες γιορτές !!!!!!!!
Ναι γράφουν πολύ και πρέπει να προσέχεις μην κλέψουν την παράσταση χα χα!! Σε ευχαριστώ πολύ και Χρόνια Πολλά Άρη!
Αυτά τα κεκάκια πρέπει να τα δοκιμάσω κάποια στιγμή.
Πρέπει να είναι πάρα πολύ αφράτα και νόστιμα και έχουν και αυτό το χρώμα που τα κάνει πολύ πολύ ιδιαίτερα.
Η κρέμα πρέπει να τρώγεται εύκολα με κουταλάκι 🙂
Καλές γιορτές Αθηνούλα, με υγεία και πολλή αγάπη!
Είναι όντως πολύ αφράτα τα κεκάκια!! Η κρέμα γενικά τρώγεται με κουταλάκι ή χωρίς είναι πολύ κολασμένη 😉
Πολύ όμορφα και γιορτινά!
Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!
Χρόνια πολλά Μαρία!! Σε ευχαριστώ πολύ!
Μόλις ψήφισα! Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Η δουλειά σου ξεχωρίζει!
Καλώς ήρθες Χρυσή!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια και την ψήφο!