vanilla cupcakes 1 vanilla cupcakes 2 vanilla cupcakes 3 vanilla cupcakes 4Απλά και απολαυστικά χωρίς μίξερ και πολύπλοκα υλικά γίνονται εύκολα και μας ξελασπώνουν σε δύσκολες καταστάσεις κεράσματος. Τα χρησιμοποιώ συχνά και πολλές φορές τα φτιάχνω με το μάτι. Τελευταία φορά επικαλέστηκα τη συνταγή στο πάρτυ της Πηνελόπης που δεν μου έφταναν όλα τα άλλα ήθελα να έχω και candy bar. Ομολογουμένως είναι από τις ετοιμασίες που δεν με ταλαιπώρησαν καθόλου. Γρήγορη προετοιμασία, λίγη υπομονή στον φούρνο και μετά στόλισμα με ό,τι μας κάνει κέφι: ζαχαρόπαστα, βουτυρόκρεμα. Τα δικά μου στολίστηκαν με ροζ βουτυρόκρεμα και κίτρινα κας κας ώστε να ταιριάζουν στο θέμα του πάρτυ μας. Αυτή τη φορά φρόντιζα να μετρήσω τα υλικά ώστε να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας. Πάμε να την δούμε;

Μάφιν Βανίλιας

Ποσότητα: 12 μάφινς

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 180γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120γρ γάλα
  • 2 αυγά
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 125γρ βούτυρο (Lurpak ή τέτοιου τύπου) λιωμένο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε συνεχώς
  4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας
  5. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο χυλό
  6. Σε μία φόρμα για μάφιν 12 θέσεων βάζουμε από ένα καραμελόχαρτο
  7. Αδειάζουμε ενιαία το μίγμα στις θήκες με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού
  8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μάφιν
  9. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  10. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε αφού κρυώσουν εντελώς
Σημειώσεις
Τη συνταγή για τη βουτυρόκρεμα μπορείτε να την βρείτε εδώ
Τα καραμελόχαρτα και τα κας κας τα προμηθεύτηκα από εδώ

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 σχόλια στο “Μάφιν Βανίλιας

  1. Καλημέρα!!!!

    Γράφουν υπέροχα στις φωτογραφίες Αθηνά (λίγο βαριά βέβαια για μένα 🙂 αλλά δείχνουν και κομψά και λαχταριστα)

  2. Φαίνονται τέλεια!! 😉 Να σε ρωτήσω κάτι..πολλές φορές στη δική μου βουτυρόκρεμα καταλαβαίνω τη ζάχαρη, κάνει έτσι λίγο χριτς χριτς! Σου συμβαίνει και σένα;
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    • Αν δεν θες καθόλου αυτήν την αίσθηση αντικατέστησε την κρυσταλλική ζάχαρη με άχνη. Ευχαριστώ πολύ, την καλημέρα μου!