Απλά και απολαυστικά χωρίς μίξερ και πολύπλοκα υλικά γίνονται εύκολα και μας ξελασπώνουν σε δύσκολες καταστάσεις κεράσματος. Τα χρησιμοποιώ συχνά και πολλές φορές τα φτιάχνω με το μάτι. Τελευταία φορά επικαλέστηκα τη συνταγή στο πάρτυ της Πηνελόπης που δεν μου έφταναν όλα τα άλλα ήθελα να έχω και candy bar. Ομολογουμένως είναι από τις ετοιμασίες που δεν με ταλαιπώρησαν καθόλου. Γρήγορη προετοιμασία, λίγη υπομονή στον φούρνο και μετά στόλισμα με ό,τι μας κάνει κέφι: ζαχαρόπαστα, βουτυρόκρεμα. Τα δικά μου στολίστηκαν με ροζ βουτυρόκρεμα και κίτρινα κας κας ώστε να ταιριάζουν στο θέμα του πάρτυ μας. Αυτή τη φορά φρόντιζα να μετρήσω τα υλικά ώστε να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας. Πάμε να την δούμε;
Μάφιν Βανίλιας
Ποσότητα: 12 μάφινς
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Συστατικά
- 180γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 120γρ γάλα
- 2 αυγά
- 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 125γρ βούτυρο (Lurpak ή τέτοιου τύπου) λιωμένο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε συνεχώς
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο χυλό
- Σε μία φόρμα για μάφιν 12 θέσεων βάζουμε από ένα καραμελόχαρτο
- Αδειάζουμε ενιαία το μίγμα στις θήκες με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μάφιν
- Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
- Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε αφού κρυώσουν εντελώς
Τα θυμάμαι!!! Η Αφροδίτη καταβρόχθισε 2 από αυτά!!! Πρέπει να τα φτιάξω τώρα που εχω την συνταγή!!! Καλημέρα!!!!
Είδες που είπα ότι θα δώσω την συνταγή; <3 <3 ...με την μακαρονοσαλάτα λίγο έχω στεναχωρεθεί αλλά θα την ξανακάνω!
Καλημέρα!!!!
Γράφουν υπέροχα στις φωτογραφίες Αθηνά (λίγο βαριά βέβαια για μένα 🙂 αλλά δείχνουν και κομψά και λαχταριστα)
Ευχαριστώ πολύ Άρη!! Έχουν και το βούτυρό τους και τα από όλα τους!!
Καλέ Αθηνά τι ευκολη συνταγή και με λίγα υλικα! Αχ να είχα ένα τώρα…την κρατώ τη συνταγούλα, ευχαριστούμε!
Μα δεν είναι;; και εγώ την πρώτη φορά που τα πέτυχα δεν το πίστευα απλά!!
Φαίνονται τέλεια!! 😉 Να σε ρωτήσω κάτι..πολλές φορές στη δική μου βουτυρόκρεμα καταλαβαίνω τη ζάχαρη, κάνει έτσι λίγο χριτς χριτς! Σου συμβαίνει και σένα;
xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr
Αν δεν θες καθόλου αυτήν την αίσθηση αντικατέστησε την κρυσταλλική ζάχαρη με άχνη. Ευχαριστώ πολύ, την καλημέρα μου!
αυτες οι απλες και πεντανοστιμες συνταγες ειναι κ οι αγαπημένες μου! την κραταω λοιπον….
Χαίρομαι που σου άρεσε, κρίμα που η δίαιτα δεν σου επέτρεψε να τα δοκιμάσεις…. δεν πειράζει θα είσαι κορμί!