Tώρα που πήρα φόρα προχωράω με ταχείς ρυθμούς στις αναρτήσεις που σας έταξα στο ποστ για τη διοργάνωση του φετινού μας πάρτυ. Τα δωράκια του πάρτυ μας ήταν φέτος και βρώσιμα, ευκαιρία να εξασκήσω λίγο τα όσα έμαθα στα μαθήματα της Ζαχαροτεχνίας!! Μην τα βλέπετε έτσι είναι αρκετά εύκολα. Απαιτούν χρόνο και υπομονή…. Σας το λέω βέβαια εγώ που δεν φημίζομαι για την υπομονή μου γενικά… φαίνεται και από τις συνταγές και projects που συνήθως κάνω χα χα !!! Τα 40 λοιπόν μπισκοτάκια αυτά ήταν και το μεγαλύτερο ξενύχτι μου σε αυτό το πάρτυ, σε κάποια στιγμή η στρατιά με τα μίνιον πήγε να βρεθεί στον κήπο να κάνει παρέα με τα χόρτα…. αλλά με λίγη επιμονή το αποτέλεσμα με αποζημίωσε!! Κοριτσάκια μίνιον στόλισαν για λίγες μέρες το σαλόνι μας μέχρι να βρουν το δρόμο τους στους λιλιπούτειους καλεσμένους μας!! Ένα ακόμα που κατάλαβα πολύ καλά με το συγκεκριμένο project είναι ότι τα χρήματα που ζητούν για τέτοια μπισκότα είναι απόλυτα δικαιολογημένα !! Έχουν πολλή πολλή δουλειά!! Αν λοιπόν φέτος έχετε το μεράκι να κάνετε και εσείς τέτοια μπισκοτάκια ακολουθήστε τα δικά μου βήματα και τολμήστε το!! Θα κάνετε μικρά μουτράκια πολύ πολύ χαρούμενα!!
Η συνταγή που χρησιμοποίησα είναι αυτή εδώ. Ψήστε τα μπισκότα σας εφόσον έχετε αέρα στο φούρνο σας με το ένα ταψί πάνω από το άλλο κάνοντας μία εναλλαγή στα ταψιά στο μισό χρόνο ψησίματος ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο. Για 40 μπισκότα χρειάστηκε μιάμιση δόση της συνταγής περίπου. Η διάμετρος των μπισκότων είναι τα 5εκατοστά στο στρογγυλό μου κουπάτ.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα σας καθαρίστε ένα μικρό κομμάτι του πάγκου σας για τη ζαχαρόπαστα και τοποθετήστε να τα μπισκότα στα ταψιά που τα ψήσατε ώστε να μπορείτε να τα επεξεργάζεστε εύκολα. Βάλτε σε ένα μικρό μπολ νεράκι και πάρτε ένα καθαρό μικρό πινέλιο ζωγραφικής που να μην μαδάει. Ξεκινήστε με τη βάση δηλαδή την κίτρινη ζαχαρόπαστα. Χρειάστηκα 2 συσκευασίες 250γρ (χρησιμοποίησα αυτή την ζαχαρόπαστα). Κάντε την τόσο λεπτή ώστε να μπορείτε να τη διαχειριστείτε χωρίς να χαλάει το στρογγυλό σχήμα του. Κόψτε με το ίδιο κουπάτ που χρησιμοποιήσατε για τα μπισκότα. Απλώστε λίγο νεράκι στο κάτω μέρος και κολλήστε τα πάνω στα μπισκότα. Μόλις τελειώσετε με τα στρογγυλά κάντε τα μάτια. Αποφασίστε αν θα έχουν ένα ή δύο ματάκια. Κατά την ταπεινή μου γνώμη προτιμήστε τα μονόφθαλμα μίνιον (είπαμε είμαι άνθρωπος της ευκολίας!) . Με λευκή ζαχαρόπαστα (χρειάστηκα περίπου 100γρ) κάντε με ένα πολύ μικρό κουπάτ τα μάτια. Χρησιμοποίησα για κουπάτ τη βάση μίας μύτης κορνέ. Κάλλιστα μπορείτε να βρείτε ένα πολύ μικρό καπάκι. Αν κολλήσει όπως κόβετε τη ζαχαρόπαστα χτυπήστε ελαφριά το καπάκι για να πέσει ο κύκλος. Με λίγο νεράκι κολλήστε τα πάνω στην κίτρινη ζαχαρόπαστα στο κέντρο και ελαφρά προς τα πάνω.
Με γκρι ζαχαρόπαστα (δεν χρειάστηκα πάνω από 100γρ για όλα τα ματάκια) κάντε έναν κύκλο με ένα καπάκι με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από αυτό που κάναμε τα ματάκια και μετά κάντε έναν ακόμα κύκλο με το κουπάτ για τα ματάκια. Προτείνω για πιο ωραίο αποτέλεσμα να κάνετε λίγο πιο παχιά την γκρι ζαχαρόπαστα. Αφού κόψετε τα γκρι κυκλάκια τοποθετήστε με προσοχή γύρω από τα ματάκια και εφόσον υπάρχον κενά με το πίσω μέρος ενός μικρού κουταλιού κολλήστε το με προσοχή πάνω στα ματάκια (είπαμε θέλει λίγο υπομονή). Στη συνέχεια με λίγη μαύρη ζαχαρόπαστα (χρειάστηκα περίπου 40γρ). κάνουμε πολύ μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε επάνω στο κέντρο της λευκής ζαχαρόπαστας και με ισιώνουμε τις μπαλίτσες με το πίσω μέρος από το κουταλάκι μας. Με λευκό κας κας βάζουμε προς τα κάτω ένα μπιλάκι επάνω στη μαύρη ζαχαρόπαστα. Στη συνέχεια ανοίγουμε άλλη μία μικρή ποσότητα μαύρης ζαχαρόπαστας (περίπου 100γρ) σε μακρόστενο σχήμα. Με οδηγό έναν χάρακα και ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ορθογώνια σχήματα πλάτους περίπου 0,5εκ. Μετράμε πόσο θα χρειαστούμε γύρω από το κάθε μάτι και το τοποθετούμε με λίγο νεράκι. Στο τέλος για την κορδέλα χρησιμοποίησα δύο ροζ καρδιές κας κας (τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ της περιοχής μου και είναι αυτής της εταιρίας) την μία αντικριστά από την άλλη. Και στο τέλος με ένα μαύρο βρώσιμο μαρκοδόρο σχεδίασα το χαμόγελο και τα ματάκια. Ο μαρκαδόρος ζαχαρόπαστας είναι πολύ χρήσιμος αρκεί να κάνετε απαλές κινήσεις και να μην πιέζετε έντονα πάνω στη ζαχαρόπαστα. Τα υλικά μου (ζαχαρόπαστες, λευκό κας κας και βρώσιμο μαρκαρόδορο τα προμηθεύτηκα από εδώ και εδώ ). Τα συσκεύασα σε λευκά διάφανα σακουλάκια και τα σφράγισα με washi tape (κολλητική ταινία με σχέδια ) από τα Tiger.
Καλή επιτυχία εύχομαι σε όσους τα δοκιμάσουν !!! Μην πάτε μακρυά γιατί έρχoνται τα cupcakes και η τούρτα minion !!!
Καλά, τα είδα στο ινσταγκραμ κι έπαθα!! Μα πόσο όμορφα δείχνουν όλα μαζί!!!!
Να χαίρεσαι την κορούλα σου!!!
Μα δεν είναι σαν μία χαρούμενη στρατιά;; Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές!
Πολύ όμορφα τα μπισκότα σου!Έχω παίξει λίγο με τη ζαχαρόπαστα κατά καιρούς, αλλά μπισκότα δεν έχω φτιάξει ομολογουμένως!
Να το δοκιμάσεις Δέσποινα μου προτείνω!! Αξίζει τον κόπο! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Πωπω, τι χορταστικά! Μπράβο βρε Αθηνά. Το φιογκάκι όλα τα λεφτά!
Μα δεν είναι χαριτωμένα;; Το φιογκάκι είναι απαραίτητο αξεσουάρ ενός κοριτσιού μίνιον όπως καταλαβαίνεις…Ευχαριστώ πολύ Κάλη μου!
ειναι τελεια!!!
Σε ευχαριστώ πολύ 🙂 🙂
Κοιτάζοντας τα αναρωτιόμουν πως έκανες το χαμόγελο… βρώσιμος μαρκαδόρος εε;;; Έχω μείνει πολύ πίσω τεχνολογικά στην κουζίνα! Πάντως έγιναν υπέροχα!!
Ε καλά δεν είναι και κάτι καθημερινό ο βρώσιμος μαρκαδόρος…είναι λίγο εξειδικευμένο υλικό και εγώ στην πορεία το έμαθα..
Τι χαριτωμένα!
Μα δεν είναι;;
χαχαχαχαχα απίθανα είναι!!!!
Μπράβο σου!!!!
Ευχαριστώ πολύ Πέπη μου!
απλα δεν υπηρχαν τα μπισκοτα…γιατι ναι, εφαγα κ εγω μια μπουκια! αφρατα κ πεντανοστιμα!!!! μπραβο Αθηνουλα 🙂
Άντε δοκίμασες και κάτι …. να τα θυμάσαι αυτά τα μπισκότα…. 😉