Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους αγκάλιασαν την νέα μας προσπάθεια του περιοδικού μας C2!! Πραγματικά είχαμε μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τη μπλογκόσφαιρα όσο και από τους αναγνώστες των blog μας κάτι που εμένα με συγκινεί ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη !! Είμαι ευγνώμων πραγματικά 🙂
Μετά από αυτή τη σύντομη αλλά απαραίτητη για μένα εισαγωγή πάμε στο cake που βλέπετε άνωθεν στις φωτογραφίες. Είναι νηστίσιμο όπως επιβάλει η εποχή της νηστείας!! Είναι θρεπτικό και τόσο μα τόσο ζουμερό που πολύ δύσκολα θα υποθέσει κάποιος ότι στερείται γαλακτοκομικών και ζωικών προϊόντων! Το hummingbird cake προέρχεται από τις ΗΠΑ που κυκλοφορεί με πολλές και διαφορετικές εκδοχές! Η δική μου είναι vegan και πολύ πολύ ζουμερή !! Αν ψάχνετε λοιπόν για ένα νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα cake στην περίοδο της νηστείας σας βρήκα τη λύση !! Πάμε να δούμε τη συνταγή;
Ποσότητα: φόρμα σιλικόνης 24εκ x 24εκ x 9εκ
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1½ κούπα (330γρ) ζάχαρη
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κούπα (90γρ) φυτικό λάδι
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2½ κούπες (365γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. baking powder
- 300γρ ανανά (1 κονσέρβα 580γρ μικτού βάρους)
- 1 κούπα (90γρ) καρύδια χοντροκοπανισμένα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά σε σκόνη πλην της ζάχαρης (αλεύρι, σόδα, αλάτι, κανέλα, baking powder) και ανακατεύουμε.
- Στο μούλτι ή στην κουζινομηχανή μας πολτοποιούμε την μπανάνα με τον ανανά και την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι τα φρούτα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα (δεν ανακατεύουμε πολύ)
- Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Τι λιχουδιά είναι αυτή; Αν είναι έτσι τα νηστίσιμα απορω γιατί δεν νηστεύω.. χεχε!!! Τα υλικά είναι ένα κι ένα! Μου άρεσαν ομψς πολύ και οι φωτογραφίες. .Μπράβο Αθηνά μου!!!
Ευχαριστώ πολύ για όλα, τα υλικά συνδυάζονται νόστιμα για το κέικ, δεν χρειάζεται να νηστέψεις για να το δοκιμάσεις!!
Αθηνά, έχει βελτιωθεί πολύ στη φωτογραφία! Τα κοντινά σου (bokeh) είναι υπέροχα! Και το κέικ υπερλαχταριστό!
Σε ευχαριστώ πολύ Άρη!! Τον όρο που αναφέρεις τον γκούκλαρα καθότι είμαι τεχνικά πανάσχετη και έχω να πω ότι όλα τα φταίει ο μάκρο φακός μου 😉 !! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!
Αν και δεν τον πολυσυμπαθώ τον ανανά, κάτι μου λέει πως το αποτέλεσμα είναι θεϊκό! Κι επειδή σε εμπιστεύομαι στα κέικ με κλειστά μάτια, θα το δοκιμάσω.
Στο κέικ αυτό δεν έχει καθόλου γεύση καθώς το καλύπτει η μπανάνα και η κανέλα, δίνει απλά μία δροσερή νότα.. Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις Χριστίνα μου!
Καλημέρα!!
Πες μου ότι αυτό είναι το κεικ που περίμενα???
Σήμερα κιόλας!!
Φιλιά πολλά πολλά!
Ειναι πραγματικά πολυ καλό το περιοδικό σας, έχει πολυ όμορφο στήσιμο, πολυ στυλατο!
Όπως και το κέικ σου! Μου αρεσουν παντα τα νηστίσιμα κέικ, γιατί το λάδι τα κάνει πάντα πιο αφράτα!
Πολύ όμορφο το κέικ, πολύ λαχταριστό!
Δε θυμάμαι αν σου έγραψα συγχαρητήρια για το περιοδικό, είναι πολύ ωραίο! Μπράβο σας!
Δε νηστεύω αλλά το κεικ φαίνεται λαχταριστό και διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Και οι φωτογραφίες σου όπως πάντα εξαιρετικές!
Ξέρεις πόσο μου αρέσουν αυτές οι παραλλαγές! Πρέπει να είναι τόσο νόστιμο και ζουμερό αυτό το κέικ…
Αυτή η φόρμα γράφει τόσο ωραία στις φωτογραφίες!! Φιλάκια Αθηνούλα!!
Δεν έχω ξανασυναντήσει ανανά σε κέικ! Και μάλιστα σε συνδυασμό με μπανάνα! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!
Μιαμ μιαμ φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Συνταγή αποθηκεύτηκε! Μου αρέσει πολύ και η παρουσίαση! Το κάνει άκρως λαχταριστό!
Αθηνούλα μου να σου ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου επιτυχία στην προσπάθεια με το περιοδικό. Τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο κέικ αλλά μη γελάσεις δεν ήξερα πως λέγεται έτσι. Φιλιά και καλή συνέχεια!