Φέτος δηλώνω εντελώς ανέτοιμη για το Πάσχα: δεν νηστεύω ακόμα, δεν έχω κάνει τίποτα (μόνο αγόρασα κάτι κουπάτ) και το κεφάλι μου είναι γεμάτο ιδέες και το σώμα μου αδυνατεί να το ακολουθήσει. Εναποθέτω τις ελπίδες μου στις μέρες που έρχονται καθώς θα μείνουμε στο σπίτι μας (και φέτος) το Πάσχα οπότε λέω ότι θα έχω χρόνο.
Επίσης, δηλώνω ευθαρσώς αθεράπευτα γλυκατζού: τρελαίνομαι για τα γλυκά και κάθε φορά που τελειώνω το γεύμα μου πάντα (μα πάντα) αφήνω λίγο χώρο για το επιδόρπιο. Παραλληλά είμαι συνεχώς σε αναζήτηση συνταγών που ενώ είναι γευστικές είναι ταυτόχρονα και υγιεινές, με καλά λιπαρά και γενικά με καλύτερη διατροφική αξία από τα κλασικά γλυκά.
Ειδικά κατά την περίοδο της νηστείας, πάντα αναρωτιόμουν τι γλυκό θα μπορούσα να φάω (καλέ εννοείται σοκολατένιο) και να μην έχει κανένα ζωικό προϊόν. Θυμάμαι τον εαυτό μου να μασουλάει ένα κομματάκι σοκολάτας κουβερτούρα ελαφρώς απογοητευμένη…. Μέχρι που ανακάλυψα τη μους σοκολάτας που βλέπετε: γίνεται στην στιγμή εύκολα και γρήγορα και ικανοποιεί απόλυτα όλους τους chocaholics εκεί έξω!! Πλούσια γεύση σοκολάτας, αφράτη υφή και άμεση ικανοποίηση της επιθυμίας μας για ένα σοκολατένιο γλυκό, με μόλις δύο υλικά και 5 λεπτά από το χρόνο μας. Η μόνη προετοιμασία που χρειάζεται είναι να έχουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο από την προηγούμενη. Πάμε να δούμε πώς εύκολα και γρήγορα μπορούμε να το φτιάξουμε!
Ποσότητα: 2 μερίδες
- ένα κουτί γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά (400ml)
- 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα με 65% περιεκτικότητα σε κακάο & χωρίς γάλα
- Βάζουμε το κουτί με το γάλα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ)
- Την επόμενη μέρα, ανοίγουμε το κουτί και αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ μας μόνο το συμπαγές κομμάτι από το γάλα καρύδας και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε τη σοκολάτα (είτε σε μπεν μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων)
- Με μία μαρίζ ενώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
- Μοιράζουμε σε μπωλάκια και απολαμβάνουμε!
Η γεύση της συγκεκριμένης μους είναι αρκετά έντονη στη γεύση της κουβερτούρας. Εάν προτιμούμε περισσότερη γλύκα στη μους μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αραιωμένου μελιού την ώρα που ανακατεύουμε τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε την μους μας με μία φρέσκια φράουλα και νιφάδες κακάο (cocoa nibs)
Νηστίμο ξενηστίσιμο μια λιγούρα την έπαθα πρωί πρωί η γυναίκα! Το έχω πει εγώ, να μπαίνω εδώ φαγωμένη αλλά δεν με ακούω! Καλό Πάσχα!
Αθηνά μου καλημέρα! Με τέτοια φωτογράφιση πώς να μην μπω να διαβάσω την ανάρτησή σου! Μπράβο πάντως… το είχες που το είχες τώρα το απογειώνεις σιγά σιγά! Φιλί μεγάλο!
Τοσο εύκολη μους και φαίνεται τόσο ωραία που πραγματικά τη βλέπω και τη λιγουρεύομαι!
Εύκολη και γευστική ιδέα για τις ημέρες της νηστείας!
Γάλα καρύδας έχω σε μόνιμη πια βάση στο ψυγείο ενώ η κουβερτούρα δε λείπει ποτέ από τα ντουλάπια της κουζίνας!
Σε συνδυασμό με φράουλες έχουμε ένα ελαφρύ και ανοιξιάτικο γλυκάκι που αρέσει σε όλους!
Φιλιά
Ερμιόνη μου εγώ να σου πω το έχω στο ντουλάπι αλλά μετά από αυτή τη συνταγή θα το έχω σίγουρα στο ψυγείο!! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !! Φιλιά!
Πολύ ευκολη και ωραία συνταγη!!!!!!!!!
Ευχαριστώ πολύ !!!!
οκ φοβερή συνταγή και νηστίσιμη μαζί! Υπέροχες φωτογραφικές λήψεις! Τις λάτρεψα!
Ω σε ευχαριστώ πολύ με κάνεις και κοκκινίζω…
Καλά ε θεϊκό έγινε σούπερ καλύτερο από το αρτησιμο κατά την άποψή μου
Σε ευχαριστώ πολύ Νίνα