Όσοι με παρακαλουθείτε στο instagram θα έχετε δει ότι εδώ και καιρό παρακαλουθώ μαθήματα ζαχαροτεχνίας στον Δήμο του Νέου Ηρακλείου ! Είναι πραγματικά τόσο χρήσιμα και αγχολυτικά, όποτε (προλαβαίνω) να πηγαίνω περνάω απλά τέλεια! Η δασκάλα μας Ζοζεφίνα (aka okeik) μας έχει μάθει πολλά και διάφορα μυστικά σχετικά με την ζαχαρόπαστα και τον χειρισμό της. Αυτό που όμως μου έχει μείνει είναι η προτροπή της να προσπαθούμε κάθε φορά να φτιάχνουμε κάτι αφήνοτνας την φαντασία μας ελεύθερη και να προσπαθούμε να είμαστε ευρηματικοί όσον αφορά τα εργαλεία μας και το πώς μπορούμε να σχηματίσουμε αυτό που θέλουμε να απεικονίσουμε!
Κάπως έτσι προέκυψαν και τα μπισκότα που βλέπετε, που κάπου τα είχα πετύχει στο timeline του Facebook (δεν θυμάμαι πού ειλικρινά) και μετά άφησα την φαντασία μου ελεύθερη. Λαγουδάκια, παπάκια και καροτάκια έκαναν τα πιο γλυκά βρώσιμα δωράκια για το Πάσχα. Κάπου εδώ έκανα και την πρώτη μου απόπειρα διακόσμησης (χμ χμ δεν θέλω σχόλια 🙂 ) με royal icing (αυγόγλασο). Ευτυχώς που η Silikomart μου έστειλε το έτοιμο μίγμα για γλάσο και μου έλυσε τα χέρια! Πάμε να δούμε τη βασική συνταγή για μπισκότα βουτύρου διακόσμησης και πώς μπορούμε να τα ψήσουμε σε στικ, φτιάχνοντας ένα όμορφο και εντυπωσιακό βρώσιμο δωράκι! Επίσης να σας ευχηθώ ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !! Να τα περάσετε όμορφα με πολύ φαγητό, καλή παρέα και τους αγαπημένους σας ανθρώπους ολόγυρα!!
Ποσότητα: ανάλογα το μέγεθος των κουπάτ
- 250γρ βούτυρο Lurpak
- 200γρ κρυσταλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα
- Μόλις αρχίσει ελαφρά το βούτυρο να μαλακώνει το χτυπάμε με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι απλά να ανακατευτούν τα υλικά
- Προσθέτουμε το αυγό με το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ
- Ενώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας και το κάνουμε μία μπάλα
- Απλώνουμε στον πάγκιο μας μία λαδόκολλα και με 2 οδηγούς (προσωπικά χρησιμοποιώ δύο μικρούς λεπτούς δίσκους κοπής) ανοίγω λίγη λίγη τη ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστά.
- Κόβουμε με τα κουπάτ μας, βάζουμε με προσοχή το χάρτινο καλαμάκι στη βάση του μπισκότου έτσι ώστε να μην τρυπήσει το πίσω του μέρος και με μία φαρδιά σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ρηχό ταψί που επίσης έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 7 με 8 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες του μπισκότου
- Αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά και να σκληρύνουν και μετά τα απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς.
- Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με αυγόγλασο, ζαχαρόπαστα και καραμελάκια της προτίμησής μας συνδυάζοντας τα υλικά μεταξύ τους .
- Για τα λαγουδάκια, τα μάγουλα τα έκανα με καπάκι από εμφιαλωμένο νερό, τα αυτιά και τους φιόγκους με το κοπιδάκι μου!
Τα κουπάτ, ζαχαρόπαστα και χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι από εδώ
Τα καραμελάκια τα προμηθεύτηκα από το σούπερ μάρκετ και είναι από αυτήν την εταιρία
Ευχαριστώ θερμά την εταιρία Silikomart για την προσφορά του μίγματος για αυγόγλασο.
Τα καλαμάκια είναι από εδώ
Τα έκανες τόσο ωραία σαν ζωγραφιά είναι Αθηνά μου….Καλό Πάσχα ,με υγεία και αγάπη.Φιλάκια πολλά!
Μαίρη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια!! Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι!!
Ζωγράφισες Αθηνά! Έγιναν τέλεια!
Καλή Ανάσταση! Να περάσεις πολύ όμορφα!
Ευχαριστώ πολύ Άρη !!! Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι!!
Tι όμορφα! Καλή Ανάσταση! Να περάσετε όμορφα <3
xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr
Ευχαριστώ πολύ !! Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι!!
Παρα πολύ ωραια!
Και του χρόνου.
Καλό Πάσχα 🙂
Καλή Ανάσταση!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Ευχαριστώ πολύ!! Εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο χρώματα!!
Πολύ όμορφα μπισκοτάκια! Χριστός Ανέστη, Καλό Μήνα, ΧΟΧΟ
Ευχαριστώ πολύ πολύ Χαρά μου!! Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι!
Τα κατάφερες υπέροχα με τη διακόσμηση αλλά και από γεύση είναι καταπληκτικά! Και μιλάω εκ πείρας! Σε ευχαριστώ που μου τα έστειλες ως δωρο μυστική μου κουνελίτσα!
Τα κορίτσια μου ξετρελάθηκαν φυσικά! Χριστός Ανέστη Αθηνά!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Ντίνα μου!!! Ελπίζω να τα χαρήκατε!! Πολλά φιλιά και καλό καλοκαίρι!!
Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Υπέροχα δείχνουν! Και η συνταγή έχει απλά υλικά! Θα τα δοκιμάσω! Ευχαριστούμε πολύ
Η συνταγή είναι απλή και εγγυημένη!! Αναμένω εντυπώσεις όταν την δοκιμάσεις!!
aman!!!! ουτε να τα φας δε θα θελεις μη και τα χαλάσεις!!! υπέροχα Αθηνα 🙂
Ε όχι τρώγονται κανονικά!!! Η κόρη μου δε ξηλώνει πρώτα τη διακόσμηση από ζαχαρόπαστα!! Ευχαριστώ πολύ Ζίνα μου 🙂
Great post.