Φτάσαμε λοιπόν και στη Μεγάλη Εβδομάδα, σχεδόν χωρίς να το πάρω είδηση… Και εννοείται ότι συνεχίζω ακάθεκτη στη σοκολάτα και στα γλυκά, αυτή τη φορά σε κάτι μη νηστίσιμο. Η κλασική πανακότα είναι από τα λευκά γλυκά που λατρεύω! Τόσο φίνα και δροσερή πάντα είναι το απόλυτο επιδόρπιο σε ένα καλό γεύμα ! Την σοκολατένια εκδοχή δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ, και η φόρμα Armony της Silikomart μου έδωσε την αφορμή (καλέ έκανα ρίμα!). Η πανακότα μου στολίστηκε με φρέσκιες φράουλες και πλέον, σκέφτομαι σοβαρά να γίνει το επιδόρπιο στο πασχαλιάτικο τραπέζι μας. Δροσερό, σοκολατένιο και με φράουλες γίνεται εύκολα και απλά από το προηγούμενο βράδυ, τι καλύτερο; Πάμε να δούμε πώς να την φτιάξουμε εύκολα για το πασχαλιάτικο τραπέζι μας;
Ποσότητα: φόρμα 22 εκατοστών
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
- 2 φακελάκια ζελατίνης ( 20γρ εναλλακτικά 12 φύλλα ζελατίνης)
- 400γρ σοκολάτα κουβερτούρας (65% κακάο)
- 200γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 10 φράουλες μεσαίου μεγέθους (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο)
- Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος
- Λιώνουμε τη ζελατίνη στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς
- Σε μία στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε τη φόρμα μας
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα
- Με ένα μαχαιράκι σάμε τις φουσκαλίτσες που τυχόν έχει το μίγμα μας
- Παγώνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ
- Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε το κοτσάνι.
- Ξεφορμάρουμε στην πιατέλα την πανακότα και στολίζουμε με τις φράουλες
- Συντηρούμε στο ψυγείο
Ευχαριστώ πολύ την εταιρία Silikomart για την προσφορά του προϊόντος.
πολύ ωραίο Αθηνά! Και πολύ ωραία φόρμα, την έχω και εγώ 😉 !! Φαίνεται πολύ δροσερό και πολύ σοκολατένιο !!!
Ευχαριστώ πολύ Άρη!!
Πόσο όμορφη Αθηνούλα!!!! Φτιάχνω συνήθως την λευκή εκδοχή και την αγαπάμε οικογενειακώς. Αύριο θα ερθει η μεγάλη μου βαπτιστήρα που αγαπάει πανακότα. Λέω να φτιάξω λοιπόν τη δική σου και να της κάνω έκπληξη!!! Ερώτηση: συνήθως στη λευκή βάζω απο πανω μαρμελάδα φράουλα. Σε αυτή θα ταιριάζει; Σε περίπτωση που δεν βάλω ολόκληρες μιας κ δεν έχω την υπέροχη αυτή φόρμα;
Το κακό είναι βέβαια ότι εγώ θα νηστεύω και δεν θα μπορώ να τη δοκιμάσω!!!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Δημητρούλα!! Η σοκολάτα με την φράουλα κάνουν σούπερ συνδυασμό !! Νομίζω ότι θα ταιριάζει αν και θα σου πρότεινα να την κάνεις στα κλασικά ατομικά φορμάκια και όταν την σερβίρεις να βάλεις από μία φράουλα για πιο καθαρές γεύσεις!! 😉 Αναμένω εντυπώσεις από την βαπτιστήρα!! Πολλά φιλιά !!
Λαχταριστή! Ό,τι πρέπει για το πασχαλινό τραπέζι!
Και πολύ εύκολο γλυκό, με ελάχιστο περιθώριο λάθους…
Σοκολάτα – φράουλα, ασυναγώνιστος συνδυασμός!
Ευχαριστώ πολύ Χρύσα για τα καλά σου λόγια!!
Τι ωραία ιδέα Αθηνά!
Σοκολάτα και φράουλα! Αγαπημένος συνδυασμός που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Χαίρομαι τόσο που σου αρέσει Εύη μου!!
Πω πω πρωί πρωί τι διαβάζω και τι βλέπουν τα ματάκια μου! Πράγματι θα ταίριαζε απόλυτα με το πασχαλινό τραπέζι!
Κατερίνα μου χαίρομαι τόσο που σου αρέσει!! Σε ευχαριστώ!
Τι ωραία ιδέα. Σοκολατένια πανακότα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά είμαι σίγουρη οτι θα μου αρέσει αφού έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στη σοκολάτα. Οι φράουλες δε είναι ο ιδανικός συνδυασμός θα έλεγα. Καλό Πάσχα!
Καλό καλοκαίρι θα σου ευχηθώ Θεοδώρα μου!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Αμάν νοστιμιές!!!Τέλεια Αθηνά μου!Καλό Πάσχα σου εύχομαι<3
Ευχαριστώ πολύ Λίλια!! Σου εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι!!
Να πω πως μου τρέχουν τα σάλια;;; Κι έχω αρκετή κουβερτούρα και δεν ήξερα τι να την κάνω! Θα δοκιμαστεί. Ευχαριστούμε 🙂
Ελπίζω να την δοκίμασες Δημητρούλα!!! Πολλά φιλιά!
Μα πόσο εύκολο!!!
Έχω κι εγώ την ίδια αδυναμία για οποιαδήποτε λευκή κρέμα, αλλά με την σοκολατένια νομίζω θα ξετρελαθώ.
Μπαίνει στα pins μου.Καλό Πάσχα!
Είχε πολύ πλούσια γεύση την ανταγωνίζεται στα ίσια μπορώ να πω την κλασική πανακότα!! Πολλά φιλιά Αλέκα μου!
Ωραιος συνδυασμός, και τι ωραιο σχεδιο εχει!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Όταν έχεις την κατάλληλη φόρμα το σχέδιο βγαίνει σούπερ 😉