Δεν πιστεύω να πετάξατε τους κρόκους από τα αυγά που χρησιμοποιήσαμε στη συνταγή για το Angel Food Cake έτσι; Γιατί έχουμε τριλογία συνταγών με αυγά αυτήν την εβδομάδα στο blog ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως και γευστικά τα υλικά μας. Και ποιό είναι το κορυφαίο comfort food του χειμώνα; Μία λαχταριστή καρμπονάρα με ζουμερό μπέικον θα σας πω εγώ. Πολλές φορές έχεις απλά όρεξη για μία μακαρονάδα που να έχει πλούσια υφή και να σου αφήνει την πιο υπέροχη και γεμάτη γεύση. Τόσο υπέροχη που να λες χαλάλι οι θερμίδες 😉
Για πολλά χρόνια την μαγείρευα με κρέμα γάλακτος αγνοώντας επιδεικτικά τη συνταγή που έλεγε ότι η σάλτσα παρασκευάζεται με κρόκους αυγών. Αλλά αποφάσισα μία φορά να την δοκιμάσω έτσι για αλλαγή. Και αυτό ήταν: έρωτας. Δεν συγκρίνεται με τίποτα αυτή η πλούσια γεύση σε συνδυασμό με το χονδροκομμένο μπέικον. Και δεν μυρίζει καθόλου αυγό (σας διαβεβαιώ εγώ που έχω οξυμένη αίσθηση όσφρησης). Γίνεται τόσο απλά και γρήγορα που την σκαρώνεις στο πι και φι μία καθημερινή μετά τη δουλειά ή όποια μέρα τέλος πάντων έχεις όρεξη για μία χορταστική και πλούσια σε γεύση μακαρονάδα. Η προέλευσή της διχάζει. Άλλοι λένε ότι προέρχεται από τους φτωχούς Ιταλούς εργάτες του κάρβουνου που ήθελαν ένα γεμάτο ενέργεια γεύμα και άλλοι λένε ότι δημιουργήθηκε στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με αυγά του αμερικανικού στρατού. Αν έχετε όρεξη για διάβασμα δείτε πληροφίες σχετικά με την προέλευσή της εδώ και εδώ . Όποιος πάντως και να ευθύνεται για αυτό το λαχταριστό πιάτο, τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! Σας έπεισα ή όχι ακόμα; Πάμε να δούμε τη συνταγή;
Ποσότητα: 2-3 μερίδες
- 250γρ spaghetti
- 125γρ καπνιστό μπέικον χονδροκομμένο
- 6 κρόκους αυγών
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
- Σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε με ¾ νερό και βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία.
- Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, αλατίζουμε και βάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σε ένα τηγανάκι και σε μεσαιό μάτι σωτάρουμε σκέτο το μπέικον και το ξεροψήνουμε κατά προτίμηση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα (όχι πάνω στο μάτι).
- Προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει η κρέμα παντού.
- Προσθέτουμε και το μπέικον και απολαμβάνουμε.
Είναι σημαντικό να είναι ζεστά τα μακαρόνια πριν περιχύσουμε με την κρέμα για να ψηθούν οι κρόκοι
Την έφτιαξες ακριβώς όπως μου αρέσει Αθηνούλα! Να είχα ένα πιατάκι 😉
Χαίρομαι που σου αρέσει !!! Αχ και εγώ τώρα που σου τα γράφω…. Με κρατάει ότι έφαγα πολλά αυγά την προηγούμενη εβδομάδα 😉
Πες τα! Αυτή είναι η καρμπονάρα! Έφαγα πρώτη φορά πέρσι στην Ρώμη και ξετρελάθηκα! Η άλλη με την κρέμα είναι επίσης πολύ ωραία…αλλά δεν είναι καρμπονάρα! Φιλάκιααααα!
Καλώς ήρθες Ελεωνόρα! Όλες ωραίες είναι τις τρώω και έτσι και αλλιώς 😉 Καλή εορταστική εβδομάδα!
Πολύ λαχταριστή η καρμπονάρα σου Αθηνά!!! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Καλημέρα, φιλιά
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Χαρά !! Καλή εβδομάδα, φιλιά!
Κι εγώ τους φοβάμαι τους κρόκους αυγών … αλλά αφού το λες θα το δοκιμάσω κι έτσι γιατί απ ότι λένε και οι φίλοι μας Ιταλοί έτσι είναι το σωστό! Φιλιά & καλή συνέχεια!
Λέω να μην τους φοβηθείς και να το δοκιμάσεις!! Δεν μυρίζει καθόλου το αυγό! Καλή εβδομάδα, φιλιά!
Δεν βοηθάς Αθηνούλα! Δεν βοηθάς!!!! Πεινάω και βρήκα λίγο χρόνο να σεργιανίσω στα αγαπημένα μου ιστολόγια κι εσύ μού βάζεις λαχταριστές φωτογραφίες ενός εξίσου λαχταριστού πιάτου;;;; Δεν βοηθάς 😀
Η αλήθεια είναι ότι αν είναι να πεινάς δεν βοηθάει να βλέπεις gros plan μακαρονάδες!! Να σε κεράσω μία μερίδα 😉
Αγαπώ, λατρεύω καρμπονάρα. Την κάνω λίγο διαφορετική αλλά δεν έχει σημασία! Θέλω ένα πιάτο τώρα!!!!!! Την καλημέρα μου!!!
Και εγώ Κάλη μου άστα !!! Ειδικά με τον χειμωνιάτικο καιρό… Καλή εβδομάδα εύχομαι!!
Και εγώ έλεγα θα μας κάνει καμιά κρέμα καταλάνας, αλλά και η καρμπονάρα μια χαρά μου έκατσε χιχι
Γιαμ γιαμ κρέμα καταλάνας, τί φανταστική ιδέα !!! Σημειώθηκε ! Πολλά φιλιά!
O, τι και να λέμε, ό, τι και να γράφουμε… σαν τα μακαρόνια δεν έχει – τέλος! Μπορώ να κόψω ό,τι θες από τη διατροφή μου αλλά τα μακαρόνια jamais!! τέλεια φαίνεται η καρμπονάρα σου, άνετα τα τσάκιζα 2 πιάτα!! σλουρπ!
Δεν ξέρω για 2 πιάτα, το ένα πάντως το καθαρίζω μέχρι τέλους!! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Σωστη!
Τιποτα δεν παει χαμενο!
Merry Christmas 🙂
Ε μα ναι!! Χρόνια πολλά!
Ενα έχω να πω η δολια μακαρονού!
Βασανίζομαι!!!!!!!!!!!!!
Πωπωπωπω κολάστηκα ! Τετοια ωρα, τετοιες εικονες-συνταγες!!!!!!!
Γεια στα χερια σας
Καλο μας ξημέρωμα!
Φιλια πολλά 🙂
Χα χα σε νοιώθω καθώς είμαι και εγώ λάτρης των ζυμαρικών!! Καλή Χρονιά εύχομαι με υγεία και ευτυχία!!