Και η αξιοποίηση των υλικών μας συνεχίζεται με μπισκοτάκια να κλείνουν την τριλογία των συνταγών με τα 12 αυγά αυτής της εβδομάδας που ξεκίνησε με αυτήν την συνταγή και συνεχίστηκε με αυτήν εδώ. Είχα πραγματικά μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω πώς μπορεί να είναι γευστικά αυτά τα μπισκότα. Τελικά αποδείχθηκαν ότι είναι πολύ πλούσια σε γεύση, δεν χάνουν καθόλου το σχήμα τους και γίνονται άριστα μπισκότα διακόσμησης. Επίσης ενώ είναι κιτρινωπά άψητα, όταν ψήνονται γίνονται λευκά και λαχταριστά. Ακολουθείστε τις οδηγίες για το άνοιγμα της ζύμης και τον τρόπο χειρισμού τους στο ψήσιμο και μετά και δεν θα χάσετε! Μπορείτε φυσικά να τα φάτε και σκέτα αλλά μπορείτε επίσης και να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα ή με καραμελάκια. Εγώ επέλεξα να δοκιμάσω (χμ με μέτρια αποτελέσματα) τις δυνάμεις μου στη ζωγραφική σε ζαχαρόπαστα, έκανα μποτούλες του Άγιου Βασίλη (πανευκολούρες ) και χιονόμπαλες. Για αυτές μην τις βλέπετε έτσι. Βρήκα φανταστικές οδηγίες εδώ, τα κουπάτ εδώ και τα διακοσμητικά ζαχαρωτά εδώ, οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξετε τις δικές σας. Α και η διακόσμηση έγινε με κόκκινη και λευκή ζαχαρόπαστα. Δεν είναι τέλεια τα μπισκοτάκια αυτά για βρώσιμα δωράκια; Βάλτε τα σε μία σακουλίτσα διάφανη με μία όμορφη κορδελίτσα και χαρίστε κάτι που φτιάξατε με τα χεράκια σας στους ανθρώπους που αγαπάτε. Εξάλλου αυτά τα δώρα έχουν την μεγαλύτερη αξία. Σας χρωστάω σίγουρα πολλές πολλές αναρτήσεις σχετικά με tips για τη ζαχαρόπαστα το ξέρω, αλλά προς το παρόν ότι απορία σας προκύψει μη διστάσετε να την εκφράσετε είτε με email (athena@craftcooklove.gr), είτε με σχόλιο ή όπως αλλιώς σας βολεύει! Καλές ζαχαροδημιουργίες εύχομαι ! Α και οι εορταστικές αναρτήσεις δεν τελειώνουν φυσικά εδώ. Έρχονται και την επόμενη εβδομάδα, οπότε μην πάτε μακρυά 🙂
Ποσότητα: 2 ταψιά φούρνου
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ βούτυρο (χρησιμοποίησα Lurpak) κομμένο σε κύβους
- 150 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 6 κρόκους αυγών
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ανακατεύουμε στο μπώλ του μίξερ ολα τα στέρεα υλικά (αλεύρι , ζάχαρη , αλάτι)
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα
- Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάτζο μέχρι να γίνει ζύμη
- Την πατάμε να πλατύνει και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
- Επάνω σε μία λαδόκολλα και ανάμεσα από 2 οδηγούς (χρησιμοποιώ 2 μικρές επιφάνειες κοπής) ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας και με τα κουπάτ μας κόβουμε τα μπισκότα και τα εναποθέτουμε στα ταψιά
- Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα
- Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σχάρα να στεγνώσουν τελείως.
- Διακοσμούμε κατά προτίμηση
θεωρώ πως θα ήταν και τέλεια κουραμπιεδάκια με άχνη ζάχαρη! πω πω θαύμα η διακόσμηση!!!!!
Χμ δεν το είχα σκεφτεί, ωραία ιδέα!! Ευχαριστώ πολύ Μαρία!! Φιλιά!
Υπέροχα μπισκότα που διακοσμούνται εύκολα ότι επιθυμείς!
Πολύ ωραία η διακόσμηση σου!!
Και του χρόνου Αθηνά μου!!
Χαίρομαι που σου αρέσουν Μάχη! Σε ευχαριστώ πολύ!
ΤΕΛΕΙΑ!! Μπραβο Αθηνα μου!! και του χρονου!!
Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα!
Αθηνα “ζωγραφισες”, είναι τέλεια! Ότι πρέπει για εντυπωσιακά, βρώσιμα, χειροποιητα δωράκια και ας λες ότι είναι μέτριο το αποτέλεσμα. Εγώ το βρίσκω καταπληκτικό! Καλό Σαββατοκύριακο! Φιλιαααααα
Ε στη ζωγραφική θα μπορούσα να τα έχω πάει και καλύτερα… Σε ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα!
Καλημέρα Αθηνά μου, είναι φανταστικά τα μπισκότα και δείχνουν πανέμορφα σαν απλά στολίδια!!! Βέβαια δεν πιστεύω πως σε ένα σπίτι θα έμεναν για πολύ ως στόλισμα γιατι σε προκαλούν να τα φας!!! Η ζαχαρόπαστα σου έστρωσε άψογα .. εγω ειδική δεν είμαι αλλά αυτό που βλέπω λέω!!! Σε φιλω γλυκιά μανούλα!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Ίρις μου για τα καλά σου λόγια!
Επιτέλους μια συνταγή για επίπεδα μπισκότα! Μέχριν τώρα όσες φτιάχνω όλο και φουσκώνουν λίγο και χαλάει το σχήμα τους!
Όντως δεν χάνουν το σχήμα τους, φουσκώνουν ελάχιστα λόγω έλλειψης διογκωτικού (baking powder, σόδα κλπ) 🙂
Να τί θα κάνω τους κρόκους από τα αυγά που θα δώσουν τα ασπράδια τους στο royal icing! Thanks Athenaki!
Ναι είδες είναι συμπληρωματική συνταγή αυτή 😉
Καλησπέρα και χρόνια πολλά Αθηνά μου! Καταπληκτικά σου έγιναν Αθηνά μου! Υπέροχα μπισκότα που μπορούν να γίνουν πανέμορφα δωράκια στολισμένα με ζαχαρόπαστα κι όχι μόνον για τα Χριστούγεννα!
Φιλιά!
Ναι όντως κάπως έτσι αξιοποιήθηκαν!! Πολλά φιλιά!