Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια θα τα χαρακτήριζα και λίγο μπάρες δημητριακών (θα μπορούσαν να είναι εύκολα). Είναι απαλά και πλούσια σε γεύση. Το φυστικοβούτυρο και το αυγό κάνουν περιττή τη χρήση του αλευριού οπότε μπορούν εύκολα να καταναλωθούν από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Οι νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη εννοείται) τα κάνουν έξτρα τραγανά. Έχω να πω ότι ταιριάζουν σούπερ με τον πρωινό μας καφέ κακώς τα φωτογράφισα με γάλα 🙂 . Πάμε να δούμε τη συνταγή;
Μπισκότα χωρίς αλεύρι με κομματάκια σοκολάτας
Ποσότητα: 15 με 16 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Συστατικά
- ⅔ κούπας (125γρ) νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. baking soda
- 340γρ απαλό φυστικοβούτυρο
- ⅔ κούπας (235γρ) καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1½ κ.γ. εσάνς βανίλιας
- ⅔ κούπας (137γρ) σταγόνες λευκής και σκούρας σοκολάτας
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185 βαθμούς αέρα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με το baking soda και το αφήνουμε στην άκρη
- Στο μίξερ μας ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
- Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάνε σε όλο το μίγμα
- Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου
- Με μία κουτάλα παγωτού κάνουμε χοντρές μπαλίτσες και τις απλώνουμε σε απόσταση μεταξύ τους
- Ψήνουμε για 9 με 10 λεπτἀ
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αυτήν εδώ
Θρεπτικότατο! Με τέτοιες υγιεινές και νόστιμες συνταγές είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας τρέφονται σωστα!
Χαίρομαι που σου άρεσε Ελευθερία μου! Την καλημέρα μου και πολλά φιλιά!
Γιαμ γιαμ! Φαίνονται τέλεια <3
xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr
Ευχαριστώ Σοφία
Μοιάζουν πεντανόστιμα!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Η φωτογράφιση σου είναι τέλεια, γιατί σου έρχεται να απλώσεις το χέρι να τα φας τώρα!!
μας άνοιξες την όρεξη!! Καλές δημιουργικές μέρες 🙂
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Την καλημέρα μου 🙂
Δεν εχω δοκιμασει ποτε μπισκοτα χωρις αλευρι!Φαίνονται λαχταριστα, μου αρεσει και το φυστικοβούτυρο, ευκαιρεια να δοκιμασω τωρα!
Αν σου αρέσει το φυστικοβούτυρο θα σου αρέσουν σίγουρα! Θα χαρώ πολύ να τα δοκιμάσεις! Την καλημέρα μου! 🙂
Tέλεια Αθηνά μου τα μπισκοτάκια μου αρέσουν που είναι μόνο με βρώμη!!
Η παρουσίαση είναι απίθανη θα τα φτιάξω σίγουρα!!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Μάχη! Την καλημέρα μου!
Είναι τόσο απλά τα υλικά όσο και η δημιουργία τους Αθηνά μου και φυσικά άλλο τόσο υγιεινά…pin,pin pin!
Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου!! Καλημέρες και φιλιά!
Με γειααααααααααα!!!!!!!!!!!!! Υπέροχο, μοντέρνο, μίνιμαλ…. για το μπλογκ μιλάω!!! Καλορίζικο Αθηνούλα και ότι καλύτερο εύχομαι… τα μπισκοτάκια λαχταριστά και οι φωτογραφίες σε κάνουν να απλώσεις το χέρι και να τσιμπήσεις ένα… φιλάκια
Χαίρομαι που σου αρέσει το νέο μου σπιτάκι !! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φιλιά!
Φαίνονται λαχταριστά,θα τα δοκιμάσω σίγουρα, έχω μια απορία όταν λές baking soda τι ακριβώς εννοείς?
Θα χαρώ να τα δοκιμάσεις συνονόματη, baking soda είναι η μαγειρική σόδα σε σκόνη. Τη βρίσκεις στα είδη ζαχαροπλαστικής ή στα μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ. Καλημέρα 🙂
Α..ωραία,η κλασσική σόδα, ευχαριστώ…. 1
Έχω εμπειρία από τέτοια νόστιμα cookies και για αυτό ξέρω πόσο νόστιμα είναι! Με ένα ποτήρι παγωμένο γάλα και έχω το καλύτερο πρωινό!!
Θα έρθω να συμφωνήσω Λίλια!! Βέβαια πήγαιναν τόσο τέλεια με τον πρωινό μου καφέ που προσωπικά μου άρεσαν καλύτερα έτσι!!! Φιλιά πολλά και καλημέρες!
Πόσο μου αρέσουν τέτοιες συνταγές για μπισκότα Αθηνά! Γλυκά και λαχταριστά!
Επίσης πραγματικά δε χορταίνω το καινουργιο look του blog!
Σε ευχαριστώ Χρύσα μου για τα καλά σου λόγια!! Πολλές πολλές καλημέρες! Φιλιά!
Hello, congratulations on the blog!
If you can visit this blog:
http://www.morgannascimento.blogspot.com.br/
Thank you for your attention
Thank u, I will.
Η εικόνα και μόνο με έπεισε ότι πρέπει να δοκιμαστούν Αθηνούλα! Θα τα φτιάξω μέσα στο Σ/Κ για να πάρει κι ο μεγάλος στο νηπιαγωγείο! Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα! φιλάκια
Θα χαρώ πολύ να τα δοκιμάσεις!! Είναι πανεύκολα!! Φιλιά πολλά 🙂
Ακόμα κι εγώ που δεν τρώω μπισκότα (περιέργειες το ξέρω) τα ζήλεψα!!! Ίσως έχει να κάνει το γεγονός πως είναι χωρίς αλεύρι και φέρνουν περισσότερο σε μπάρες δημητριακών όπως λες κι εσύ! Εύγε φυσικά και για τις υπέροχες φωτογραφίες. Φιλιά πολλά!
Ε ναι δώσε τους μία μικρή ευκαιρία… Πολλά φιλιά χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό μου!! Φιλιά πολλά Δημητρούλα!
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, πάει στο πίντερεστ για δοκιμή!
Χαίρομαι που σου αρέσει, θα χαρώ να την δοκιμάσεις 🙂
2 συνταγες σου εχω φτιάξει και οι 2 επιτυχημένες!! Πολυ νόστιμα! Άραγε θερμιδικα να αντικαθιστούν ας πούμε 1 μπάρα δημητριακών δηλαδη 90-100 θερμίδες; Τι σου λεω τωρα;! Απλα θελω βα δω ποτε θα τις καταναλώνω
Καλησπέρα Δέσποινα !! Πάρα πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου 🙂 ! Χμ θερμιδικά δεν νομίζω να απέχουν και πολύ από τις μπάρες αλλά και πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρη! Εγώ πάντως σαν μπάρες τις μέτρησα!
Καλημέρα 🙂
Χθες έφτιαξα τα μπισκότα και το μίγμα μου βγήκε κάπως στεγνό, πρόσθεσα λίγο ταχίνι για να μπορέσω να τα πλάσω μπαλίτσες. Ομολογώ ότι έγιναν πεντανόστιμα αλλά πάλι έσπαγαν έυκολα όταν τα έτρωγα.Έτσι πρέπει να είναι ή έκανα κάτι λάθος?
Υ.Γ.Να πω την αμαρτία μου… έβαλα φυστικοβούτυρο με κακάο, δεν ξέρω μήπως “φταίει” αυτό???…
Καλημέρα Ιωάννα!! Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ που δοκίμασες τη συνταγή μου, με χαροποιεί ιδιαίτερα!! Το φυστικοβούτυρο πρέπει να είναι αρκετά κρεμώδες ώστε να έχεις μία καλή ζύμη!! Το ότι σπάνε εύκολα ειδικά την πρώτη ημέρα δεν είναι πρόβλημα και εμένα μου έσπαγαν, γι αυτό τα χαρακτήρισα και λίγο μπάρες δημητριακών. Τη δεύτερη ημέρα ήταν πολύ πιο συμπαγή! Τρίτη μέρα να σου πω είχαν τελειώσει οπότε δεν ξέρω να σου πω πώς γίνονται τότε! Χμ δεν ξέρω πώς μπορεί να είναι το φυστικοβούτυρο με κακάο δεν το έχω δοκιμάσει… Πάντως η ζύμη πρέπει να είναι γυαλιστερή και αρκετά “λαδερή” ! Ελπίζω να βοήθησα, την καλημέρα μου 🙂
Μου αρέσει πολύ πολύ το φυστικοβούτυρο οπότε η συνταγή αποθηκεύεται για δοκιμή! Ευχαριστούμε!
Θα χαρώ πολύ να τα δοκιμάσεις Κατερίνα μου!