Λατρεύω τα ντιπ. Είναι από τους πρώτους μαγειρικούς μου πειραματισμούς από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια. Πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέους συνδυασμούς. Το συγκεκριμένο προέκυψε όταν πειραματιζόμουν στο κλασικό γουακαμόλε. Ενισχύοντας την αναλογία της τομάτας και λίγο του κρεμμυδιού, έχουμε ένα πικάντικο, πλούσιο σε γεύση συνοδευτικό για τα νάτσος και την μπύρα μας. Πάμε να δούμε την πανεύκολη παρασκευή του; 

 

  
Ντιπ τομάτας και αβοκάντο
Σερβίρει 6
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 αβοκάντο
  2. 1/2 τομάτα
  3. 1/2 κρεμμύδι
  4. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα υλικά σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μούλτι ή στην κουζινομηχανή μας μαζί με το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
 
 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

53 σχόλια στο “Ντίπ με τομάτα και αβοκάντο

  1. E! λοιπόν αυτό θα κάνω την Παρασκευή που θα κάνουμε βραδιά σινεμά στο σπίτι…τα μικρά τα πατατάκια και οι μεγάλοι το ντιπ σου… Ευχαριστώ Αθηνούλα…

  2. Μμμμμ ωραίο το αβοκάντο, μ'αρέσει! Καμιά φορά ψάχνω κανένα συνοδευτικό ντιπ για τα τσιπς και δεν έχω…τώρα ξέρω! Αθηνά μου το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο? Ευχαριστούμε

    • Πρέπει να είναι ένα τσακ πριν το ώριμο γιατί μετά μαυρίζει : (. Ελαφρώ μαλακωμένο στο εξωτερικό αλλά με ζωηρό πράσινο χρώμα στη φλούδα! Καλημέρα, καλό ΣΚ!

  3. T αβοκάντο δεν λείπει ποτέ απο την κουζίνα μου,οπότε το έχω… και τις ντομάτες και τα κρεμμύδια…νομίζω ότι το έχω ήδη ετοιμάσει Αθηνά….τέλεια ιδέα γιατί λατρεύω τα ντίπ…φιλάκια πολλά!

  4. To αβοκάντο το υπεραγαπώ, το ίδιο και την ντομάτα, μαζί όμως δεν τα είχα φαντασθεί ποτέ Αθηνά μου!!΄
    Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες!
    Φιλάκια πολλά!!

  5. Μιαμ μιαμ φαίνεται υπέροχο και σήμερα θα μαζευτούμε για να δουν αγώνα οι καλοί μας σύζυγοι! Μου έδωσες ιδέα Αθηνούλα μου! Ευχαριστώ!!! Σου έχω κι ένα βραβείο πέρασε αν θες να το παραλάβεις http://www.anastasiasbeautysecrets.eu/2015/09/bloggers.html
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!

  6. Τα ντιπ δίνουν πάντα άλλη νότα. Και αυτό μοιάζει υπέροχο και θρεπτικό!
    – να πω την αλήθεια μόλις διάβασα ντομάτα περίμενα να δω κάτι σε πιο ροζ ή κόκκινο,
    αλλά μετά διάβασα τις αναλογίες 🙂 θα το δοκιμάσω σίγουρα!
    καλημέρα!!

  7. Hello I'am Chris !
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
    The "directory" is 25 million visits, 194 Country in the World! and more than 20,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************
    i followed your blog, please follow back
    Best Regards
    Chris
    +++++++++

  8. Τόσο απλό;;;;;;; Περίεργο μου φαίνεται πως δένει το αβοκάντο με την τομάτα και το κρεμμύδι. Και μόνο γι αυτό θα το δοκιμάσω… έχω νομίζω 2 αβοκάντο στο ψυγείο. Φιλάκια Αθηνούλα και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά

  9. Τρελαίνομαι για dip και δεν περιορίζομαι στο να βουτάω μόνο nachos… Ότι πατατάκι πέσει στο δρόμο κάνει μερικές βουτιές!!! :)) Αν και το δικό σου dip θα το προχωρούσα και λίγο παραπέρα και θα το έβαζα άνετα και στα Fajitas!!! 😉

  10. Υπάρχει άνθρωπος που να μη λατρεύει τα ντιπ; Δε νομίζω!!! Όλοι τρελενομαστε στην ιδέα να κάτσουμε μπροστά στην τηλεόραση για ταινία και βουτες… σε ντιπ.. πατατακια και ποπ κορν!!! Τέλειο το ντιπ σου Αθηνά… μμμμ!!!

  11. Σλουρρρρρρρρρρπ!!!! Φαντάζομαι πως και με την προσθήκη λίγης καυτερή σάλτσας θα ήταν εξίσου τέλειο και για τους λάτρεις των καυτερών (γκούχου γκούχου ονόματα δεν λέμε!). Τέλειο και το ξύλο! Φιλιά πολλά & καλό ΣΚ

    • Δημητρούλα με την ποσότητα του κρεμμυδιού είναι ήδη αρκετά πικάντικο αλλά γιατί όχι;;; η αγάπη στα καυτερά δεν είναι αμαρτία! Πολλα φιλιά!

  12. Έτσι που άλλαξε ο καιρός (σχεδόν) ξαφνικά.. και βρεθήκαμε κλεισμένοι μέσα τα βράδια με τις ταινίες αγκαλιά το συγκεκριμένο ντιπ είναι το καλύτερο συνοδευτικό! Μαζί με τα τσιπς & τα νατσος φυσικά!
    Φτιάχνω ακριβώς το ίδιο, αλλά δεν το πολτοποιώ. Παίρνω ώριμα αβοκάντο που λιώνουν με το πιρούνι, και ψιλοκόβω πολύ καλά την ντομάτα και το κρεμμύδι. Και εννοείται lime ή λεμόνι και πολύ πάπρικα!
    Θα το δοκιμάσω και με τον δικό σου τρόπο την επόμενη φορά! 🙂

    • Ναι όντως και εγώ όταν το είχα κάνει καθόμασταν ακόμα στη βεράντα.. Θα είναι και έτσι όπως λες πολύ ωραίο!! Και εγώ προτιμώ lime απλά δεν το έχω πάντα εύκαιρο οπότε βάζω το κλασικό λεμονάκι που μου βρίσκεται!! Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις την καλημέρα μου!! Φιλιά 🙂

  13. Καλημέρα Αθηνά μου! Τι όμορφες αλλαγές βλέπω;!!! Πολύ μου αρέσει το νέο header σου. Το γύρισες το blog σε wordpress κιόλας, ε; Με γειες!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Καλό φθινόπωρο!!!!! Φιλάκια