Λατρεύω τα ντιπ. Είναι από τους πρώτους μαγειρικούς μου πειραματισμούς από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια. Πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέους συνδυασμούς. Το συγκεκριμένο προέκυψε όταν πειραματιζόμουν στο κλασικό γουακαμόλε. Ενισχύοντας την αναλογία της τομάτας και λίγο του κρεμμυδιού, έχουμε ένα πικάντικο, πλούσιο σε γεύση συνοδευτικό για τα νάτσος και την μπύρα μας. Πάμε να δούμε την πανεύκολη παρασκευή του;
Ντιπ τομάτας και αβοκάντο
2015-09-27 18:59:13
Σερβίρει 6
Εκτύπωση
Συστατικά
- 1 αβοκάντο
- 1/2 τομάτα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Κόβουμε τα υλικά σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μούλτι ή στην κουζινομηχανή μας μαζί με το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Αθηνά ενα απλό αλλά συνάμα υπέροχο ντιπ!
Και ναι θα πρωτοτυπήσω και θα σου πώ για μια ακόμη φορά πόσο λατρεύω τις φωτογραφίες σου!
Χαίρομαι που σου αρέσει Γιώργο! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Τελευταία έχω έρωτα με το αβοκάντο !! Ωραία και η πρότασή σου Αθηνά!!
Κσλημέρα!!
Και εγώ το χρησιμοποιώ πολύ, το τρώω και σκέτο!! Χαίρομαι που σου αρέσει Άρη! Καλό ΣΚ!
Πολύ ωραία ιδέα Αθήνα! Εντυπωσιαστηκα και με την κινούμενη φωτογραφία! Καλημέρα!
Σε ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου! Καλό ΣΚ!
πωπωπω!!!θα το δοκιμάσω την Πέμπτη στο TGIT πρόγραμμα…χαμός θα γίνει!!ευχαριστώ που το μοιράστηκες!!καλημέρα Αθηνάκι όμορφο!!~
Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις Εύη μου!
E! λοιπόν αυτό θα κάνω την Παρασκευή που θα κάνουμε βραδιά σινεμά στο σπίτι…τα μικρά τα πατατάκια και οι μεγάλοι το ντιπ σου… Ευχαριστώ Αθηνούλα…
Σωστή Έφη! Ναι είναι πιο ενήλικο λίγο το ντιπ λόγω του κρεμμυδιού! Παρακαλώ, πολλά φιλιά!
Τα ντιπ (περαν του οτι ειναι εθιστικά) σου λύνουν τα χερια οταν ερθουν φιλοι στο σπιτι και θελεις να βγαλεις κατι για τσίμπημα 😉
Καλημερα!
Θα έρθω να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! Καλό ΣΚ!
Αγαπάμε τα ντιπ Αθηνούλα!!! Αυτό, δεν το έχουμε όχι δοκιμάσει, ούτε σκεφτεί ποτέ… Εντυπωσιακή ιδέα, που σίγουρα θα δοκιμάσουμε!
Πολλά γλυκά φιλιά, καλημέρα σου φίλη! :-*
Χαίρομαι που σας αρέσει! Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!
Εντάξει, το gif με ενθουσίασε!! Ξέρεις την αγάπη μου για το αβοκάντο, οπότε θα δοκιμαστεί άμεσα η πρότασή σου!
Καλημέρα,φιλάκια!!
Σούπερ Κίκα μου πολύ θα χαρώ! Καλό ΣΚ, πολλά φιλιά!
Τι ωραία ιδέα! Μου αρέσει ότι έχει αβοκάντο!
Χαίρομαι που σου αρέσει Μαρία μου!
Μμμμμ ωραίο το αβοκάντο, μ'αρέσει! Καμιά φορά ψάχνω κανένα συνοδευτικό ντιπ για τα τσιπς και δεν έχω…τώρα ξέρω! Αθηνά μου το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο? Ευχαριστούμε
Πρέπει να είναι ένα τσακ πριν το ώριμο γιατί μετά μαυρίζει : (. Ελαφρώ μαλακωμένο στο εξωτερικό αλλά με ζωηρό πράσινο χρώμα στη φλούδα! Καλημέρα, καλό ΣΚ!
Κι εγω λατρεύω τα ντιπ. Αυτό φαινεται πολύ ωραίο.
Χαίρομαι που σου αρέσει Μαριάννα μου!
οσο και αν λατρευω τα ντιπ…μισω το αβοκαντο!!!! χαχαχαχα δεν το πετυχα αυτη τη φορα!
Χα χα δεν πειράζει! Κάνω και ένα άλλο με γιαούρτι, θα σου το δείξω! Πολλά φιλιά!
T αβοκάντο δεν λείπει ποτέ απο την κουζίνα μου,οπότε το έχω… και τις ντομάτες και τα κρεμμύδια…νομίζω ότι το έχω ήδη ετοιμάσει Αθηνά….τέλεια ιδέα γιατί λατρεύω τα ντίπ…φιλάκια πολλά!
Τελευταία και εμένα Μαίρη μου! Είναι φανταστικό υλικό και για αλμυρές κ γλυκές συνταγές! Πολλά φιλιά!
To αβοκάντο το υπεραγαπώ, το ίδιο και την ντομάτα, μαζί όμως δεν τα είχα φαντασθεί ποτέ Αθηνά μου!!΄
Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες!
Φιλάκια πολλά!!
Σε ευχαριστώ Μάχη μου! Καλό ΣΚ!
Τέλειο!!!!!
Ευχαριστώ Λίλια!
Πολυ ωραία ιδέα Αθηνά, τι καλύτερο από ταινια-μπυρίτσα-τσιπς-ντιπ, για τα φθινοπωρινα βράδια!
Ναι έτσι κάναμε και εμείς για να το φάμε!
Μιαμ μιαμ φαίνεται υπέροχο και σήμερα θα μαζευτούμε για να δουν αγώνα οι καλοί μας σύζυγοι! Μου έδωσες ιδέα Αθηνούλα μου! Ευχαριστώ!!! Σου έχω κι ένα βραβείο πέρασε αν θες να το παραλάβεις http://www.anastasiasbeautysecrets.eu/2015/09/bloggers.html
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
Σε ευχαριστώ πολύ και για το βραβείο και για τα καλά σου λόγια Αναστασία μου!
Τα ντιπ δίνουν πάντα άλλη νότα. Και αυτό μοιάζει υπέροχο και θρεπτικό!
– να πω την αλήθεια μόλις διάβασα ντομάτα περίμενα να δω κάτι σε πιο ροζ ή κόκκινο,
αλλά μετά διάβασα τις αναλογίες 🙂 θα το δοκιμάσω σίγουρα!
καλημέρα!!
Ναι είναι λίγη η τομάτα ! Θα χαρώ να το δοκιμάσεις!
Hello I'am Chris !
I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
The "directory" is 25 million visits, 194 Country in the World! and more than 20,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
Happy Blogging
****************
i followed your blog, please follow back
Best Regards
Chris
+++++++++
Τόσο απλό;;;;;;; Περίεργο μου φαίνεται πως δένει το αβοκάντο με την τομάτα και το κρεμμύδι. Και μόνο γι αυτό θα το δοκιμάσω… έχω νομίζω 2 αβοκάντο στο ψυγείο. Φιλάκια Αθηνούλα και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά
Ναι είναι τόσο απλό (όπως κ τα περισσότερα ντιπ) ! Αλλά είναι φανταστικά! Πολλά φιλιά!
Τρελαίνομαι για dip και δεν περιορίζομαι στο να βουτάω μόνο nachos… Ότι πατατάκι πέσει στο δρόμο κάνει μερικές βουτιές!!! :)) Αν και το δικό σου dip θα το προχωρούσα και λίγο παραπέρα και θα το έβαζα άνετα και στα Fajitas!!! 😉
Χα χα αυτό το έχω κάνει κ εγώ! Απλά με τα νάτσος δένει καλύτερα! Τί ωραία ιδέα!! Σε ευχαριστώ πολύ!
Υπάρχει άνθρωπος που να μη λατρεύει τα ντιπ; Δε νομίζω!!! Όλοι τρελενομαστε στην ιδέα να κάτσουμε μπροστά στην τηλεόραση για ταινία και βουτες… σε ντιπ.. πατατακια και ποπ κορν!!! Τέλειο το ντιπ σου Αθηνά… μμμμ!!!
Δεν ξέρω εγώ παλιά δεν τα έτρωγα….αλλά τώρα τρελαίνομαι σχεδόν με όλα ! Φιλιά Ίρις μου, καλό ΣΚ!
Σλουρρρρρρρρρρπ!!!! Φαντάζομαι πως και με την προσθήκη λίγης καυτερή σάλτσας θα ήταν εξίσου τέλειο και για τους λάτρεις των καυτερών (γκούχου γκούχου ονόματα δεν λέμε!). Τέλειο και το ξύλο! Φιλιά πολλά & καλό ΣΚ
Δημητρούλα με την ποσότητα του κρεμμυδιού είναι ήδη αρκετά πικάντικο αλλά γιατί όχι;;; η αγάπη στα καυτερά δεν είναι αμαρτία! Πολλα φιλιά!
Κι εγώ σαν τη Ζήνα αυτό με το γιαούρτι που ετοιμάζεις θέλω.Γρήγορο σαν κι αυτό με το αβοκάντο!Φιλιά!
Έγινε Αλέκα μου!! Πολλά φιλιά!
Movie time Καταστάσεις!! Θεϊκό το ντίπ και Θα δοκιμαστεί άμεσα! Ευχαριστούμε!
Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις!! Είναι πικάντικο και πάει σούπερ με μπυρίτσα!! Πολλά φιλιά!
Έτσι που άλλαξε ο καιρός (σχεδόν) ξαφνικά.. και βρεθήκαμε κλεισμένοι μέσα τα βράδια με τις ταινίες αγκαλιά το συγκεκριμένο ντιπ είναι το καλύτερο συνοδευτικό! Μαζί με τα τσιπς & τα νατσος φυσικά!
Φτιάχνω ακριβώς το ίδιο, αλλά δεν το πολτοποιώ. Παίρνω ώριμα αβοκάντο που λιώνουν με το πιρούνι, και ψιλοκόβω πολύ καλά την ντομάτα και το κρεμμύδι. Και εννοείται lime ή λεμόνι και πολύ πάπρικα!
Θα το δοκιμάσω και με τον δικό σου τρόπο την επόμενη φορά! 🙂
Ναι όντως και εγώ όταν το είχα κάνει καθόμασταν ακόμα στη βεράντα.. Θα είναι και έτσι όπως λες πολύ ωραίο!! Και εγώ προτιμώ lime απλά δεν το έχω πάντα εύκαιρο οπότε βάζω το κλασικό λεμονάκι που μου βρίσκεται!! Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις την καλημέρα μου!! Φιλιά 🙂
Καλημέρα Αθηνά μου! Τι όμορφες αλλαγές βλέπω;!!! Πολύ μου αρέσει το νέο header σου. Το γύρισες το blog σε wordpress κιόλας, ε; Με γειες!
Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Καλό φθινόπωρο!!!!! Φιλάκια
Σε ευχαριστώ πολύ Ασπασία! Είδες γενική ανακαίνιση 🙂 Καλό φθινόπωρο εύχομαι !! Φιλιά πολλά