Τα ντόνατ αυτά τα ζαχάρωνα καιρό. Δεν είμαι μεγάλη φαν των τηγανητών οφείλω να ομολογήσω γιατί δεν μου αρέσει η αίσθηση λαδιού που καμιά φορά αφήνουν. Αυτά είναι τόσο σούπερ που απλά δεν καταλαβαίνεις ότι έγιναν στον φούρνο. Και τόσο αφράτα. Κεράστηκαν στη δουλειά όπου και έγιναν ανάρπαστα καθότι και μπουκίτσες. Επίσης το γλάσο που χρησιμοποίησα ήταν ομολογουμένως το πιο εύκολο που έχω φτιάξει ποτέ! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία Silikomart για την ευγενική χορηγία της πανέμορφης θήκης Small Narcissus που μπορείτε να την προμηθευτείτε και από εδώ.
Είναι τόσο εύκολα που απλά πρέπει να τα δοκιμάσετε! Πάμε να δούμε τη συνταγή;
Ντόνατς Φούρνου Μπουκίτσες
2015-09-08 20:58:41
Ποσότητα 20
Εκτύπωση
Χρόνος προετοιμασίας
10 min
Χρόνος μαγειρέματος
12 min
Συνολικός χρόνος
22 min
Συστατικά
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κούπας ξυνόγαλα
- 2 μικρές ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
- Για το γλάσο
- 1 μικρή συσκευασία γλυκό υποβρύχιο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.
- Στο μίξερ μας ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν και να γίνουν ένας ενιαίος χυλός. Δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολύ ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
- Τα αδειάζουμε με ένα μικρό κουτάλι στη φόρμα σιλικόνης.
- Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ένα εικοσάλεπτο και ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
- Μετά μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε τη θήκη μας για τη δεύτερη δόση.
- Όταν κρυώσουν εντελώς είναι έτοιμα για το γλασάρισμα.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το υποβρύχιο στο φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσει.
- Περνάμε τα ντόνατς μας από το υποβρύχιο και τα βάζουμε σε πιάτο.
- Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Πολύ όμορφες Αθηνά οι μπουκίτσες ντόνατς! Φρουτένιες και καλοκαιρινές, πραγματικά ότι πρέπει και για κέρασμα!
Φιλάκια!!
Σε ευχαριστώ πολύ Κίκα μου! Ήταν όντως αφράτα! Πολλά φιλιά!!
Φαίνονται τέλεια !! Μου αρέσει πολύ η ιδέα του donut φούρνου, πρέπει σιγά σιγά να την δουλέψω 😉
Καλό βράδυ Αθηνά !!
Σε ευχαριστώ πολύ Άρη! Να το κάνεις, είμαι σίγουρη ότι θα βγει κάτι τέλειο!! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Ετσι μπράβο να φάμε κανενα ωραίο γλυκάκι να γλυκαθούμε 😉
Kαλό βράδυ!
Ε μα! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
τελεια!!! αφρατες μπουκιτσες κ προπαντός υγιεινες σε σχεση με τα τηγανιτα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ! Όντως ενώ ήταν αφράτα ήταν και ανάλαφρα ταυτόχρονα! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Λαχταριστα οι μπουκιτσες σου Αθήνα μου! Στείλε και στο δικό μου γραφείο μερικά, χαχα, έτσι για να γλυκαθουμε!
Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά πάει καιρός που τα έχω κάνει και έχουν μείνει μία γλυκά ανάμνηση! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Φαίνονται πολύ λαχταριστά Αθηνούλα κι εύκολα, οφείλω να πω… δεν έχω φάει ποτέ ντόνατς φούρνου κι ούτε έχω φτιάξει! Με βάζεις σε ιδέες…χιχιχι φιλάκια
Σε ευχαριστώ πολύ! Προτείνω να τα δοκιμάσεις είναι πανεύκολα πραγματικά και αφράτα! Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα εύχομαι!
Κι εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να φτιάξω τηγανιτά οπότε αυτά τα ντονατάκια μπαίνουν και στη δική μου λίστα 🙂 Και φανταστική η ιδέα για γρήγορο γλάσο!
Καλά και εγώ Βέρα μου μην νομίζεις : ) !! Χαίρομαι που σου άρεσε και η ιδέα του γλάσου! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Καλημέρα Αθηνούλα! Καταπληκτικά τα ντόνατς σου!
Σε ευχαριστώ πολύ Λίλια μου! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Πολύ με ιντριγκάρει ότι είναι ψητά! Έτσι όπως βλέπω και το γλάσο να ρέει μου άνοιξε η όρεξη! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή Αθηνά μου!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Κατερίνα μου!! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Υπέροχη συνταγή την οποία και τύπωσα βεβαίως βεβαίως!! Πες μου κάτι, αντί για ξινόγαλα, μπορώ να βάλω γάλα εβαπορέ αραιωμένο;
Σε ευχαριστώ πολύ Κάλη μου! Το ξυνόγαλα είναι πιο πηκτό από το γάλα ! Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις εβαπορέ ελάχιστα αραιωμένο ή εναλλακτικά κρέμα γάλακτος. Απλά γευστικά νομίζω (χωρίς όμως να το έχω δοκιμάσει) ότι θα έχει αντίκτυπο στο πόσο αφράτα γίνονται (στη γεύση δεν το καταλαβαίνεις το ξυνόγαλα).
Πως να μην γίνουν ανάρπαστα Αθηνά μου;; Μπουκιά (κυριολεκτικά) και συγχώριο φαίνεται να ήταν!!! Πολύ μού αρέσει που είναι ψητά κι όχι τηγανιτά! Την καλημέρα μου & τα φιλιά μου :*
Χα χα σε ευχαριστώ πολύ Δημητρούλα! Πολλά φιλιά και ευχές για καλή εβδομάδα!
Διαβάζω και ξεροκαταπίνω να ξέρεις!!! Τα σάλια μου τρέχουν…Θα τα δοκιμάσουμε το συντομότερο γιατί και η μικρή μου έχει τρέλα με τα ντόνατς!
Έλενα χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν! Α θα της αρέσουν νομίζω είναι πολύ αφράτα ! Καλή εβδομάδα!!
Πολύ ωραία συνταγή, προσαρμοσμένη στο καλοκαιράκι μας, πολύ αφράτα, τέλειες εικόνες!
Μπράβο Αθηνά!!
Σε ευχαριστώ πολύ Μάχη μου για τα καλά σου λόγια! Καλή εβδομάδα!!
Αθηνά μου, είμαι στο χωριό όπου η γιαγιά μου φτιάχνει δικό της ξυνογαλα και σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου, μπορώ μήπως να αντικατάσταση τις μπανάνες με άλλο φρούτο?
Χαίρομαι που είσαι εκτός Δέσποινα μου, εύχομαι καλές διακοπές! Θα μπορούσες να το αντικασταστήσεις με πουρέ μήλου, αλλά με επιφύλαξη γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.! Φιλιά!
καταλαβαινεις βεβαια οτι μετα τα κεικακια με τη nutella, σειρα εχουν αυτα. και επίσης καταλαβαινεις ότι δε με αφηνεις να αγιασω…..τι τραβαω η γυναικα!
Χα χα Ζίνα μου τί αμαρτία έχουν; τόσο δα και στον φούρνο! Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα!
Ωωωωωωω!!!!!! Αθηνά φαίνονται τέλεια τα donuts που έφτιαξες!! Καταπληκτικά!!!!!!!!! Μόλις γυρίσω σπίτι θα τα φτιάξω!!!!
Φιλιά!
Θα χαρώ πάρα πολύ να τα δοκιμάσεις Κική μου! Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά και καλή εβδομάδα εύχομαι!
Yeah Donuts!! Τα λατρεύω και θα δοκιμαστούν άμεσα! Ευχαριστούμε!
Και εγώ τα αγαπώ ! Παρακαλούμε, παρακαλούμε! Καλή εβδομάδα!
Μια καλοκαιρινή αφράτη και φαντάζομαι και πολύ νόστιμη συνταγη….την καλημέρα μου και καλό σ/κο Αθηνά μου!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν Μαίρη μου! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Τι όμορφα που είναι! Μου αρέσει πολύ που δεν είναι τηγανητά!
Σε ευχαριστώ πολύ! Και εμένα αυτό που άρεσε! Εύχομαι καλή εβδομάδα!
Λαχταριστές μπουκίτσες! και αφού είναι και για φούρνο θα κάνω διπλή δόση!
Εγω είμαι μεγάλη φαν των ψητών, το λάδι το αποφεύγω όσο γίνεται (αν και ειναι νόστιμα τα ατιμα, αλλα βόμβες θερμίδων). Ωραία ιδέα και το γλάσο υποβρύχιο. Δεν το εχω δοκιμάσει ποτε μου.
Τέεεεεεεεεεεελεια!!!! Και το γεγονός ότι είναι του φούρνου τα ανεβάζει πολύ στην εκτίμηση μου! Μπράβο Αθηνά μου!