Η ομελέτα αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται ομελέτα με ό,τι έχουμε διαθέσιμο. Μπορεί να γίνει σε αμέτρητες παραλλαγές όλες εξίσου νόστιμες και προσαρμοσμένες στα δικά μας γαστρονομικά γούστα. Προσωπικά ήθελα μία ομελέτα ελαφριά, καλοκαιρινή και αρωματική. Επίσης έ π ρ ε π ε να χρησιμοποιήσω τις τομάτες γιατί αλλιώς θα χαλούσαν και σιχαίνομαι να πετάω φαγητό. Η προσθήκη της φρυγανιάς μας βοηθάει στο εύκολο σερβίρισμα. Πάμε να δούμε την πανεύκολη (εννοείται ) συνταγή;
Ομελέτα φούρνου με φρέσκα τοματίνια & κατίκι
2015-09-22 20:40:00
Σερβίρει 3
Εκτύπωση
Χρόνος μαγειρέματος
30 min
Συστατικά
- 6 αυγά
- 2 μικρές τομάτες πλυμμένες
- 1 συσκευασία κατίκι Δομοκού (200γρ)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα.
- Χτυπάμε τα αυγά καλά και κόβουμε σε κυβάκια τις τομάτες μας.
- Τις προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά και προσθέτουμε το κατίκι, τον αποξηραμένο βασιλικό και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ μικρού μεγέθους βάζουμε το ελαιόλαδο και το απλώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης.
- Ρίχνουμε τη φρυγανιά σε όλο το μήκος του πυρεξ και στα τοιχώματα σε ένα λεπτό στρώμα. Περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Η ομελέτα είναι σούπερ για κάθε ώρα!!! Ειδικά με φρέσκα αυγά χωριάτικα… μπορώ να φάω ποσότητα κατσαρόλας Αθηνά.. χάχα!!! Με κατικι δεν έχω δοκιμάσει… θα το κάνω όμως σίγουρα γιατί εμπιστεύομαι το γούστο σου!!!!!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Ίρις μου! Ελπίζω να την δοκιμάσεις και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη! Καλό ΣΚ!
Δεν είναι να αφήνω τις φωτογραφίες σου στο pc ανοιχτές! Μου ζητάνε ΤΩΡΑ να φάνε οτι βλέπουν! Πολύ ωραία παρουσίαση Αθηνά! Όντως αύριο αυτό θα είναι το φαγητό μας, έδωσες λύση! Καλό βράδυ!
Είναι εύκολο φαγητάκι εσύ ειδικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στην υλοποίηση! Πολλά φιλιά καλό ΣΚ εύχομαι!
Μ' αρέσει που δείχνει τόσο προκλητικά ζουμερή.
Και το κατίκι είναι υπέροχο τυρί!
Απλή και λαχταριστή πρόταση, ότι καλύτερο!
Σε φιλώ!
Χαίρομαι που σου άρεσε Ερμιόνη μου! Και εγώ το λατρεύω στο φαγητό το κατίκι! Πολλά φιλιά καλό ΣΚ εύχομαι!
Μμμμμ δυο υλικα που βαζω πρώτα πρωτα στην ομελέτα μου οταν θέλω να την κάνω special!
Καλό weekend 🙂
beautyfollower.blogspot.gr
Συμφωνούμε βλέπω και πολύ χαίρομαι! Καλό ΣΚ εύχομαι!
Αμάν τι καταπληκτική ομελέτα είναι αυτή …… Βρήκες το φαγητό του καλοκαιριού μας… Σε ευχαριστώ για την ιδέα… Έξυπνη γρήγορη και εύκολη…. Μπράβο Μπράβο Μπράβο…
Σε ευχαριστώ πολύ Έφη για τα καλά σου λόγια! Καλό ΣΚ σου εύχομαι !
Πω πω πω φαίνεται τόσο λαχταριστή που θέλω τώρα να τη φτιάξω!!! Μου λείπει το κατίκι γμτ!!!
Τέλεια καλοκαιρινή πρόταση Αθηνά, από εκείνες τις απλές και γρήγορες που μέχρι να πλυθουν παιδιά κ μπαμπάς από το αλάτι, η μαμά φτιάχνει την ομελέτα και τη βάζει στο φούρνο, τρέχει για ενα ντουζάκι και κάθονται όλοι μαζί στο τραπέζι:)))
Αχ με ταξίδεψες με το σχόλιό σου και πολύ το χρειαζόμουν! Σε ευχαριστώ πολύ ! Καλό ΣΚ εύχομαι!
Τέλεια Αθηνά η ομελέτα σου στον φούρνο τελικά βγαίνει πολύ πιό ωραία οπτικά ,κάτι που παίζει μεγάλη σημασία για όλους!!
Φιλάκια πολλά!
Εμένα να σου πω μου αρέσει και γευστικά μου φαίνεται ανάλαφρη! Πολλά φιλιά, Καλό ΣΚ!
Μα τι ωραία και φουσκωμενη που την έκανες! Μου αρέσουν πολύ οι ομελέτες αλλά πάντα μου γίνονται πολύ λεπτές και flat! Πεσμου το μυστικο σου!!! Φιλιαααααα!
Σωτηρία μου, νομίζω ότι το μικρό σκεύος και ο σωστός χρόνος ψησίματος μάλλον έκαναν τη δουλειά στην περίπτωση της ομελέτας! Φλατ ξεφλατ νόστιμη να είναι και τρώγεται εξίσου ευχάριστα! Πολλά φιλιά καλό ΣΚ!
πόσο ζουμερή και αφράτη! πολύ ωραία και λαχταριστή.
Το κατίκι το χρησιμοποιώ συχνά, αλλά μέχρι στιγμής ποτέ σε ομελέτα.
Ήρθε η ώρα λοιπόν!
🙂
Χαίρομαι που σου άρεσε! Αξίζει η δοκιμή νομίζω ! Καλό ΣΚ εύχομαι!
Γλυκιά μου Αθηνά τη φτιάχνω συχνά αλλά με λιαστές ντομάτες και είναι υπέροχη!!Την έφτιαξες αφράτη και λαχταριστή όπως μου αρέσει!! Φιλάκια^^
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!
ομελετα τσακ μπαμ!!! και για μεζε και για φαι!!
Έτσι, εγώ την χρησιμοποίησα για φαγητό κυρίως αλλά και για μεζέ ωραία θα ήταν νομίζω! Καλό ΣΚ!
Στραπατσάδα φούρνου! Τέλεια και χωρίς ενοχές!!! Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγούλα Αθηνά!
Σοφία μου χαίρομαι που σου άρεσε! Καλό ΣΚ εύχομαι!
Την φαντάζομαι και ελαφρώς παγωμένη ως βασικό υλικό για σάντουιτς! Γιαμ Γιαμ!
Μου αρέσει που έχεις φαντασία Δημητρούλα! Δεν το είχα σκεφτεί ομολογώ : ) ! Φιλιά καλό ΣΚ εύχομαι!
λατρευω ομελετα!!!! λατρευω ομελετα!!!! και η δικη σου θα δοκιμαστει αποψε κιολας!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Ζίνα μου! Πολλα φιλιά καλό ΣΚ!
Κι εμένα μου αρέσουν πολύ οι ομελέτες, τις φτιάχνω συχνά και σαν κύριο και σαν συνοδευτικό. Άλλη μία στο συνταγολόγιο μου γιατί μου τρέχουν ήδη τα σάλια έτσι όπως την βλέπω… φιλάκια Αθηνά μου
Θα χαρώ πολύ να την δοκιμάσεις Χριστίνα μου! Πολλά φιλιά !
Αθηνά υπέροχη η ομελέτα σου και οι φωτογραφίες σου όπως πάντα καταπληκτικές!!
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο, χαίρομαι που σου άρεσε! Καλό ΣΚ!
Πολύ ενδιαφέρον το κατίκι δομοκού , δυστηχώς εδώ στην χαλκιδική δύσκολα βρίσκουμε!
Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου και πανέμορφο το πιάτο σου!
Θα ήθελα να δοκιμάσω να χρησιμοποιούσα το κατίκι δομοκού σε ένα σαγανάκι με θαλασσινα!
Κρίμα που δεν το βρίσκεις, είναι μοναδικό τυράκι πραγματικά! Σε σαγανάκι ε;;; δεν ξέρω πώς θα ήταν να σου πω! Καλό ΣΚ εύχομαι, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Είναι τόσο ωραία η συνταγή σου που την πινάρω αμέσως Αθηνά μου…την καλησπέρα μου!
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Μαίρη μου! Καλό ΣΚ εύχομαι!
Φανταστική ιδέα Αθηνά μου! Το λατρεύω το κατίκι! Θα την δοκιμάσω αύριο κιόλας! Μάλιστα θα αφήσω και τις ντομάτες όπως το προτείνεις παρόλο που δεν μου αρέσουν! νομίζω ότι θα ταιριάζουν άψογα σε αυτή τη συνταγή! Χίλια μπράβο!
Νομίζω ότι η τομάτα ταιριάζει πολύ στη συγκεκριμένη συνταγή! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλό ΣΚ!
Αθηνούλα μου, τα υλικά είναι ένα προς ένα!! Μ'αρέσουν τόσο οι ομελέτες φούρνου, θα μπει και η δική σου στο πρόγραμμα!
Φιλάκια!!
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Κίκα μου! Ταιριάζει με την εποχή νομίζω αρκεί να κάθεσαι μακρυά από τον φούρνο για να μην ζεσταίνεσαι χα χα !! Πολλά φιλιά καλή εβδομάδα!
Ο Νίκος λέει οτι μπορώ να ζήσω μόνο με αυγά. Εχει δίκιο! Και να σκεφτείς ότι η χοληστερίνη μου είναι πολύ χαμηλή, χαχαχα! Θα δοκιμαστεί πάραυτα η ομελετα γιατι το εχω καημο να πετύχω μια στο φουρνο!!!