Κατερίνα  μου πρότεινε αυτή την εβδομάδα τα εξής υλικά : 
κιμά, βρώμη, ρίγανη ή θυμάρι. Ευχαριστώ Κατερίνα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τη βρώμη σε μπιφτέκι. Η συνταγή ήταν ήδη στο μυαλό μου οπότε δεν παιδεύτηκα καθόλου. Ας την δούμε λοιπόν.
 
Μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης
Σερβίρει 3
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 670γρ άπαχος χοιρινός κιμάς
  2. 70γρ νιφάδες βρώμης
  3. 1 αυγό
  4. 1 κ.γ. θυμάρι
  5. 1 κ.γ. ρίγανη
  6. 1 κ.γ. εστραγκόν
  7. 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ανακατευτούν οι γεύσεις για ένα δύωρο περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  3. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί. Πλάθουμε 10 μεσαίου μεγέθος μπιφτέκια όχι πολύ παχιά και τα απλώνουμε στο ταψί.
  4. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Σημειώσεις
  1. Επειδή τα έφτιαξα την μέρα όπου είχε πολικό ψύχος άφησα το μίγμα εκτός ψυγείου. Σε καλοκαιρινή περίοδο θα το έβαζα στο ψυγείο.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
Αυτό ήταν το πέμπτο food challenge και πολύ μου αρέσει. Δείτε πώς ξεκίνησαν όλα εδώΓια πείτε μου λοιπόν: εσάς τί τραβάει η όρεξη σας; Δώστε μου έως 4 υλικά και δείτε τα να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος που αφήσει κάποιο σχόλιο εδώ ή στη σελίδα μου στο facebook κερδίζει! Ανυπομονώ για την επόμενο! 
 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

60 σχόλια στο “Food Challenge – Μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης – Burgers with Oat Flakes

  1. 2 υλικά: μαρμελάδα μύρτιλλο (η αγαπημένη μου), σοκολάτα (τη λατρεύω).

    Δεν ξέρω αν σε δυσκολεύω -δεν είναι αυτός ο στόχος μου- όμως σου παραθέτω δύο αγαπημένες γλυκές γεύσεις που θα ήθελα να δοκιμάσω σε κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια σου (εντάξει…εσύ θα μου δώσεις τη συνταγή και εγώ θα το φτιάξω αυτό το κάτι) 🙂
    Ελπίζω να μη με πρόλαβε κάποιος άλλος. Χεχε
    Φιλιά

    P.S. Βρώμη βάζω πολύ συχνά στα μπιφτέκια. Την προτιμώ από το ψωμί.

  2. Φαίνονται αφράτα αφράτα! Σίγουρα θα τα ευχαριστήθήκατε πολύ! Και βλέπω πως το "παιχνίδι" των συνταγών κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς 🙂 Καλή Κυριακή Αθηνά. Φιλιά πολλά :*

  3. Πολύ όμορφα! Τώρα τελευταία και εγώ ανακάλυψα συνταγή με βρώμη στα μπιφτέκια και νομίζω ότι του πηγαίνει πολύ!
    Χαίρομαι του συνεχίζετε το παιχνίδι σας με τόση επιτυχία 🙂

  4. Αφράτα και λαχταριστά δείχνουν τα μπιφτεκάκια σου και σκοπεύω να δοκιμάσω κι εγώ την βρώμη στο μείγμα του κιμά, είμαι περίεργη για το αποτέλεσμα!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

  5. Αθηνά μου θέλω καιρό τώρα να φτιάξω μπιφτέκια με βρώμη και όλο το ξεχνάω! Λατρεύω τη βρώμη, την τρώω σε διάφορες παραλλαγές! Τώρα μπηκε στο πρόγραμμα για αύριο! Αν βάλω μοσχαρίσιο κιμά αλλάζει κάτι; Επίσης, ντομάτα δεν βάζουμε;
    Κική, Hugs & Softies

    • Κική μου δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι με τον μοσχαρίσιο !!! Τομάτα βάζω και εγώ τα κάνει πιο αφράτα !! Αυτήν την φορά δεν έβαλα ήθελα πιο έντονη τη γεύση του κρέατος που την αναδέικνυε πολυ καλά η βρώμη !!

  6. Η βρώμη στα μπιφτέκια δίνει απίστευτη γεύση και υφή.
    Την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και πάντα είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα!
    Ακόμα και ο αδερφός μου, που τη βρώμη την αποφεύγει με ευλάβεια, τα μπιφτέκια τα έφαγε και με πολλή χαρά μάλιστα!!
    Φιλιά

  7. Η τελευταία φορά που έφαγα βρώμη ηταν στην κατασκήνωση αν θυμάμαι. .. Αιώνες πίσω.. χαχα!!! Διαβάζω τα σχόλια όμως και αρχιζω να αλλάζω γνώμη. . Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου Αθήνα και θα της δωσω μια ευκαιρία σίγουρα! !!!

    • Καλημέρα Ίρις , στην κατασκήνωση που πήγαινες ήταν της υγιεινής …σε αυτήν που πήγαινα εγώ μας είχαν ταράξει στα τυποποιημένα Χα χα !!! Θα χαρώ να την δοκιμάσεις την συνταγή, φιλιά !!

    • ο Άρης με το πίτουρο για πιο hardcore καταστάσεις όπως πάντα! εσύ ακόμα και το ήδη 'υγιεινό'/'θρεπτικό' κλπ κλπ θες να το φτάσεις στα όρια! hehe 🙂 🙂

      [κοίτα που μου βαλες ιδέες τώρα – εκτός από βρώμης πρέπει να χω και πίτουρο σιταριού και dinkel κάπου καταχωνιασμένα. θα κάνω κανένα τρελό mix την επόμενη φορά που θα φτιάξω μπιφτέκια!]
      Xx

    • Σε ευχαριστώ Άρη!! Πίτουρο βρώμης ε;;; δεν το έχω ξανακούσω ποτέ (πόσο παιδί της χημείας είμαι πια τς τς!!) Πάντως η βρώμη μου άρεσε πολύ! Καλό είναι να υπάρχουν και άνθρωποι που το ψάχνουν παραπάνω γιατί έτσι μαθαίνουμε όλοι ! Keep up the good work Άρη & Εὐη!!Φιλιά

  8. αααα Αθηνα μου πετας με το food challenge,περιμενω πως καιπως καθε φορα να δω τον συνδυασμο σου!!!!!!Προσφατα χρησιμοποιησα κι γω βρωμη σε μπιφτεκια και πραγματικα μου αρεσε πολυ!!!τα μπιφτεκια σου φαινονται λαχταριστα και νοστιμοτατα!!!!
    πολλα φιλια και καλη εβδομαδουλααα

  9. Είχα ξανακούσει για τη βρώμη στα μπιφτέκια και μάλιστα μια φορά τη χρησιμοποίησα! Είχαν βγει όντως πολύ αφράτα! Φοβερή η ιδέα του "food challenge", πολύ μ'αρέσει! Θέλω κι εγώ να κερδίσωωωωωω, την επόμενη φορά ελπίζω να το "πάρω γραμμή" νωρίτερα! φιλάκια

  10. Η ιδέα του food challenge είναι φοβερή Αθηνά! Κάθε φορά περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον (και περιέργεια!) την επόμενη συνταγή!
    Και εγώ βάζω βρώμη στον κιμά και τον κάνει πράγματι πολύ νόστιμο. Μου άρεσε επίσης που χρησιμοποίησες εστραγκόν, καθώς λατρεύω το ιδιαίτερο άρωμα του. Δεν το χα σκεφτεί ποτέ να το προσθέσω στα μπιφτέκια. Θα το δοκιμάσω όμως!
    Καλή εβδομάδα!

    • Και εμένα μου αρέσει πολύ Εύη το food challenge γιατί με κάνει να κάνω πράγματα που ίσως δε θα τολμούσα να συνδυάσω…Το εστραγκόν το βάζω σχεδόν σε όλα μου τα κρεατικά!! Είναι υπέροχο!

  11. Την έχω κάνει πολλές φορές αυτή την προσθήκη στα μπιφτέκια γιατί είναι μέσα στη διατροφή μου η βρώμη και το αποτέλεσμα και η νοστιμιά είναι απίθανη Αθηνά μου.πολύ ωραία και υγιεινή συνταγή φιλάκια!