Κοτόπουλο με γάλα καρύδας , ανανά & ρύζι
2015-09-23 22:09:49
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
- 400γρ φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 250ml γάλα καρύδας
- 1 σακουλάκι μακρύκοκκο ρύζι 10λεπτου βρασμού
- 6 ροδέλες ανανά (χρησιμοποιώ σε κονσέρβα)
- αλάτι
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει το λάδι βάζουμε να σωτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε το γάλα καρύδας.
- Χαμηλώνουμε το μάτι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και αλατίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας ( το δοκιμάζουμε ώστε να ελέγξουμε το αλάτι).
- Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και το σακουλάκι με το ρύζι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε χρονόμετρο στα δέκα λεπτά. Κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα ζεσταίνουμε λίγο.
- Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο με το γάλα καρύδας στο τελευταίο πεντάλεπτο του ψησίματος. Η σάλτσα μας θα βγει νερουλή οπότε μην ανησυχείτε ότι δεν έχει ¨δέσει¨.
- Μόλις περάσει το δεκάλεπτο του ρυζιού αφαιρούμε από την κατσαρόλα με ένα πηρούνι το σακουλάκι και τινάζουμε να φύγουν τα νερά.
- Σε ένα μπωλ το τρυπάμε με προσοχή και αδειάζουμε το ρυζάκι.
- Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με το κοτόπουλο.
Σημειώσεις
- Για να καταλάβουμε ότι το λάδι είναι έτοιμο, βάζουμε ένα δοκιμαστικό κομμάτι κοτόπουλου και μόλις αρχίσει να αφρίζει το λαδάκι γύρω του είναι έτοιμο να ρίξουμε τα υπόλοιπα κομμάτια.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Εύκολο και όντως με εξωτικές νότες! Πολύ ωραία και η παρουσίαση Αθηνά! Την καλημέρα μου :*
Καλησπέρα Δήμητρα, σε ευχαριστώ πολύ!! Φιλιά!
Καλημέρα Αθηνά!!
Ο ανανάς με το γάλα καρύδας όντως κάνουν κάτι το εξωτικό…
Φιλιά!
Καλησπέρα Αγγελική !! Είναι συστατικά που δίνουν το κάτι έξτρα σε ένα φαινομενικά απλό πιάτο!Φιλιά
Πολύ σπέσιαλ και πολύ εξωτικό !!! Καλημέρα !!
Καλησπέρα ! Χαίρομαι που σου άρεσε !!
Ωχ μη μας τα κάνεις αυτά πρωί πρωί! Λυπήσου μας!!! Υπέροχη συνταγή! Καλημέρα και καλή συνέχεια
Καλησπέρα Χριστίν, σε ευχαριστώ!
Υπέροχη παρουσίαση και ακόμη ωραιότερη η πρόταση σου με ένα πιάτο γεμάτο αρώματα!
Το γάλα καρύδας (αλλά και η κρέμα καρύδας) απογειώνουν το κοτόπουλο, οπότε μένει να δοκιμαστεί και η συνοδεία του ανανά!
Καλή σου μέρα!
Καλησπέρα Βάσω, σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε και ελπίζω να το δοκιμάσεις! Φιλιά
Το γάλα κρύδας μου αρεσει πολύ,
ομως σπανια τo χρησιμοποιω.
Thanks για την συνταγη 😉
Ελπίζω να το δοκιμάσεις, αξίζει τον κόπο νομίζω. Φιλιά
μμμμ θεικο πιατο!!!!εχω βρασει ρυζι με γαλα καρυδας και ενθουσιαστηκα αρα ειμαι σιγουρη οτι ο συνδυασμος σου αθηνα θα με ξετρελανει!!!!πολυ ωραια ιδεα μας εδωσες!!!
καλη τσικνοπεμπτη!!!!!!!!
Κική μου σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε!! Φιλιά
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ μου αρέσουν τέτοιοι συνδυασμοί γεύσεων!
Θα του πήγαινε πολύ να προσθέσεις και λίγο κάρυ!
Φιλιά, καλή Τσικνοπέμπτη, να περάσεις πολύ όμορφα!
Χαίρομαι που σου άρεσε!! Έχεις δίκιο για το κάρυ απλά ο καλός μου δεν τρώει καυτερά. Θα είναι όμορφη προσθήκη στο γάλα καρύδας! Φιλιά
ωωω ωρα να δοκιμασουμε τα εξωτικα πιάτα… Γενικα μας αρεσει να δοκιμαζουμε!! Και αυτο το πιατο ειναι τοσο ευκολο!! πολυ ωραιο Αθηνα μου!! φιλια
Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου !! Φιλιά!
Εξωτικό και τόσο ευπαρουσιαστο Αθήνα μου!!! Δεν έτυχε ποτέ να μαγειρέψω με γάλα καρύδας γιατί νομίζω γλυκιζει.. ισχύει;; Τα φιλιά μου!!!
Καλημέρα Ίρις μου και σε ευχαριστώ πολύ! Δεν γλυκίζει το άρωμα καρύδας έχει απλά έντονο το γνωστό της άρωμα που το έχουμε συνηθίσει σε γλυκά. Ταιριάζει φανταστικά με το κοτόπουλο! Φιλιά πολλα!!
Αθηνά μπράβο υπέροχη η συνταγή σου και κάτι το διαφορετικό!!
Κάθε φορά με κάνεις να περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη συνταγή σου!!
Καλημέρα Γιώργο, χαίρομαι που σου άρεσε! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Και εύκολο και γρήγορο και νόστιμο!! Όταν το στομάχι γουργουρίζει και δεν έχει και πολύ υπομονή, σίγουρα θα πρέπει να διαλέξουμε αυτή την συνταγή για να το ευχαριστήσουμε!!
Καλή σου ημέρα.
Καλησπέρα Ειρήνη χαίρομαι που σου άρεσε!! Φιλιά και καλό ΣΚ!
Ο ανανάς με ξετρελαίνει…σαν φρούτο όμως.Να το τολμήσω ,λες,με το κοτόπουλο;Πάντως οι γεύσεις ,σίγουρα θα είναι μοναδικές!φιλιά!
Ναι δεν είναι τόσο ξένη η γεύση όσο φαντάζεσαι!! Ταιριάζει πολύ! Φιλιά πολλά Αλέκα μου και καλό ΣΚ!
Πολύ νόστιμο το φαγητό σου σήμερα Αθηνά μου! Είμαι σίγουρη ότι και στον δικό μου καλό θα άρεσε!
Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ!! Ελπίζω να το φτιάξεις για τον καλό σου και να το ευχαριστηθείτε!!
έχω κανει παρόμοια συνταγή Αθηνα μου,με βάση το σησαμέλαιο και ξέρω ότι το πιάτο στο τέλος του είναι πολύ γευστικό.Ωραία και η δικιά σου εκδοχή τα φιλιά μου!
Μαίρη μου χαίρομαι που σου άρεσε, το σησαμέλαιο το βρήκα και εγώ στην πορεία στην αρχή το έκανα με ελαιόλαδο!!
Υπέροχη και διαφορετική πρόταση για το αγαπημένο σε όλους κοτόπουλο!!
Δεν μένει από το να το δοκιμάσουμε!! Φιλάκια!!
Μάχη μου σε ευχαριστώ πολύ!! Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις!! Φιλιά
Ελαφρύ και διαφορετικό με όλα αυτά τα εξωτικά υλικά! Γάλα καρύδας!!Το χρησιμοποιώ και εγώ συχνά και δεν το αλλάζω με τίποτα. Φοβερό πιάτο και πολύ στα γούστα μου Αθηνούλα!!
Ευχαριστώ πολύ Λίλια, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!ΙΦιλιά και καλό ΣΚ!
χαβανεζικο πιατο!! θυμιζει καλοκαίρι!!! ενδιαφέρον συνδασμοι!!!
Χαβανέζικο όντως (δεν το είχα σκεφτεί χα χα !!) Ελπίζω να το δοκιμάσεις!! Φιλιά!
Με ανανά κάνω γλυκοξινο κοτόπουλο… Αλλά γάλα καρύδας ?!!! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτε!!! Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία!!! Καλό σου βράδυ Αθήνα!!! Καλό ΣΚ!!!
Καλησπέρα Ιωάννα !! Θα χαρώ να το δοκιμάσεις! Φιλιά και καλό βράδυ!
Πολύ εύκολο πιάτο Αθηνούλα και πολύ ξεχωριστό!
Το γάλα καρύδας κάνει το κοτόπουλο απίστευτα μαλακό, χωρίς ωστόσο να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στη γεύση.
Πιάτο ιδανικό για αρχάριους στην κουζίνα!
Φιλιά
Καλημέρα Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!! Πολλά φιλιά και ευχές για καλό ΣΚ!
εξαιρετικός συνδυασμός υλικών!
το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!
καλό βράδυ Αθηνά μου!!
Σε ευχαριστώ πολύ Εύη μου!!
Τελικά απορώ γιατί δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το γάλα καρύδας στη μαγειρική! Νομίζω η συνταγή σου μου δίνει την ευκαιρία να το τολμήσω στο επόμενο κοτοπουλάκι!
Νομίζω να το τολμήσεις ειδικά αν σου αρέσει η γεύση της καρύδας!! Καλό βράδυ!