Το κεκάκι αυτό είναι αυτό το γλυκό που χρειάζομαι στο πρωινό μου ενώ προσπαθώ να μαζέψω τις διατροφικές μου κραιπάλες. Το τρώω χωρίς πολλές τύψεις ενώ το έντονο άρωμα του πορτοκαλιού με ξυπνά πολύ ευχάριστα. Ας δούμε τη συνταγή:
Κέικ με πορτοκάλι, καστανή ζάχαρη & αραβοσιτέλαιο
2015-09-24 23:03:24
Εκτύπωση
Συστατικά
- 120 γρ αραβοσιτέλαιο
- 200γρ καστανή ζάχαρη (χωρίς μελάσα)
- 3 αυγά
- 200ml χυμό πορτοκάλι ( και το ξύσμα τους, είναι περ. 2 πορτοκάλια)
- 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- τριμμένη καρύδα
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Βάζουμε στο μίξερ μας το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για κανένα πεντάλεπτο.
- Χαμηλώνουμε στη μεσαία την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα άλλα πέντε λεπτά.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό στο μίγμα μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα.
- Μόλις ανακατευτούν τα υλικά αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα σιλικόνης για κέικ διαμέτρου 23εκ. Εάν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης δεν ξεχνάμε να την λαδώσουμε και να την αλευρώσουμε καλά.
- Βάζουμε το στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι. Περιμένουμε να στεγνώσει καλά προτού ξεφορμάρουμε.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την φουσκωτή πάνω πλευρά από τη φόρμα ώστε το κέικ μας να κάθεται σταθερό σε πιατέλα.
- Τέλος, με ένα μικρό σουρωτήρι ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη καρύδα.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Καλημέρα! Πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!!
Καλησπέρα Χριστίνα!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
μμ…να είχα ένα κομματάκι τώρα με τον καφέ μου!!….θα το δοκιμάσω..λίγα υλικά που έχω στην κουζίνα μου συνέχεια..ίσως γίνει και η δική μας συνήθεια..χεχε..καλημέρα Αθηνά μου!!~
Ευχαρίστως θα σε κέρναγα αλλά δεν έμεινε τίποτα!! Εύχομαι να σας αρέσει! Φιλιά την καλησπέρα μου!
Το αρωμα πορτοκαλίου ειναι μοναδικό στο κέικ!
Καλημέρα 🙂
Συμφωνώ απολύτως!! Φιλιά την καλησπέρα μου!
Μπαίνει στα υπόψη! αφού ξέρεις ότι φτιάχνω κάθε εβδομάδα τουλάχιστον δυο κέικ οπότε χρειάζομαι συνέχεια νέες συνταγές
Πώ πω γίνεται του κέικ σπίτι σας!! Πολύ χαίρομαι, θα έρχομαι να σας βλέπω συχνά!! χα χα !
Κι εγώ fun των κεικ!!!! Τέλειο για πρωινό! Φιλιά Αθηνά μου <3
Εγώ το έφαγα και πρωί και απόγευμα τελικά!! Φιλιά!!
Μπράβο Αθηνά μου ακόμα μια φορά!
μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου, αλλά και οι φωτογραφίες σου.
έχω μια πρόταση για το κέικ αυτό:
αν θέλεις, κάνε μια δοκιμή:
αντικατέστησε το αραβοσιτέλαιο με ελαιόλαδο, για ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα- μην ανησυχείς, δεν έχει καθόλου βαριά μυρωδιά, εγώ όλα τα κέικ τα φτιάχνω με ελαιόλαδο.
φιλιά και την αγάπη μου
ΑΛεξία
Σε ευχαριστώ πολύ Αλεξία μου! Έχεις δίκιο για το ελαιόλαδο, απλά εμένα μου μυρίζει δυστυχώς και υπερκαλύπτει όλες τις άλλες γεύσεις (βέβαια είμαι περίεργη με τις μυρωδιές οπότε δεν μετράω..χα χα..)
Πολύ μου αρέσουν τα κέικ που φτιάχνονται με λάδι γιατί δεν χρειάζεται να περιμένεις να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και γίνονται πιο αυθόρμητα. Απλο και σούπερ μυρωδάτα το φαντάζομαι, ότι πρέπει για πρωινό.
Και εμένα τελικά αφού γίνονται εξίσου αφράτα! Πολύ μυρωδάτο όντως!
Καλημέρα Αθηνά!
Το κέικ πορτοκαλιού είναι από τα αγαπημένα μου και οι φωτογραφίες σου είναι τόσο λαχταριστές!
Καλησπέρα Αγγελική ! Σε ευχαριστώ για τις φωτό είναι επίσης σημαντικό για μένα..και εμένα μου αρέσουν τα πορτοκαλοκέικ!
καλημερα!! το καλυτερο πρωινο! μυρωδατο κεκακι και ενας καφές!!! σουπερ το κεκάκι και μ αρεσει η τσαχπινια με το ινδοκάρυδο μεσα!
Σε ευχαριστώ πολύ !! Καρύδα όπως έχει καταλάβει αγαπώ!! Την καλησπέρα μου!
Πολύ αρωματικό, φαντάζομαι θα μοσχομύρισε η κουζίνα σου! Τέλειο!
Και τα χέρια μου επίσης από το ξύσμα!! Σε ευχαριστώ πολύ!
Υπέροχο το κέικ και πολύ προσεγμένο! Χωρίς βούτυρο ή πολλά αυγά! Οτι καλύτερο για σνακ μέσα στη μέρα. Ευχαριστούμε Αθηνά! Καλημέρα!
Σε ευχαριστώ πολύ Νατάσα! Την καλησπέρα μου και φιλιά!
Η Ινδική καρύδα είναι όνειρο! Υπέροχο κέικ και με λιγότερες θερμίδες!Καλημέρα Αθηνούλα!!
Καλησπέρα Λίλια! Καρύδα καρύδα!! (άραγε να μπορώ να καλλιεργήσω χα χα!)
Αν και δεν μου αρέσει πολύ το πορτοκάλι στο κέικ, αυτό φαίνεται πεντανόστιμο!
Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
Αυτό όμως που νομίζω ότι το απογειώνει είναι η ινδική καρύδα! Την αγαπώ!
Είναι πολύ έντονο το πορτοκάλι η αλήθεια είναι στο συγκεκριμένο κέικ. Καρύδα αγαπώ και εγώ ! Φιλιά!
Πολυ μυρωδάτο το κεικ σου! Να είχα λιγάκι!
Φιλιά!
Θα σε κέρναγα ευχαρίστως !! Φιλιά
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο το κέικ σου Αθηνά μου,αν κρίνω απο τα υλικά που που εβαλες.Θα το βάλω στα αγαπημένα μου….φιλακια!
Πολύ θα χαρώ να το δοκιμάσεις!! Σε ευχαριστώ Μαρία μου φιλιά!
Πολύ ωραίο κέικ και υγιεινό! Συμπληρώνει υπέροχα ένα πρωινό θρεπτικό και τόσο γλυκό όσο πρέπει για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα!
Φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Αναστασία!! Φιλιά
Αγαπώ πολύ τα κέικ, όχι όμως και η υπόλοιπη οικογένεια! Τα τρώνε βέβαια όταν φτιάχνω..χαχαχα! Συμφωνώ με το πορτοκάλι, το απογειώνει γευστικά και αρωματικά! Η συνταγή σου Αθηνούλα μου φαίνεται εύκολη, θα την δοκιμάσω σίγουρα…πρέπει να βγαίνει ελαφρύ λόγω του αραβοσιτέλαιου, σωστά? φιλάκια
Ναι είναι πολύ ελαφρύ αλλά δεν χάνει νοστιμιά παρόλου που δεν έχει βούτυρο! Το μυστικό είναι στο καλό χτύπημα!
Τα κέικ δεν τα πάω (ξέρω, ξέρω είμαι περίεργη!), οπότε πέρασα απλώς για να χαζέψω τις όμορφες σου φωτογραφίες και να πω την καλησπέρα μου 😀
Φιλιά πολλά!
Καλησπέρα Δήμητρα, δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον άλλο ως περίεργο στο φαγητό λόγω της δικής μου ιδιοτροπίας! Σε ευχαριστώ που σου αρέσουν οι φωτό μου, χαίρομαι ιδιαίτερα! Φιλιά πολλά!
ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ. ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ. ΦΙΛΙΚΙΑ.
Καλησπέρα Αμαμελίδα! Χαίρομαι που σου άρεσε ! Φιλιά
ΦΙΛΑΚΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.
Μού αρέση πολύ τό κέικ πορτοκάλι!!
Καί η καρύδα τό απογείωσε σάν γεύση Αθηνά μου!!
Εξαιρετική καί φωτογραφική σου παρουσίαση!! Φιλιά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά
Εγω Αθηνά μου τα κέικ ευτυχώς τα πετυχαίνω. . κ επειδή μου άρεσε που δεν έχει βούτυρο θα το δοκιμάσω σίγουρα! Χτες έφτιαξα ένα, σήμερα …περιττό να πω οτι είναι μισό. . χαχα!!!
Θα χαρώ να το δοκιμάσεις Ίρις μου!! Καλά είναι το μισό, εμείς δεν έχουμε ούτε ψίχουλο!! Φιλιά!
Ελαφρύ, αφράτο και πολύ αρωματικό!
Και ξεκινάμε ωραία τη μέρα μας και το σημαντικότερο… χωρίς τύψεις!
Φιλιά
Σε ευχαριστώ Ερμιόνη !! Φιλιά και καλό βράδυ!
Αθηνά μου σ'ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή. Καταναλώνουμε αρκετά κέικ μέσα στην εβδομάδα και το δικό σου είναι μια διαφορετική επιλογή και πρέπει να είναι πολύ μυρωδάτο. Μου αρέσει επίσης που δεν έχει βούτυρο. Καλό σου βράδυ!!!
Καλησπέρα Ελένη μου! Έχει πολύ άρωμα και γίνεται και αφράτο! Καλό βράδυ!
Τώρα κατάφερα να διαβάσω την συνταγή….δεν διαφέρει τελικά και πολύ από αυτήν που κάνω ήδη!!!! Έχει για βάση πορτοκάλι και ινδική καρύδα…τα λατρεύω και τα δύο!!!!!! Σίγουρη γεύση!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι Ευαγγελία μου την είδα το πρωί την δική σου εκδοχή. Εσύ δεν βάζεις και αυγά! Πρέπει να το δοκιμάσω και έτσι! Φιλιά!
Ελαφρύ με το αραβοσιτέλαιο και την καστανή ζάχαρη και νόστιμο με το πορτοκάλι. Ταιριάζει στο κέικ το άρωμα πορτοκάλι. Οτι πρεπει για πρωινό!
Καλσπέρα Ελευθερία χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και ελπίζω να το δοκιμάσεις!!!
Ωραίο !! Μου αρέσει πολύ και το σχήμα του !!!
Χαίρομαι που σου αρέσει!! Καλημέρα!!
Υπέροχο, αρωματικό κ ελαφρύ! Όσο για τις κραιπάλες, άσε! Κοινός τόπος για όλες μας!
Φιλάκια πολλά από τις VeggieSisters!
Καλημέρα Veggie Sisters! Σας ευχαριστώ !! Φιλιά
Αθηνά μου κάνει η μαμά μου ένα σχεδόν ίδιο κέικ και το τρώω στη δουλειά! Είναι πεντανόστιμο!
Θα της μεταφέρω την πρόταση σερβιρίσματος με την καρύδα!!
Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον για αλλαγή! Θα χαρώ να το δοκιμάσεις! Καλό βράδυ!
Απλά να σου πω ότι έχει γίνει το αγαπημένο μας κεικ!!
Καλημέρα <3
Καλημέρα Ελένη μου!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Μόλις μου έφτιαξες την ημέρα μου!! Πολλά φιλιά!