Αγαπητή Μυρωδία σε ευχαριστώ για τα υλικά που μου έδωσες (κοτόπουλο, κρασί, αμύγδαλο και καρότο). Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε αρκετά. Αλήθεια είναι επίσης ότι μετά τις γιορτές πρέπει να μαζευτώ λιγάκι γιατί στο τέλος θα κατρακυλήσω μέχρι την παραλία. Με αυτά σκεπτόμενη και ορμώμενη κατέληξα στην συνταγή που ακολουθεί:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα)
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2 % λιπαρά ( 200γρ)
- 1 ποτήρι (του κρασιού) λευκό ξηρό κρασί
- 1 1/2 κ.γ. εστραγκόν
- 1 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 300γρ καρότα (4- 5 μεσαία καρότα)
- 1 μικρή πατάτα
- 100γρ αμυγδαλόψυχα
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- Το προηγούμενο βράδυ ανακατεύουμε σε ένα πυρεξ το γιαούρτι, το κρασί, το εστραγκόν, το θυμάρι και το αλάτι.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά φιλέτα το κοτόπουλό μας.
- Τα βουτάμε από όλες τις μεριές στη μαρινάδα μας, σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και γκρίλ (αν έχει ο φούρνος μας, αλλιώς 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω).
- Βάζουμε κάτω από το σχάρα του φούρνου ένα ταψί με νερό, αλείφουμε με λίγο λάδι τη σχάρα και εναποθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Τα ψήνουμε για 30 λεπτά μέγιστο και τα γυρνάμε στα μισά του ψησίματος.
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και την πατάτα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σωτάρουμε το καρότα με την πατάτα. Καλύπτουμε ίσα ίσα με νερό, ρίχνουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλάτι, χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν.
- Στο τέλος ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Με τη ράβδο μας ή στο μούλτι πολτοποιούμε.
Για πείτε μου λοιπόν…εσάς τί τραβάει η όρεξή σας; Δώστε μου έως 4 υλικά ως σχόλιο κάτω από την ανάρτηση ή μέσω της σελίδας μου στο Facebook και δείτε τα υλικά σας να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος κερδίζει γι᾽αυτό σας θέλω γρήγορους!
Y.Γ. Την προηγούμενη εβδομάδα το διαδικτυακό μου σπίτι έλαβε και το πρώτο του βραβείο. Σας ευχαριστώ πολύ. Όλες τις σχετικές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θα τις βρείτε εδώ
It looks delicious !!! Πως ήταν το μίξ των γεύσεων Αθηνά; Τι αίσθηση αφηνε; Φιλάκια
Σε ευχαριστώ Ίρις! Ωραία τα φιλετίνια αλλά για μένα το καλύτερο ήταν ο πουρές!! Καλημέρα και φιλιά!
Καλημέρα Αθηνά! Ιδιαίτερα σε γεύση τα φιλετίνια!
Θα έρθω να συμφωνήσω…η μαρινάδα τα μαλακώνει…Φιλιά
Ο πουρές με ενθουσίασε! Θα βάλω γλυκοπατάτα αντι κανονικής. Τέλειο το πιάτο σας! Καλή Κυριακή!
Σε ευχαριστώ Νατάσα!!! Αν το κάνεις με γλυκοπατάτα πες μου τα αποτελέσματα. Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Αχ Αθηνούλα μου!!! Τι μου κάνεις με τις υπέροχες γεύσεις σου!!! Τρελαίνομαι και για κοτόπουλο και καταλαβαίνεις!!!! Θα ήθελα να σε έχω σπίτι μου σήμερα μαζί με το υπέροχο πιάτο σου!!!! Φιλιά πολλά!!!
Αναστασία μου και εμένα μου αρέσει πολύ το κοτόπουλο! Σε ευχαριστώ πολύ φιλιά!
Γλυκιά μου Αθηνά πολύ νόστιμο και φροντισμένο πιάτο. Ωραίος συνδυασμός υλικών.Ειδικά αυτός ο πουρές καρότου με τρέλανε!
Φιλιά γλυκιά μου!Καλό ψήφο χαχα
Και για μένα το highlight ήταν ο πουρές του καρότου…Και αν δεν ήταν η Μυρωδία δεν ξέρω αν θα έβαζα αμύγδαλο μέσα. Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά
τελειο!! και απο εμφανιση σκιζει! λες και ειναι σε καποιο εστιατοριο!! σιγουρα θα το δοκιμασω και ειδικα αυτο τον πουρε!!!
Σε ευχαριστώ χαίρομαι πού που σου άρεσε !!!φιλιά και καλή εβδομάδα !!
Μπραβο αθηνα για την τοσο δημιουργικη εκτελεση!!!! Τελειο πιατο και πολυ σωστα στημενο!
Φιλια!!!!
Καλημέρα Κική, σε ευχαριστώ πολύ !!!
Αχ, τι ωραίο φαγητό που δημιούργησες με τα υλικά μου!! 😀 Σε καταλαβαίνω για την κατρακύλα, γι' αυτό και είμαι διπλά ενθουσιασμένη με τη συνταγή σου!!! Ο πουρές έχει απίστευτο χρώμα, παρεμπιπτόντως, και θα το φτιάξω μόλις τελειώσει η εξεταστική μου!
Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή!!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε Μυρωδία, καλά αποτελέσματα στην εξεταστική σου !!Φιλιά !!
Νοστιμότατο!!!! Συγχαρητήρια!!!!
Σε ευχαριστώ Χριστίνα! Καλή εβδομάδα!
Είπες και το έκανες Αθηνά!!!!
Πολύ ωραία η πρότασή σου. Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα :**
Ε ναι άμα λέμε κάτι!! Σε ευχαριστώ Δήμητρα !!
Πω πω τελειο πιατο! Ευγε 🙂
Καλή εβδομαδα!
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Άλλο ένα βραβείο και από μένα στην πιο νόστιμη blogger που έβαλε σκοπό να μας παχύνει!!! http://lolmomsworld.blogspot.gr/2015/01/liebster-lol-moms-world-10-blogs.html
Σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο Τούλα μου!
Πολύ λαχταριστο πιατο! Μιαμ Καλή εβδομάδα!
Φιλια 🙂
Σε ευχαριστώ πολύ Αριάδνη! Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά!
Καλησπέρα Αθηνούλα μου!!Μέ λίγα υλικά καί κατάφερες νά φτίαξεις ένα υπέροχο πιάτο μέ gourmet γεύσεις!Ο πουρές καρότου απίστευτη ιδέα!!!Μπράβο σου!!Τά υλικά πού σού δίνω είναι,ψαρονέφρι,τυρί κρέμα,μανιτάρια καί μαυροδάφνη!Περιμένω νά μέ εντυπωσίασεις!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια…Αυτήν την εβδομάδα σε πρόλαβε η Αλεξάνδρα (https://www.facebook.com/craftcooklove?ref=aymt_homepage_panel)!! Σε περιμένω όμως την επόμενη εβδομάδα!! Φιλιά και καλή εβδομάδα!
εξαιρετικό φαγάκι με υπέροχα υλικά!!
καλή εβδομάδα!!
Ευχαριστώ πολύ!! Τα εύσημα για τα υλικά ανήκουν κυρίως στη Μυρωδία!! Καλή εβδομάδα!
Πάρα πολύ καλό μου φαίνεται Αθηνούλα! Εύγε!
Καλή εβδομάδα 🙂
Σε ευχαριστώ πολυ !!!φιλιά πολλά !!!
και αμυγδαλο? προκληση σκετη! τελειο φαινεται Αθηνα και το κρασι που επελεξες αγαπημενο!
καλη μας ορεξη!
Ναι τελικά το αμύγδαλο του έδωσε κάτι παραπάνω στη γεύση!! Μοιραζόμαστε λοιπόν τα γούστα και στο κρασί!! D !! Σε ευχαριστώ πολύ Ζίνα μου, φιλιά!
Πολύ πρωτότυπη συνταγή αλλά θα σταθώ και εγώ στο αγαπημένο κρασί! Με περιμένει ένα μπουκάλι! Λες να το συνοδεύσω με το γεύμα που προτείνεις? μιαμ μιαμ!
Σε ευχαριστώ Κατερίνα ! Ταίριαξε πολύ ωραία με το φαγητάκι αυτό! Πραγματικά πολύ ωραίο κρασί ! Φιλιά και καλό μήνα!
Θα ψάξω τι υλικά να σου δώσω… 😉 Ωραία φάση αυτό το food challenge!! Κάθε Κυριακή θα γίνεται?? Ώρα?? χαχαχαχαχα Εξαιρετική η επιλογή κρασιού!!!! Εγώ είμαι του κόκκινου οπότε λέω πως είναι από τα καλύτερα!! Καλή εβδομάδα!!
Ελεάνα χαίρομαι που σου αρέσει η ιδέα !! Θα περιμένω τα υλικά σου! Χμμμ συνήθως Κυριακή, για ώρα ακριβώς δεν ξέρω…Και εμένα μου αρέσει το συγκεκριμένο κόκκινο κρασί είναι από τα αγαπημένα μου!Καλό βράδυ !!