Περίεργη η εβδομάδα που διανύουμε… Ό,τι σχεδιάζω δεν βγαίνει , δώρα δεν έχω προλάβει να αγοράσω…το αποκορύφωμα: η Πηνελόπη μου είναι άρρωστη με πυρετό. Δεν πτοούμαστε όμως είναι μόλις 7 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα!
Τις ημέρες λοιπόν που έρχονται θα έχουμε πολλά τραπέζια, γλυκά και φαγητά.. φυσιολογικό. Γι᾽αυτό προτείνω αυτό το διαιτητικό φαγάκι το οποίο έχει και την τσαχπινιά του μέσα στην απλότητά του.
Μπιφτεκάκια διαιτητικά με καπνιστή πάπρικα- Light burgers with smocked paprika
2015-09-25 23:02:40
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
- 500γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς (ξεπαγωμένος)
- 2 κ.σ. λάδι (εγώ χρησιμοποίησα σησαμέλαιο)
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με τον κιμά.
- Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας στο μέγεθος που θέλουμε. Προτείνω να μην τα κάνετε πολύ παχουλά ώστε να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα.
- Μπορούμε να αφήσουμε τον κιμά στο ψυγείο να σταθεί με τα υλικά. Εγώ τα έψησα απευθείας γιατί δεν είχα το χρόνο.
- Σε δυνατή φωτιά βάζουμε στην γκριλιέρα μας τα μπιφτεκάκια μας απλωτά.
- Μόλις τα ακούσουμε να τσιρτσιρίζουν, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν περίπου 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος τους ).
Σημειώσεις
- εξοπλισμός : γκριλιέρα ( κατά προτίμηση κεραμική)
- Με τις ανωτέρω ποσότητες τα έψησα σε 2 δόσεις πλάθοντας μικρά μπιφτεκάκια. Εφόσον η γκριλιέρα σας είναι κεραμική δεν χρειάζεται να βάλουμε καθόλου λάδι οπότε γίνονται ακόμα πιο light. Έχουν έντονη γεύση κρέατος και δίνουν την αίσθηση του γκριλ ενώ τα έχουμε κάνει στο μάτι της κουζίνα μας γρήγορα και εύκολα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με μία πράσινη σαλάτα εποχής ή με κομμένα αγγουράκια ( τα αγαπημένα μας οικογενειακώς).
- Τιp: η γκριλιέρα μας θα καθαρίσει πανεύκολα εφόσον αμέσως μόλις τελειώσουμε, της βάλουμε λίγο ζεστό ( από τον βραστήρα) νερό. Καλό είναι να την αφήσουμε με το νερό επάνω στο ζεστό μάτι να κρυώσει εντελώς. Έτσι αποφεύγουμε να σκευρώσει το σκεύος μας.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Ελαφρύ και πεντανόστιμο!! Η πάπρικα είναι τρελή μου αδυναμία^^Καλό βράδυ Αθηνά!
Σε ευχαριστώ πολύ Λίλια!! Και εμένα ειδικά η γλυκιά! Την καπνιστή την ανακάλυψα πρόσφατα.. Καλημέρα και πολλά φιλιά
Μιαμ μιαμ! Φαίνονται λαχταριστά Αθηνά! Έτσι να κάνουμε και λίγο δίαιτα για να έχουμε να συμπληρώσουμε στα γιορτινά τραπέζια!!
Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου!! Καλά δίαιτα.. λέμε τώρα !!Φιλιά πολλά και ευχές για Καλό Σαββατοκύριακο!
Γεια σου Αθηνα και καλως σε βρηκα!!!!!!
συγχαρητηρια για το καλογουστο μπλογκ σου!!!!
Η τσαχπινια των μπεργκερς με την παπρικα ειναι υπεροχη!!!
καλες γιορτες ευχομαι!!!!
Καλώς Ήρθες Κική! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλές Γιορτές!
Έχω πάπρικα στο ντουλάπι! Την επόμενη φορά που θα φτιάξω μπιφτεκάκια θα την προσθέσω!!!
Πολύ μου άρεσε το συνοδευτικό αγγουράκι έτσι κομμένο 🙂
Καλό Σαββατοκύριακο Αθηνά & περαστικά στην μικρή σου!
Όταν έχεις την ευκαιρία δοκίμασε την καπνιστή !!Δίνει απίστευτη γεύση !! Σε ευχαριστώ για τα περαστικά, ευτυχώς είναι ήδη καλύτερα !!!τα φιλιά μου και ευχές για καλό Σαββατοκύριακο !!!
οπου μπαινει η καπνιστη παπρικα απλα το αποθεωνει! η συνταγη σου φαινεται πεντανοστιμη, οποτε θα δοκιμαστει και συντομα! θα ειναι τελειο και για σπιτικα burgers!
ευχαριστω!!!
Θα χαρώ να μου πεις τη γνώμη σου !!! Φιλιά
Μια διαφορετική εκδοχή για τα μπιφτέκια που έτσι κι αλλιώς τα τρώμε πολύ! Θα την δοκιμάσω μου αρέσει να προσθέτω κάτι στα φαγητά που ήδη τρώμε…Thanks for sharing Αθηνά 🙂
Καλησπέρα Χριστίνα και καλή γιορτινή εβδομάδα, χαίρομαι που σου άρεσαν! Σε ευχαρστώ πολύ
αθηνά η καπνιστη παπρικα εχει διαφορα απο την απλη; μου αρεσε η συνταση.
φιλια oiparamythenies
απο link party mama relax
Χαίρομαι που σου άρεσε Καίτη μου, έχει αρκετή διαφορά στη γεύση…έχει πολύ έντονο άρωμα…Φιλιά
Με κόλασες παλιοκόριτσο!! Θα τα δοκιμάσω!! Φιλιά!
Άντε, άντε Γιάννα μου να μου πεις την γνώμη σου!! Πολλά φιλιά
αρχικα ημουν ετοιμη να σας πω περαστικα σα αλλα μετα ειδα την ημερομηνια ! δεν μ΄αρεσει η καπνιστη παπρικα, δεν θα το τολμησω να το φτιαξω… να φτιαξω σκετα μπιφτεκακια; καλυτερα θα φαει και ο μικρος σιγουρα
Γιώτα μου έχει έντονη γεύση η καπνιστή πάπρικα έχεις δίκιο οπότε αν δεν είναι του γούστου σου το καταλαβαίνω απόλυτα. Μπορείς να την κρατήσεις και σκέτη χωρίς την πάπρικα τη συνταγή! Φιλιά
Αθηνούλα μου θέλω να μπώ μέσα στη φωτογραφία και να τα φάω!!! Εγώ αντί για φρυγανιά χρησιμοποιώ βρώμη και γίνονται ακόμα πιο αφράτα και υγιεινά! Φιλιά πολλά πολλά!!!
Αναστασία μου και εγώ με τέτοιες πείνες που έχω τελευταία!! χα χα !! Την βρώμη δεν την είχα χρησιμοποιήσει για αυτό θα το κάνω όμως λίαν συντόμως ! Thanks for the tip! Φιλιά πολλά!
Υπέροχη συνταγή !!! Μόλις την έφτιαξα… Ζουμερά, ελαφριά γέυση και πεντανόμιστα !!!! Μπράβο Αθηνά !!!
Γιώργος 🙂
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο !!χαιρομαι που τα δοκίμασες κ σου άρεσαν !!!
Αυγο? Μαιδανο? Δυοσμο? Μουσταρδα? Ντοματα? Σοδα? Μπεικιν? Κρασι? Κολοκυθακι? Αυγο ξαναλεω? Κατι εις αντικατασταση? Λιναροσπορο? Chia? Γιοκ? Τσ! Αναρτηση σκετη ουτε καν το δοκιμασατε!
Καλησπέρα!!! Η αντικατάσταση του αυγού για μένα είναι η φρυγανιά η οποία συνδέει το κιμά. Στον κιμά συνἠθως βάζω εστραγκόν και πλέον αντικαθιστώ τη φρυγανιά με νιφάδες βρώμη (υπάρχει σχετική ανάρτηση στην ετικέτα κιμάς) ! Το συγκεκριμένο όπως και όλα τα φαγητά τα οποία αναρτώνται στο μπλογκ τα τρώμε. Το συγκεκριμένο το έφαγα με τα αγγουράκια έτσι όπως το βλέπετε!! Ήταν ένα σκέτο διαιτητικό μπιφτεκάκι ψητό όπως περιγράφεται στο ποστ! Καλό βράδυ εύχομαι!