Περίεργη η εβδομάδα που διανύουμε… Ό,τι σχεδιάζω δεν βγαίνει , δώρα δεν έχω προλάβει να αγοράσω…το αποκορύφωμα: η Πηνελόπη μου είναι άρρωστη με πυρετό. Δεν πτοούμαστε όμως είναι μόλις 7 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα! 

Τις ημέρες λοιπόν που έρχονται θα έχουμε πολλά τραπέζια, γλυκά και φαγητά.. φυσιολογικό. Γι᾽αυτό προτείνω αυτό το διαιτητικό φαγάκι το οποίο έχει και την τσαχπινιά του μέσα στην απλότητά του. 

 

 

Μπιφτεκάκια διαιτητικά με καπνιστή πάπρικα- Light burgers with smocked paprika
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 500γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς (ξεπαγωμένος)
  2. 2 κ.σ. λάδι (εγώ χρησιμοποίησα σησαμέλαιο)
  3. 1 κ.γ. θυμάρι
  4. 1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
  5. 1 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  6. αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με τον κιμά.
  2. Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας στο μέγεθος που θέλουμε. Προτείνω να μην τα κάνετε πολύ παχουλά ώστε να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα.
  3. Μπορούμε να αφήσουμε τον κιμά στο ψυγείο να σταθεί με τα υλικά. Εγώ τα έψησα απευθείας γιατί δεν είχα το χρόνο.
  4. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε στην γκριλιέρα μας τα μπιφτεκάκια μας απλωτά.
  5. Μόλις τα ακούσουμε να τσιρτσιρίζουν, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν περίπου 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος τους ).
Σημειώσεις
  1. εξοπλισμός : γκριλιέρα ( κατά προτίμηση κεραμική)
  2. Με τις ανωτέρω ποσότητες τα έψησα σε 2 δόσεις πλάθοντας μικρά μπιφτεκάκια. Εφόσον η γκριλιέρα σας είναι κεραμική δεν χρειάζεται να βάλουμε καθόλου λάδι οπότε γίνονται ακόμα πιο light. Έχουν έντονη γεύση κρέατος και δίνουν την αίσθηση του γκριλ ενώ τα έχουμε κάνει στο μάτι της κουζίνα μας γρήγορα και εύκολα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με μία πράσινη σαλάτα εποχής ή με κομμένα αγγουράκια ( τα αγαπημένα μας οικογενειακώς).
  3. Τιp: η γκριλιέρα μας θα καθαρίσει πανεύκολα εφόσον αμέσως μόλις τελειώσουμε, της βάλουμε λίγο ζεστό ( από τον βραστήρα) νερό. Καλό είναι να την αφήσουμε με το νερό επάνω στο ζεστό μάτι να κρυώσει εντελώς. Έτσι αποφεύγουμε να σκευρώσει το σκεύος μας.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Καλή μας όρεξη χωρίς ενοχές! 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

24 σχόλια στο “Μπιφτεκάκια διαιτητικά με καπνιστή πάπρικα- Light burgers with smocked paprika

  1. Έχω πάπρικα στο ντουλάπι! Την επόμενη φορά που θα φτιάξω μπιφτεκάκια θα την προσθέσω!!!
    Πολύ μου άρεσε το συνοδευτικό αγγουράκι έτσι κομμένο 🙂
    Καλό Σαββατοκύριακο Αθηνά & περαστικά στην μικρή σου!

    • Όταν έχεις την ευκαιρία δοκίμασε την καπνιστή !!Δίνει απίστευτη γεύση !! Σε ευχαριστώ για τα περαστικά, ευτυχώς είναι ήδη καλύτερα !!!τα φιλιά μου και ευχές για καλό Σαββατοκύριακο !!!

  2. οπου μπαινει η καπνιστη παπρικα απλα το αποθεωνει! η συνταγη σου φαινεται πεντανοστιμη, οποτε θα δοκιμαστει και συντομα! θα ειναι τελειο και για σπιτικα burgers!

    ευχαριστω!!!

  3. Μια διαφορετική εκδοχή για τα μπιφτέκια που έτσι κι αλλιώς τα τρώμε πολύ! Θα την δοκιμάσω μου αρέσει να προσθέτω κάτι στα φαγητά που ήδη τρώμε…Thanks for sharing Αθηνά 🙂

  4. αρχικα ημουν ετοιμη να σας πω περαστικα σα αλλα μετα ειδα την ημερομηνια ! δεν μ΄αρεσει η καπνιστη παπρικα, δεν θα το τολμησω να το φτιαξω… να φτιαξω σκετα μπιφτεκακια; καλυτερα θα φαει και ο μικρος σιγουρα

    • Γιώτα μου έχει έντονη γεύση η καπνιστή πάπρικα έχεις δίκιο οπότε αν δεν είναι του γούστου σου το καταλαβαίνω απόλυτα. Μπορείς να την κρατήσεις και σκέτη χωρίς την πάπρικα τη συνταγή! Φιλιά

  5. Αθηνούλα μου θέλω να μπώ μέσα στη φωτογραφία και να τα φάω!!! Εγώ αντί για φρυγανιά χρησιμοποιώ βρώμη και γίνονται ακόμα πιο αφράτα και υγιεινά! Φιλιά πολλά πολλά!!!

    • Αναστασία μου και εγώ με τέτοιες πείνες που έχω τελευταία!! χα χα !! Την βρώμη δεν την είχα χρησιμοποιήσει για αυτό θα το κάνω όμως λίαν συντόμως ! Thanks for the tip! Φιλιά πολλά!

  6. Αυγο? Μαιδανο? Δυοσμο? Μουσταρδα? Ντοματα? Σοδα? Μπεικιν? Κρασι? Κολοκυθακι? Αυγο ξαναλεω? Κατι εις αντικατασταση? Λιναροσπορο? Chia? Γιοκ? Τσ! Αναρτηση σκετη ουτε καν το δοκιμασατε!

    • Καλησπέρα!!! Η αντικατάσταση του αυγού για μένα είναι η φρυγανιά η οποία συνδέει το κιμά. Στον κιμά συνἠθως βάζω εστραγκόν και πλέον αντικαθιστώ τη φρυγανιά με νιφάδες βρώμη (υπάρχει σχετική ανάρτηση στην ετικέτα κιμάς) ! Το συγκεκριμένο όπως και όλα τα φαγητά τα οποία αναρτώνται στο μπλογκ τα τρώμε. Το συγκεκριμένο το έφαγα με τα αγγουράκια έτσι όπως το βλέπετε!! Ήταν ένα σκέτο διαιτητικό μπιφτεκάκι ψητό όπως περιγράφεται στο ποστ! Καλό βράδυ εύχομαι!