Λατρεύω τις σούπες. Ειδικά τις βελουτέ μπορώ να τις τρώω χειμώνα – καλοκαίρι. Δεν μπορώ βέβαια να πω το ίδιο και για τον σύζυγο- Γιάννη. Η μόνη σούπα που τρώει είναι αυτή που ακολουθεί. Τη horseradish σως τη δοκίμασα στη Γερμανία και της ταίριαζε πολύ. Πρόσθεσα και ένα τσικ γλυκιά σόγια σως (μικρό τσικ γιατί είναι
παχυντική). Και τις δύο σως τις βρίσκετε έτοιμες σε μεγάλα σούπερ -μάρκετ.
Συνταγή Κολοκυθόσουπας με σάλτσα χρένου- Sweat pumpkin soup recipe with horseradish sauce
2015-09-25 23:39:44
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
- 280gr κολοκύθα σε κύβους ( από μία μακρόστενη
- κολοκύθα 1,3kg χρησιμοποίησα το 1/4 περίπου)
- 1 κ.γ. Horseradish sauce - σως χρένου
- 1/2 κ.γ. Γλυκιά soya sauce
- 1 1/2 κούπα ζεστό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Οδηγίες
- Το καθάρισματης κολοκύθας είναι για μένα το πιο μπελαλίδικο κομμάτι της συνταγής. Με ένα πολύ
- κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε στη μέση.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το κέντρο με τα κουκούτσια και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες και σε μικρά κομμάτια. Το καλό είναι ότι μπορούμε σε μία σακούλα τροφίμων να φυλάξουμε όσο δεν
- χρησιμοποιήσουμε για μία άλλη φορά στην κατάψυξη ή για λίγες ημέρες στη συντήρηση.
- Σε μεσαία φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια της κολοκύθας.
- Στο βραστήρα ζεσταίνουμε το νερό και μόλις μαλακώσουν τα κομμάτια ( κανένα
- πεντάλεπτο θέλει), ρίχνουμε το νερό και το αλάτι.
- Σιγοβράζουμε για κανέναδεκάλεπτο ώστε να μαλακώσουν και άλλο τα κομμάτια της κολοκύθας. Μόλις μαλακώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μούλτι και
- ξαναβάζουμε τη σούπα μας στο μάτι.
- Προσθέτουμε την horseradish sauce, τη soya sause ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σημειώσεις
- Όσο πιο μικρά κόψουμε τα κομμάτια της κολοκύθας τόσο πιο γρήγορα θα μαλακώσουν. Εάν δεν
- μας νοιάζουν οι θερμίδες αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με 1 1/2 κουταλιά βούτυρο.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Καλή μας όρεξη!
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή, και την απολαμβάνουμε κατά προτίμηση στον καναπέ μας τυλιγμένοι με μία κουβέρτα. Είναι και ένα ωραίο πρώτο πιάτο στο τραπέζι μας. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.