Το λες και ένα απόλυτα χειμωνιάτικο και πλούσιο γεύμα. Ό,τι πρέπει για τον λεγόμενο επερχόμενο χιονιά (στην Αττική δεν έχει ακόμα έρθει τώρα που γράφω το ποστ, έναν ήλιο τεράστιο βλέπω). Τέλος πάντων το ριζότο αυτό το είδα σε βιντεάκι στο fb και έπρεπε οπωσδήποτε να το δοκιμάσω! Μπέικον, μπύρα, ριζότο;;; Οκ είχα ήδη πεισθεί! Η γεύση είναι πολύ πλούσια και γεμάτη, ό,τι πρέπει για μία δύσκολη μέρα μετά τη δουλειά!! Comfort Food με τα όλα του. Αφιερώστε 25 λεπτά από τον χρόνο σας και θα με θυμηθείτε 😉
Δεν θα μπορούσα να μην συγχαρώ και από το διαδικτυακό μου σπιτάκι, όλους τους νικητές και υποψηφίους των φετινών και πρώτων Food Blog Awards στην Ελλάδα. Εύχομαι πραγματικά να συνεχιστούν να γίνονται τόσο όμορφες ενέργειες ώστε να αναδεικνύονται αξιόλογοι bloggers. Συγχαρητήρια Αγγελική, Θεοδώρα, Δήμητρα και Ελένη !!! I am your biggest fan!!!
Ποσότητα: 2-3 μερίδες
- 1½ κούπα (274γρ) ρύζι αρμπόριο
- 125γρ καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 μπουκάλι μπύρας (500ml)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 5 κούπες (1 λίτρο) νερό
- 1 κύβο για ζωμό λαχανικών
- 155γρ τριμμένη mozarella κίτρινη
- 90γρ cheddar ωρίμανσης τριμμένο
- 2 κ.γ. αποξηραμένο σχινόπρασο (chives) για το σερβίρισμα
- Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, το βγάζουμε όταν ψηθεί και το αφήνουμε στην άκρη
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον
- Προσθέτουμε και το ρύζι και σωτάρουμε για ένα λεπτό
- Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Βράζουμε το 1 λίτρο νερού, το βάζουμε σε ένα πυράντοχο μπολ και βάζουμε τον κύβο λαχανικών ώστε να λιώσει
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς δυνατή και με μία κουτάλα σούπας προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό με τον ζωμό αφήνοντας να το τραβήξει το ρύζι πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά και ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20λεπτά
- Μόλις το ρύζι είναι βρασμένο σύμφωνα με τα γούστα μας, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τα τυριά και το μπέικον και ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε κάθε μερίδα με 1κ.γ. chives
Καλημέρα Αθηνούλα!!! Λατρεύω ριζότο και σε ευχαριστώ για τη σημερινή πρόταση!! Έψαχνα μόλις τι θα μαγειρέψω σήμερα!!!
Μάλλον λοιπόν η συνταγή ήρθε την κατάλληλη στιγμή! Πολύ χαίρομαι 🙂
Αθηνά πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, έχουν απλά και γλυκά χρώματα. Bacon δεν τρώω 🙂 αλλά το ριζότο είναι πάντα μια καλή ιδέα, και το αποξηραμένο σχοινόπρασσο που έριξες θα το έχω στα υπόψη 😉
Ευχές για μια υπέροχη εβδομάδα!
Νομίζω ότι περίμενα να μην τρως bacon!! Καλά κάνεις δεν είναι ότι πιο υγιεινό! Νομίζω μπορείς να το παραλείψεις αν και το σωστό comfort food έχει όλα τα απαγορευμένα 😉 Την καλησπέρα μου!
Μπέικον κατά τυριά,νομιζω ότι είναι τα βασικά υλικά για ένα αρωματικό και γευστικό ριζότο.Σίγουρα και ή μπύρα θα βοηθάει για να είναι πιο ζουμερο Αθηνα μου.Καλή και με πολλές γευστικές συνταγές εβδομάδα.Πολλά φιλια!
Η μπύρα όντως το έκανε πολύ ζουμερό Μαίρη μου, δεν το περίμενα και εγώ! Πολλά φιλιά καλό βράδυ!
Ειμαι μεγαλη φαν των ριζοτων Αθηνα μου..ειναι αληθεια τοσο πλουσια στη γευαη και κυριως χορταστικα. Θα τη δοκιμασω σίγουρα τη συνταγή!!! Πολλα φιλια και Καλη μας εβδομάδα.
Χαίρομαι που σου αρέσει και εγώ δηλώνω τρελή φαν των ριζότο!! Πολλά φιλιά, καλό βράδυ!
Τέτοια μου κάνεις και έχω μπει σε πρόγραμμα διατροφής και θα μετράω τις μέρες μέχρι να μπορέσω να το φτιάξω! Φαίνεται άπαιχτο και είναι εντελώς στις γεύσεις μου!
Είναι το δώρο στον εαυτό σου μόλις έχεις μία ελεύθερη μέρα! Αν φας μια μικρή μερίδα δεν έγινε και τίποτα ε;;; (λέω εγώ τώρα 😉 )
Μμμμμ, έτσι που το βλέπω χυλωμένο με ξετρελλαίνει Αθηνά μου!! Το έφτιαξες καταπληκτικό το ριζότο!!! Υπέροχη πρόταση!!! Αλλά και οι φωτογραφίες σου είναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ και πολύ λαχταριστές!!! 🙂
Φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου για τα καλά σου λόγια!!
“Γεμάτο” και πλουσιο φαγητό Αθήνα και πολύ μου αρέσει! Φιλιααα
Χαίρομαι που σου αρέσει Σωτηρία μου! Πολλά φιλιά!
Γιαμι!!! Φαινεται τοσο νόστιμο,και με το τυράκι να λιωνει….δεν έχβ λόγια!!! Μπραβο Αθηνά!!!
Ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου για τα καλά σου λόγια!
Τι νοστιμια και τι ομορφιά είναι αυτή?Καλή εβδομάδα!!
Λίλια μου σε ευχαριστώ !! Πολλά φιλιά την καλησπέρα μου!
Υπέροχο το ριζότο που έφτιαξες, Αθηνά, με υπέροχη παρουσίαση!!! Καλή εβδομάδα, φιλιά 🙂
Ευχαριστώ πολύ Χαρά μου! Πολλά φιλιά 🙂
Εκτός από τα υλικά, με κέρδισε και η υφή του!
Νομίζω ότι το ριζότο σου είναι ακριβώς έτσι όπως πρέπει Αθηνά!
Ωραία η προσθήκη μπίρας, είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική σε σχέση με το πιο κλασικό κρασί.
Έχεις χρησιμοποιήσει και νόστιμα τυράκια που δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους!
Σε φιλώ!
Και εγώ ήμουν ευχαριστημένη με την υφή! Χαίρομαι που σου αρέσει! Πολλά φιλιά, την καλησπέρα μου 🙂
πολύ ωραία υλικά, σε ένα πολύ αγαπημένο μου φαγητό!
μπράβο Αθηνούλα! 🙂
Ευχαριστώ πολύ Εύη μου για τα καλά σου λόγια 🙂
…μου τρέχουν τα σάλια!!! φανταστικό!!!
αποξηραμένο σχοινόπρασο? δεν ειχα ξανακούσει
Φιλιά!!
Το δικό μου σχοινόπρασο το προμηθεύτηκα από τα Marks and Spencer Food αλλά νομίζω ότι και στο κέντρο στα μπαχαράδικα θα βρεις σίγουρα…
Τέλειο φαίνεται!Θέλω να το φτιάξω κι εγώ, αλλά προς το παρόν πάει στο πίντερεστ μέχρι να πάρω τα υλικά!
Τώρα με το κρύο είναι ευκαιρία να το δοκιμάσεις! Χαίρομαι που σου αρέσει Δέσποινα!
Γιαμ γιαμ!! Φαίνεται πεντανόστιμο!!!
xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr
Χαίρομαι που σου αρέσει Σοφία!
Καταρχήν Καλή Χρονιά Αθηνά μου! Πάντα με υγεία και χαρά σε σένα και την όμορφη οικογένειά σου! Το ριζότο σου φαίνεται άκρως λαχταριστό και χουχουλιάρικο, ό,τι πρέπει για μία κρύα μέρα σαν την σημερινή! Φιλιά πολλά :*
Καλώς την Δημητρούλα!Αντεύχομαι μία υπέροχη χρονιά μόνο με χαρές, υγεία και αγάπη! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, πολλά φιλιά!
Λατρεύω τα ρυζότα αλλά με μπύρα δεν έχω ξαναδοκιμάσει! Θα το φτιάξω και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθώ! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή Αθηνά μου!
Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις! Και εγώ τρελαίνομαι για αυτά 😉