Το συγκεκριμένο γλυκό φτιάχτηκε για την γλυκιά μου νονούλα που είχε την προηγούμενη εβδομάδα τα γενέθλιά της. Πολύ εύκολο στην παρασκευή του, μόνο που θέλει αρκετό χρόνο για την καραμέλα. Ευτυχώς μπορείς να την έχεις ήδη έτοιμη και ειδικά τους χειμερινούς μήνες διατηρείται για αρκετό καιρό στο ντουλάπι μας.
Cheesecake Snickers
2015-09-28 20:29:54
Σερβίρει 8
Εκτύπωση
Συστατικά
- 3 πακέτα μπισκότα Oreo των 154γρ
- 120γρ βούτυρο λιωμένο
- 2 1/2 κουτιά τυρί κρέμα 200γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουτιά morfat creamy
- 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
- 5 snickers σοκολάτες
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- 100ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και σε γεμάτη στα 3/4 με νερό κατσαρόλα το κουτί με το ζαχαρούχο σφραγισμένο για 3 ώρες φροντίζοντας το νερό να καλύπτει πάντα το κουτί. (εγώ το έκανα το προηγούμενο βράδυ πριν φτιάξω το υπόλοιπο γλυκό).
- Χτυπάμε στο μίξερ τα morfat για να αφρατέψουν.
- Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα Oreo στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ τον κάδο του μίξερ με μία μαρίζ και βάζουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.
- Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνει μία λεία κρέμα.
- Σε μία φόρμα με αποσπώμενο δακτυλίδι 24εκ., απλώνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, τα ανακατεύουμε ώστε το βούτυρο να πάει παντού και με τα δάκτυλά μας φτιάχνουμε μία ομοιόμορφη βάση.
- Σε ένα γουδί χτυπάμε τις 3 από τις σοκολάτες να γίνουν χοντρά κομμάτια.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μία μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τα χτυπημένα morfat μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε τις κοπανισμένες σοκολάτες, ανακατέυοντας ελαφρά με μία μαρίζ (πλαστική σπάτουλα) από κάτω προς τα πάνω το μίγμα ώστε να πάνε τα κομμάτια σε όλη την κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση με τα μπισκότα που φτιάξαμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το περιεχόμενο του ζαχαρούχου με την κρέμα γάλακτος. Θα δείτε ότι όσο ζεσταίνεται το μίγμα αρχίζει να κάνει σβολάκια. Εγώ τα πολτοποίησα με ανοιξείδωτη ράβδο.
- Εάν δεν διαθέτετε τέτοια, μπορείτε να τα ενοποιήσετε στο μούλτι. Ανακατεύετε με ένα κουταλάκι, για να φύγουν τυχόν φουσκαλίτσες από το ανακάτεμα, και απλώνετε επάνω στην κρέμα.
- Βάζετε το γλυκό να παγώσει αρκετές ώρες (καλύτερα να το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ). Πριν ξεφορμάρετε το γλυκό, κόβετε με πολύ κοφτερό μαχαίρι τις υπόλοιπες 2 σοκολάτες σε μικρά κυβάκια για να τα στολίσετε από επάνω.
Σημειώσεις
- Την τουρτιέρα την βρήκα εδώ.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Χρόνια πολλά νονούλα να τα χιλιάσεις !!!
Κολασμένο! Αυτό έχω να πω!
Χα χα είναι το άτιμο Είναι!