Το πιο λαχταριστό μανιταρένιο ριζότο τραγανό και λαχταριστό
Author: Athena
Ποσότητα: 3-4 μερίδες
Συστατικά
500γρ φρέσκα μανιτάρια
1 μανιτάρι πορτομπέλο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1.κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι
1 κούπα ρύζι arborio
2 κούπες (από την ίδια που μετρήσαμε το ριζότο) νερό
1 κ.σ. βούτυρο
115γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 κύβος φρέσκος ζωμός λαχανικών
σπρέι τρούφας (προαιρετικό)
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι για δύο λεπτά σε δυνατό μάτι
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις δύο κούπες νερό και έχουμε λιώσει εκεί τον ζωμό λαχανικών
Με μία βαθιά κουτάλα σούπας περνούμε λίγο από το νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το ρύζι αφού έχουμε χαμηλώσει το μάτι στο μεσαίο
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό μέχρι να προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα με το νερό
Παράλληλα σε ένα δεύτερο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά αφού τα έχουμε καθαρίσει και κόψει σε φετάκια προσθέτοντας αλάτι και την σκόνη σκόρδου και αφήνουμε στην άκρη
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το νερό στο ρύζι μας λίγο λίγο για περίπου ένα 20λεπτο μέχρι να τελειώσει όλο το νερό
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο ρύζι
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα
Προσθέτουμε το σπρέι τρούφας
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται λίγο έξτρα αλάτι
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/01/%cf%81%ce%b9%ce%b6%cf%8c%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd.html