Banana Bread Σοκολάτας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 22εκ x 10εκ
- 5 μικρές μπανάνες πολύ ώριμες (300γρ περίπου καθαρό βάρος)
- 1 αυγό (54γρ)
- 120γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 63γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίηση αραβοσιτέλαιο)
- 45γρ άγλυκο κακάο
- 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες

- Πολτοποιούμε

- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι και το πολτό μπανάνας

- Κοσκινίζουμε το κακάο στο μίγμα

- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο μίγμα με ελαφριές κινήσεις.
- Απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα μας. Αν δεν είναι σιλικόνης δεν ξεχνάμε να την λαδώσουμε.

- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπανανόψωμου.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2020/03/choco-banana-bread.html
3.4.3177