Japanese Pancakes
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Τύπος συνταγής: Πρωινό/ Brunch
Ποσότητα: 6 τμχ
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 960ml γάλα
- 8κ.σ. ασπράδι αυγού (μπορείτε να το βρείτε και σκέτο στο σούπερ μάρκετ)
- 1 κ.σ. (13γρ) ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3κ.γ. βούτυρο
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το ασπράδι αυγού με την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία σφικτή μαρέγκα
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας
- Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι

- Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης)

- Προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα επίσης με απαλές κινήσεις

- Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι (το δικό μου έχει διάμετρο 20εκ) ζεσταίνουμε μισή κουταλιά βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε με μία κουτάλα σούπας μίγμα τόσο ώστε να γεμίσει σε ύψος το μισό τηγάνι.

- Μόλις η τηγανίτα κάνει αρκετές φουσκάλες και έχει αρχίσει να πήζει και στην επιφάνεια την γυρνάμε από την άλλη μεριά για να την ψήσουμε ομοιόμορφα

- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
- Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2020/03/japanese-pancakes.html
3.4.3177