Red Velvet Cake
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Author: Athena
Ποσότητα: φόρμα διάμετρο 17εκ και ύψους 9εκ.
- 120γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 10γρ κακάο άγλυκο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 135γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 28ml υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (χρησιμοποίησα αυτό)
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 112γρ κρέμα γάλακτος
- ½ κ.σ λευκό ξύδι
- για το γλάσο
- 40γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 40γρ τυρί κρέμα ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 80γρ ζάχαρη άχνη
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατατεύουμε το κακάο (κοσκινισμένο) με το αλεύρι και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.

- Προσθέτουμε τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα.

- Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως

- Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.

- Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα το μίγμα.

- Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του cake.
- Περιμένουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
- Για το γλάσο χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
- Απλώνουμε σε κρύο cake με τη βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι
Για μία κλασική μεγάλη φόρμα cake θα χρειαστεί να τριπλασιάσετε τα υλικά
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/12/red-velvet-cake.html
3.4.3177