Devil's Food Cake
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 6 με 8 άτομα
- 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 110γρ καστανή ζάχαρη
- 90γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 60γρ γάλα
- 65 στραγγιστό γιαούρτι
- 140γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε τις ζάχαρες με το βούτυρο μέχρι γίνουν κρέμα σε δυνατή ταχύτητα.

- Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα.

- Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.

- Προσθέτουμε στο μίγμα το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο.

- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα μας.
- Ψήνουμε για περίπου 45 με 50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/11/devils-food-cake.html
3.4.3177