Μπισκότα φράουλας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 12 μπισκότα
- 115γρ καστανή ζάχαρη
- 28γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 63γρ αποξηραμένη φράουλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά.

- Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

- Προσθέτουμε το αλεύρι και με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά.

- Κόβουμε τις αποξηραμένες φράουλες σε πολύ μικρά κυβάκια.

- Κρατάμε περίπου 24 κομματάκια από τη φράουλα και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα στο μίγμα με την μαρίζ.

- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ( το ιδανικό είναι η κλασική κουτάλα παγωτού) απλώνουμε μπουκίτσες από το μίγμα στο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε από πάνω τα κομματάκια φράουλας που είχαμε κρατήσει

- Ψήνουμε για 11 λεπτά.
- Μετά από ένα πεντάλεπτο, τα απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/10/strawberry-cookies.html
3.4.3177