Κεκάκια με ταχίνι και μπανάνα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 24 κεκάκια
- 260γρ ταχίνι
- 115γρ μέλι
- 80γρ καστανή ζάχαρη
- 2 πολύ ώριμες μπανάνες
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 108γρ γάλα αμυγδάλου
- 200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Χτυπάμε το ταχίνι με το μέλι και την ζάχαρη στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό.

- Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.

- Τις προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.

- Προσθέτουμε το αμυγδαλόγαλα και το αλεύρι και σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε θήκες σιλικόνης για ατομικά κεκάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ιδανικά με κουτάλα για παγωτό.


- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

- Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε απλώνοντας τα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι σφένδαμου αντί για μέλι.
Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο φυτικό ή ζωικό γάλα.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/10/tahini-banana-cupcakes.html
3.4.3177