Red Velvet Pancakes
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 4 μεγάλα pancakes
- 1 κούπα (142γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1½ κ.σ. (12γρ) άγλυκο κακάο
- ¼ κ.γ. (2γρ) αλάτι
- 1 κούπα (240γρ) ξινόγαλο
- ¼ κούπας (50γρ) ζάχαρη
- 60γρ βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα πάστας (χρησιμοποίησα αυτό)
- 2 κ.γ. βούτυρο για το ψήσιμο
- για το γλάσο
- 70γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 33γρ βούτυρο λιωμένο
- 166γρ ζάχαρη άχνη
- 60γρ ξινόγαλο
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αυγό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το κακάο.
- Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ενιαίο ρευστό χυλό.

- Σε ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 18εκ σε μεσαία προς δυνατή φωτιά λιώνουμε μισή κουταλιά βούτυρου.
- Με μία κουτάλα σούπας, απλώνουμε μία στρώσει μισού εκατοστού στο τηγάνι μας.
- Περιμένουμε να έχουμε φουσκάλες στην τηγανίτα πριν την γυρίσουμε.

- Για το γλάσο χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα σφικτό ενιαίο μίγμα.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας με λίγο γλάσο από πάνω και το υπόλοιπο σε μπολι.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/12/red-velvet-pancakes.html
3.4.3177