Ανάποδο Κέικ Καραμελωμένης Μπανάνας με Καρύδα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24εκ.
- 3 μικρές μπανάνες
- 3κ.σ. βούτυρο
- 2κ.σ. χυμό λεμόνι
- 60γρ καστανη ζάχαρη
- 52γρ τριμμένη καρύδα
- 2 αυγἀ
- 134γρ ζάχαρη
- 183γρ γάλα
- 64γρ λιωμένο βούτυρο
- 1 βανιλίνη
- 233γρ φαρίνα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο Κελσίου
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο με το λεμόνι.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

- Σε μία στρογγυλή φόρμα (σιλικόνης, διαμέτρου 24εκ), τοποθετούμε τις μπανάνες αφού τις έχουμε κόψει ροδέλες.

- Περιχύνουμε με το σιρόπι
. - Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα.

- Στο μίξερ μας εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο και την βανιλίνη.
- Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα

- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το cake.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Την αποξηραμένη καρύδα την βρίσκουμε συνήθως στο διάδρομο με τα είδη ζαχαροπλαστικής.
Αρχική συνταγή
εδώ. Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/11/coconut-banana-cake.html
3.4.3177