Κοτόπουλο παρμεζάνας πανέ με λαχανικά
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 4 μερίδες
- 240γρ γάλα
- 8 τμχ (634γρ) φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 7 (78γρ) φρυγανιές τριμμένες σε σκόνη
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 62γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 1κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 10τμχ (413γρ) πατάτες baby
- 3τμχ (228γρ) καρότα
- 161γρ φασολάκια πράσινα πλατιά
- 50γρ ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- αλάτι
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε το γάλα και απλώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185o Κελσίου αέρα γκριλ
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, πλένουμε τις πατάτες με βούρτσα και τα κόβουμε.
- Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με τα φασολάκια.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, τζίντζερ και αλάτι και ανακατεύουμε.

- Σε ένα δεύτερο βαθύ μπολ βάζουμε την παρμεζάνα, με την σκόνη σκόρδου, την τριμμένη φρυγανιά, και την σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε καλά από το μίγμα των λαχανικών ένα πυρίμαχο σκεύος με ένα πινελάκι.

- Τινάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο από το περίσσιο γάλα και το καλύπτουμε με το μίγμα φρυγανιάς.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τα λαχανικά στο σκεύος σε μία σειρά.

- Ψἠνουμε για περίπου 35 με σαράντα λεπτά.
Εάν ο φούρνος σας δεν έχει γκριλ, προτιμήστε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 190 βαθμούς.
Αρχική συνταγή
εδώ.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/10/one-pan-parmesan-chicken.html
3.4.3177