Ψωμί με Αλεύρι Βρώμης στον Αρτοπαρασκευαστή
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Αρωματικό και υγιεινό ψωμάκι πανεύκολα με αλεύρι βρώμης
Author:
Ποσότητα: 12
Συστατικά
  • 210γρ γάλα (χρησιμοποίησα 2% λιπαρά)
  • 108γρ σιρόπι σφένδαμου
  • 53γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 7γρ μηλόξυδο
  • 5γρ αλάτι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 250γρ αλεύρι βρώμης
  • 140γρ νισεστέ
  • 90γρ ταπιόκα σε σκόνη
  • 4γρ σκόνη psyllium φλοιός σε σκόνη
  • 8γρ ξηρή μαγιά
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νισεστέ, την ταπιόκα, το psyllium και το αλάτι και αφήνω στην άκρη
  2. Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτω τα χτυπημένα αυγά, το γάλα, το σιρόπι σφένδαμου, το λάδι και το ξύδι
  3. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού
  4. Από πάνω χωρίς να ακουμπήσει τα υγρά της συνταγής προσθέτουμε τη μαγιά
  5. Επιλέγουμε το Πρόγραμμα χωρίς Γλουτένη, 1 κιλό και καλό ψήσιμο και αφήνουμε το μαγικό μας μηχάνημα να κάνει τη δουλειά του
  6. Αφήνουμε να κρυώσει εκτός του μηχανήματος και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς
Σημειώσεις
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με υγρό μέλι στην ίδια ποσότητα
Ο νισεστές μπορεί να αντικατασταθεί με κορν φλάουρ
Nutrition
Μέγεθος μερίδας: 54,1gr Θερμίδες: 161kcal Λιπαρά: 2,4gr Κορεσμένα λιπαρα: 0,7gr Ακόρεστα λιπαρά: 0,5 Υδατάνθρακες: 29,9gr Ζάκχαρα: 1,3gr Φυτικές ίνες: 2,7gr Πρωτεΐνη: 4,1 Χοληστερόλη: 46mg
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2024/10/oatflour-bread.html