Ψωμί με Αλεύρι Βρώμης στον Αρτοπαρασκευαστή
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 12
- 210γρ γάλα (χρησιμοποίησα 2% λιπαρά)
- 108γρ σιρόπι σφένδαμου
- 53γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
- 7γρ μηλόξυδο
- 5γρ αλάτι
- 3 αυγά χτυπημένα
- 250γρ αλεύρι βρώμης
- 140γρ νισεστέ
- 90γρ ταπιόκα σε σκόνη
- 4γρ σκόνη psyllium φλοιός σε σκόνη
- 8γρ ξηρή μαγιά
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νισεστέ, την ταπιόκα, το psyllium και το αλάτι και αφήνω στην άκρη
- Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτω τα χτυπημένα αυγά, το γάλα, το σιρόπι σφένδαμου, το λάδι και το ξύδι
- Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού
- Από πάνω χωρίς να ακουμπήσει τα υγρά της συνταγής προσθέτουμε τη μαγιά
- Επιλέγουμε το Πρόγραμμα χωρίς Γλουτένη, 1 κιλό και καλό ψήσιμο και αφήνουμε το μαγικό μας μηχάνημα να κάνει τη δουλειά του
- Αφήνουμε να κρυώσει εκτός του μηχανήματος και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με υγρό μέλι στην ίδια ποσότητα
Ο νισεστές μπορεί να αντικατασταθεί με κορν φλάουρ
Μέγεθος μερίδας: 54,1gr Θερμίδες: 161kcal Λιπαρά: 2,4gr Κορεσμένα λιπαρα: 0,7gr Ακόρεστα λιπαρά: 0,5 Υδατάνθρακες: 29,9gr Ζάκχαρα: 1,3gr Φυτικές ίνες: 2,7gr Πρωτεΐνη: 4,1 Χοληστερόλη: 46mg
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2024/10/oatflour-bread.html
3.4.3177