Crumbl Chocolate Chip Cookie
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 7 μεγάλα μπισκότα
- 365γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5γρ νισεστέ
- 2γρ μαγειρική σόδα
- 4γρ baking powder
- 180γρ καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
- 130γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 170γρ μαλακωμένο βούτυρο
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100γρ σταγόνες σοκολάτας
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νισεστέ, την μαγειρική σόδα και το baking powder και αφήνουμε στην άκρη
- Στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό αφρατεύουμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε για λίγο την ανάδευση ίσα ίσα μέχρι να έχουμε μία ενιαία ζύμη

- Προσθέτουμε τελευταίες τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης

- Σχηματίζουμε 7 ισόποσες μπάλες. Της ζύγισα περίπου στα 141γρ τη μία.
- Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ψήνουμε σε 2 δόσεις τα τεράστια μπισκότα μας και αφήνουμε χώρο στις μπαλίτσες γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο
- Ψήνουμε για 15-20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει το μπισκότο αλλά και να είναι ακόμα μαλακό
- Προσεκτικά με μία σπάτουλα τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Θέλουν ένα καλό 10λεπτο να δέσουν τα μπισκότα

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νισεστέ με κορν φλάουρ
Αρχική συνταγή
εδώ Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2024/10/crumbl-chocolate-chip-cookie.html
3.4.3177