Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη & 10 χρόνια blogging
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Αφράτα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Author: Athena
Τύπος συνταγής: Γλυκές Συνταγές
Ποσότητα: 18
Συστατικά
115γρ βούτυρο λιωμένο
315γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κ.γ. αλάτι
147γρ σιρόπι σφένδαμου
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλας
130γρ σταγόνες κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας
35γρ αμύγδαλο φιλέ
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170βαθμούς αέρα
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, προσοχή δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα
Κρατάμε λίγη σοκολάτα και αμύγδαλα για το στολισμό και τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε στη ζύμη μας απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης
Σχηματίζουμε 18 ίσα μπαλάκια από τη ζύμη και σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα τα απλώνουμε με κενό μεταξύ τους
Τα πατάμε ελαφρώς και στολίζουμε με τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα
Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες (τα μπισκότα θα είναι μαλακά)
Απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές τάπερ
Σημειώσεις
To σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με ρευστό νερωμένο μέλι στην ίδια ποσότητα Η φαρίνα μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ½ κ.γλ. baking powder Αρχική συνταγή εδώ