Το μύρτιλλο είναι το αγαπημένο μου φρούτο του δάσους. Στη φρουταγορά κοντά στο σπίτι μου είχα αγοράσει ένα κεσεδάκι μύρτιλλα ( είναι πανάκριβα, προσπαθώ να βρω τρόπο να τα καλλιεργήσω στο σπίτι.). Έτσι προέκυψε η κάτωθι συνταγή:
Τα υλικά
(για μία φόρμα 12 θέσεων για μάφιν)
200γρ μύρτιλλα ( εάν είναι κατεψυγμένα τα αποψύχουμε )
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ καστανή ζάχαρη ( εγώ χρησιμοποίησα με μελάσα)
120γρ γάλα
120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κ.γ. εσάνς βανίλια
Η εκτέλεση
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160ο αέρα ή 180ο αντιστάσεις πάνω-κάτω. Στον κάδο του μίξερ βάζω το βούτυρο με τη ζάχαρη να χτυπηθούν σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Προσθέτω τα αυγά, το γάλα και την εσάνς βανίλια και συνεχίζω με δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω κουταλιά κουταλιά το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτω με μία μαρίζ τα μύρτιλλα (αλευρωμένα γιατί τα είχα αποψύξει) και ανακατεύω μαλακά να πάνε σε όλο το μίγμα. Με το που ανακατευτούν τα υλικά, αδειάζω το μείγμα στη φόρμα των μάφιν αφού έχω βάλει στις θήκες τα ειδικά χαρτάκια. Bάζω στο φούρνο και μετά από 25 λεπτά είναι έτοιμα.
Είχαμε δει ξανά την ανάρτησή σου και τώρα που την είδαμε στον καφέ της Ζήνας, πρέπει να σου πούμε πως η μυρωδιά τους και η γεύση τους, μας "έσπασε" την οθόνη… 😉 Φιλιά πολλά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ !! Φιλιά!
Καλή σου μέρα Αθηνά !!! Καλώς σε βρίσκω στο πανέμορφο blog σου !!! Μύρτιλλα σε muffin δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και ακούγεται πολύ ενδιαφέρον !!! Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω, θα πάρω για να δοκιμάσω τη συνταγή σου !!! Από τις φώτο φαίνεται τέλεια !!! Καλή συνέχεια !!! Καλό ΣΚ !!!
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!! Ελπίζω να τα δοκιμάσεις και να μου πεις την γνώμη σου! Καλό Σαββατοκύριακο!
μου ειχε ξεφυγει η συνταγη αυτη! και λατρευω τα μυρτιλα!!!!!
Καλημέρα Ζίνα!! Και εγώ τα λατρεύω εννοείται και τα δοκιμάζω παντού!! Φιλιά!
Λαχταριστά !!!! Δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά θα το ήθελα!!! Καλή Σαρακοστη Αθηνά μου και φιλιά!!!
Σε ευχαριστώ Ίρις !!Καλή Σαρακοστή !!!