Η συνταγή αυτή προέκυψε μετά από τηλεφώνημα φίλης μου το οποίο έκλεισε ως εξής: έχω μόνο γαρίδες, γάλα καρύδας και νουντλς, ανέβασε μία συνταγή με αυτά, κρίμα να πετάξω τα νουντλς. Μου άρεσε πολύ ιδέα… Κάποιος να μου λέει τα υλικά και εγώ να τα μεταφράζω σε συνταγή! Τέλειο; Γι᾽αυτό λοιπόν ξεκινάω την εξής πρόσκληση- πρόκληση: δώστε μου έως τέσσερα υλικά και παμ παμ…θα δείτε μία συνταγή για αυτά.
Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή:
Νουντλς με γαρίδες και γάλα καρύδας - Shripms & Coconut Milk Noodles and Food Challege
2015-09-24 23:22:02
Σερβίρει 3
Εκτύπωση
Συστατικά
- 250γρ γαρίδες καθαρισμένες αποψυγμένες (χρησιμοποίησα προβρασμένες)
- 1 κουτί γάλα καρύδας (250 ml)
- 250 γρ νουντλς αυγού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο με λεμόνι
- αλάτι
- 1 κ.γ. κορνφλάουρ
Οδηγίες
- Σε μία μεσαίας διαμέτρου κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις γαρίδες μας ώστε να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το γάλα καρύδας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αλατίζουμε.
- Σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο ζεστό νεράκι και ανακατεύουμε το κορνφλάουρ.
- Περιχύνουμε στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε ώστε να δέσει και κλείνουμε το μάτι.
- Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, βάζουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και βράζουμε τα νουντλς όση ώρα μας λέει η συσκευασία τους σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι.
- Σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα μας.
Σημειώσεις
- Εάν δεν έχουμε λάδι με λεμόνι, μπορούμε να σβήσουμε τις γαρίδες με το χυμό μισού λεμονιού ή ακόμα καλύτερα το χυμό ενός λάιμ λίγο πριν προσθέσουμε το γάλα καρύδας.
- Αν νηστεύουμε ή δεν τρώμε αυγό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νηστίσιμα noodles
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Πείτε μου λοιπόν.. τί τραβάει η όρεξή σας;
Στείλτε μου λοιπόν τα δικά σας υλικά (μέχρι 4) και δείτε την επόμενη εβδομάδα να υλοποιείται συνταγή με τα δικά σας υλικά!! Ο/H πρώτος/η κερδίζει χα χα!
Τα noodles φαίνονται τρισμέγιστα (υπάρχει αυτή η λέξη άραγε;)!!!!
Πολύ μου αρέσει η ιδέα σου για το challenge! Λοιπόν… τα υλικά της επιλογής μου είναι: κοτόπουλο, κρασί, αμύγδαλο, καρότο
Αδημονώ να δω πώς θα τα εντάξεις σε μια συνταγή σου!! 😀
Καλή βδομάδα να έχεις!!
Μυρωδία κέρδισες!! Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή υλικών….Stay tuned! Καλή εβδομάδα!
Αχ, τι καλά!!! Περιμένω πώς και πώς!! 😀
Μμμμμ…. ενδιαφέρον έχει..το πιστευεις οτι δεν έχω φάει ποτέ νουντλς…δεν είμαι σπίτι τώρα να δω τι έχω σε ντουλαπια ψυγείο για να σου πω υλικά.. αααα κ οι φωτο σουπερ
Ευαγγελία μου ευκαιρία να τα δοκιμάσεις, μοιάζουν με ζυμαρικά! Έχεις μία εβδομάδα να τα σκεφτείς…φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ!
Τι τέλειο πιάτο είναι αυτό!
Μου αρέσει πολύ η ιδέα της πρόκλησης!
Θα επανέλθω με υλικά <3
Σε ευχαριστώ Ελένη μου..θα σε περιμένω..εν τω μεταξύ σκέψου σκέψου..!! Φιλιά πολλά
Αυτό το γάλα καρύδας νομίζω οτι θα λέει πολλά στο φαγητό!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ 🙂
Το χρησιμοποιώ σε πολλές συνταγές είναι πολύ ωραίο !!Δίνει μία άλλη γεύση πολύ εξωτική!!
Γάλα καρύδας δεν έχω δοκιμάσει ποτέ,είναι νομίζω μια καλή ευκαιρία αυτό το φαγάκι για να δω τι γεύση δίνει.Καλημέρες!
Είναι μία εύκολη νομίζω συνταγή για να ξεκινήσεις, σου εύχομαι καλή επιτυχία! Την καλησπέρα μου!
Χαχαχαχα άρχισες να δέχεσαι και παραγγελιές Αθηνά μου!!!!
Πολύ ωραία η ιδέα αλλά και η εκτέλεση ενός πιάτου με άρωμα Ασίας! Την καλημέρα μου :*
Είδες είδες Δήμητρα; Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα, φιλιά!
αααααα τελειο το παιχνιδι !!!!!! τα δικα μου υλικα ειναι : αβοκαντο,γιαουρτι,καλαμποκι,αβγο…..σου βαω δυσκολα!!!!!!
Το πιατο σου πρεπει να ειναι πολυ γευστικο!!!!!Μπραβο μπραβο!!!
φιλια πολλα!!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε Κική μου..ενδιαφέρουσα η επιλογή των υλικών σου κρίμα που σε πρόλαβε η Μυρωδία αυτήν την εβδομάδα! Κράτα τα για την εβδομάδα που μας έρχεται! Σε θέλω γρήγορη..Φιλάκια πολλά
Τέλεια ιδέα Αθηνά μου….το πιο σίγουρο είναι μετά απο αυτή την πρόκληση θα δέχεσαι και παραγγελίες… χαχαχα θα επανέλθω με τα υλικά….φιλιά πολλά!
Σε ευχαριστώ Μαίρη μου! Φιλιά
…ή μάλλον στα δίνω αμέσως καρότο,σταφίδες,τόνος,σέλινο…..
Μαρία μου σε πρόλαβε αυτήν την εβδομάδα η Μυρωδία..σνιφ!! Μείνε συντονισμένη να προλάβεις στην επόμενη ανάρτηση του food challenge..Την καλησπέρα μου!
Δεν έχω δοκιμάσει γάλα καρύδας σε φαγητό αλλά θα το δοκιμάσω γιατί βλέπω πως μπαίνει αντί για κρέμα γάλακτος και με χαροποιεί!! Μπράβο Αθηνά! Τα κατάφερες τέλεια με την πρόκληση!
Νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις…Δίνει πλούσια γεύση χωρίς να είναι ζωικής προέλευσης..φανταστικό! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Φιλιά!
καρυδα σε μακαροναδα??? χμμμ…προκληση…παω για υλικα!
Ζίνα μου έχεις χρόνο να τα σκεφτείς…θέλω ταχύτητα χα χα ! Φιλιά πολλά!
Αθηνά μου στέλνω ένα ακόμα βραβείο leibster,,
http://mamagoesvintage.blogspot.gr/2015/01/liebster-award-discover-new-blogs.html αλλά επάξια παίρνεις και βραβείο μαγειρικής!!! Τα υλικά που προτείνω ειναι:
Κοτόπουλο
Καρύδια
Ροδι
Κρέμα γάλακτος..
Φιλια!!!!
Σε ευχαριστώ Ίρις μου για το βραβείο. Ενδιαφέρονται και τα δικά σου υλικά, σε πρόλαβε αυτήν την φορά η Μυρωδία…κράτα τα για την επόμενη φορά…θα περιμένω..σε φιλώ!!
Καλέ κάτσε να ετοιμάσω μια λίστα χαχα!! Εγώ τα τρώω όλα πάντως! Υπέροχο πιάτο ελαφρύ και τέλεια παρουσιασμένο! Το γάλα όπως και η κρέμα καρύδας τα χρησιμοποιώ συχνά και σε φαγητά αλλά και σε γλυκά! Μπράβο σου Αθηνά μου!!
Λίλια σε ευχαριστώ πολύ! Τα γάλα καρύδας το χρησιμοποιώ και εγώ, το λάδι τώρα έχω αρχίσει να πειραματίζομαι..Περιμένω τα υλικά σου…Σε φιλώ, καλό βράδυ!
Πολύ ωραίο blog..μόλις έγινα μέλος..αν θες ρίξε μια ματιά και στο δικό μου.
alldaybeautiful.blogspot.gr
σε ευχαριστώ
Ααααααα εσύ έχεις ταλέντο στην κουζίνα! Μπράβο για την φαντασία και για την εκτέλεση!
Σε ευχαριστώ Χριστίνα μου! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
Πολυ ωραία εκτέλεση και παρουσίαση Αθηνα! Μου αρέσουν ολά τα υλικά αλλά δεν θα μπορουσα να φανταστώ το ποσο ωραία τα ταιριαξες! Μπράβο σου!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!! Και εμένα μου άρεσαν τα υλικά, οπότε μου ήταν πιο εύκολο να τα κάνω συνταγή!
τα νουντλς αυτα ειναι ταλιατέλες;;; πωωωω χαβανεζικο πιατο καλοκαιρινο και πρωτοτυπο!!!
Είναι νουντλς αυγού, μοιάζουν με ταλιατέλες απλά θέλουν λιγότερο βράσιμο και έχουν πιο ελαφριά γεύση…Φιλιά
Τα αγάπησα ως κατ εξοχην μακαρονού. Το γάλα καρύδας με προβληματιζει, μήπως μου βγουν γλυκά για τα γούστα μου. Να δοκιμασω με κρεμα γαλακτος για αρχη; 🙂
Αριάδνη μου, δεν είναι τόσο γλυκό το γάλα καρύδας!! Δίνει απλά το άρωμα και στην γεύση είναι ουδέτερο οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε γλυκές και σε αλμυρές συνταγές! Φιλιά
Τα έχω όλα τα υλικά!!! Αν προλάβω θα δοκιμάσω την συνταγή σήμερα κιόλας!
Μαρία μου Καλημέρα!! Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σου!!Φιλιά Καλή εκλογική Κυριακή!
Τέλειο πιάτο Αθηνά!
Δεν θα σου δώσω υλικά αλλά θα πάω άμεσα για ψώνια να αγοράσω τα συγκεκριμένα αυτής της συνταγής χιχιχι!!
Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!! Φιλιά!
Υπέροχη συνταγή Αθηνά! Η έμπνευση σου ήταν απίθανη!!
Keep up the good work!
Αν θές πέρνα λίγο απο το blog μου, γιατί έχω ένα βραβείο για εσένα!!
http://cookingwithgiorgos.blogspot.gr/2015/01/liebster-award-discover-new-blogs.html
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τα καλά σου λόγια! Σε ευχαριστώ και μου με τίμησες με το liebster award. Μπορείς να δεἰς τις απαντήσεις μου εδώ http://craft-cook-love.blogspot.gr/p/liebtster-award.html