Καταρχήν ένα φτέρνισμα από την σκόνη και τους ιστούς αράχνης που έχει πιάσει το blog. Δεν ξέρω από που να αρχίσω καθώς η τελευταία φορά που ανέβασα ένα άρθρο ήταν Δεκέμβριος του 2020. Όπου είχα μεγάλες βλέψεις για άπειρα ποσταρίσματα και πολλές συνταγές μετρημένες και φωτογραφημένες που τώρα απλά περιμένουν σε κάποια κάρτα μνήμης της μηχανούλας μου.
Λοιπόν ας αρχίσουμε με την ανασκόπηση του 2021.
- Το κυριότερο: έγινα πάλι μαμά σε ένα υπέροχο κοριτσάκι. Εκεί που νόμιζα ότι είχαμε κλείσει τις συμμετοχές στην οικογένεια μας, τσουπ έρχεται μία αναπάντεχη εγκυμοσύνη και το πιο γλυκό μωρό, η Γεωργιάννα μας. 16 Απριλίου 2021 και ώρα 5:25 (εδώ να δούμε το γεγονός ότι η Πηνελόπη έχει γεννηθεί 16 Μαΐου του 2011, σύμπτωση; μπααα). Στη φωτό είναι μόλις επιστρέψαμε από το μαιευτήριο και την κράτησε επιτέλους στην αγκαλιά της η μεγάλη της αδερφή.
- Χάσαμε τον Πάρη μας το γλυκό μας σκυλάκι ένα μήνα περίπου πριν την άφιξη του νέου μας μέλους: 14 Μαρτίου 2021. Μεγάλη στεναχώρια αλλά και ευγνωμοσύνη για όλα τα υπέροχα χρόνια που περάσαμε μαζί του. Για να καταλάβετε τι ψυχή μεγαλείο είχε αυτό το σκυλί έφυγε στον ύπνο του, μην θέλοντας να μας ταλαιπωρήσει. Ήταν 13 χρονών. Η τελευταία του φωτό ήταν τότε πέρισυ με τα χιόνια (aka Μήδεια) που είχαμε καταχαρεί που βλέπαμε έστω αυτό το λίγο χιόνι στο παραθαλάσσιο προάστιο μας και σουλατσάραμε οικογειακώς (πριν τις απίστευτες διακοπές ρεύματος που ακολούθησαν στην πόλη μας):
- Σύνδρομο φωλιάς: μέσα σε όλα τα άλλα αποφασίσαμε να κάνουμε μία αρκετά μεγάλη ανακαίνιση στο σπιτικό μας με αποτέλεσμα μέχρι και που φύγαμε για το μαιευτήριο το σπίτι να είναι ολίγον τι γιαπί. Εμένα με έπιασε και το κλασικό σύνδρομο με αποτέλεσμα πριν γεννήσω να οργανώσω ξανά την κουζίνα, την ντουλάπα μου, την ντουλάπα του μωρού, της Πηνελόπης. Κάποια από τα οργανωτικά μου τα έχω μοιραστεί στην σελίδα του instagram του μπλογκ. Και κάπου εκεί σταμάτησε όλο αυτό καθώς και μέχρι τώρα που σας γράφω το δωμάτιο του μωρού παραμένει ημιτελές.
- Το καλοκαίρι πάνω στην τρέλα μας (καλά και στο μπίρι μπίρι της Πηνελόπης) αποκτήσαμε την Κλειώ. Η Κλειώ είναι ένα πεισματάρικο, με χαρακτήρα ζόρικο μικρό μαλτεζάκι που ενώ από τη μία μας σπάει τα νεύρα από την άλλη είναι ένα από τα πιο αγαπησιάρικα και χαδιάρικα πλάσματα που έχω γνωρίσει. Π.χ. τώρα κοιμάται ακριβώς δίπλα μου πολύ ευτυχισμένη.
- Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης και καραντίνας, έχω γίνει μανιώδης φυτομαμά με αποτέλεσμα να δημιουργήσω ένα διόλου ευκαταφρόνητο urban jungle μέσα στο σπιτικό μας. Εξού και το φυτό δίπλα στο cake (λέγεται heart leaf philodendron για όποιον ενδιαφέρεται). Εγώ που μέχρι πρότινος ξέραινα και κάκτο. Δεν σας βάζω φωτό είναι πολλά
Και κάπου εδώ τελειώνει το sum up της χρονιάς μας. Που μας άφησε με το να δούμε για πρώτη φορά θετικό self test COVID ακριβώς στην εκπνοή του. Και να φιλοξενήσουμε και τον ανεπιθύμητο ιό στο σπιτικό μας. Ευτυχώς τώρα είμαστε στα τελειώματα μαζεύει τις βαλίτσες του για να πάει από εκεί που ήρθε
Αυτά τα εισαγωγικά. Να σας πω ότι θα ανεβάζω συχνά και προγραμματισμένα συνταγές; Αχ θα το ήθελα όσο τίποτα αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι που δεν ξέρω με σιγουριά ότι θα πετύχω. Πάντως ότι έχω έτοιμο θα προσπαθώ σιγά σιγά να το ανεβάσω και να το μοιραστώ μαζί σας γιατί η αλήθεια είναι ότι στο σημειωματάριο δεν βολεύει να ψάχνω όταν θέλω να ξαναφτιάξω συνταγές μου
Είπα λοιπόν να ξεκινήσουμε με μία συνταγή συνέχεια της σειράς συνταγών αρτοπαρασκευαστή. Εννοείται γλυκιά. Έτσι για το γούρι. Για να έχουμε μία γλυκιά χρονιά. Νομίζω όλοι το αξίζουμε δεν συμφωνείτε;
Εντάξει πιο απλή εκτέλεση πεθαίνεις. Βάζεις όλα τα υλικά στο μαγικό μηχάνημα, επιλέγεις τις ρυθμίσεις και σε ειδοποιεί μόλις τελειώσει. Ό,τι πρέπει για μία μαμά που τρέχει για όλα. Και θέλει ένα cake για την εβδομάδα που μπαίνει.
Περιττό να σας πω ότι η μεγάλη βοηθός τρελάθηκε καθώς έχει τρέλα με οτιδήποτε gingrebread και ένα γενναίο κομμάτι βρίσκεται ήδη στο φαγητοδοχείο της για κολατσιό. Ο Γιάννης από την άλλη το βάπτισε cake μουστοκούλουρο!! Όπως και να έχει πάμε να δούμε την συνταγή και εύχομαι να τα λέμε πιο συχνά
Ποσότητα: 12 κομμάτια περίπου
- 2 αυγά
- 167γρ γάλα (χρησιμοποίησα φρέσκο)
- 115γρ μελάσα
- 214γρ καστανή ζάχαρη
- 95γρ αραβοσιτέλαιο
- 400γρ αλεύρι που φούσκωνει μόνο του
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
- Χτυπάμε τα δύο αυγά ελαφριά ώστε να ομογενοποιηθούν
- Βγάζουμε τον κάδο από την μηχανή του αρτοπαρασκευαστή
- Προσθέτουμε τα αυγά και όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται επάνω (τελευταία τα στερεά)
- Εφαρμόζουμε τον κάδο στον αρτοπαρασκευαστή και επιλέγουμε το πρόγραμμα κέικ, 1 κιλό και μεσαίο ψήσιμο
- Περιμένουμε το μαγικό μηχανηματάκι να κάνει τη δουλειά του
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ τουλάχιστον μισή ώρα
- Ξεφορμάρουμε και εναποθέτουμε στην σχάρα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψουμε (εάν το κόψουμε ζεστό ενδέχεται να θρυμματιστεί).
- Καλή μας απόλαυση
Προσοχή όταν τελειώσει να δείτε ότι έχει ψηθεί καλά με ένα καλαμάκι από σουβλάκι (πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ)
Καλή χρονιά Αθηνά μου μόμο με χαρές! Να σας ζήσει η κουκλίτσα να είναι πάντα ευτυχισμένη. Το κεκάκι τέλειο
Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τις ευχές και τα καλά σου λόγια! Καλή χρονιά να έχουμε!