Ο τίτλος είναι άκρως παραπλανητικός. Το κινόα και το μπρόκολο γίνονται εντελώς hacked σε αυτή τη συνταγή. Νομίζω έχω ξαναμιλήσει για την προσπάθεια μου να εντάξω το πολυαγαπημένο μου μπροκολάκι στη διατροφή μας με τον Γιάννη. Σας είχα δείξει άλλη μία αντίστοιχη κολασμένη συνταγή παλαιότερα. Αυτή που βλέπετε έχει και κινόα. Φυσικά εγώ θα μπορούσα να τα καταναλώσω έτσι σκέτα καθώς είναι και τα δύο αγαπημένα μου συσταστικά. Χαίρομαι που και εσείς αγαπάτε μπροκολάκι καθώς όταν το πόσταρα στο instagram το δεχθήκατε με μεγάλο ενθουσιασμό έχω να πω!
Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο αφράτο και γευστικό είναι το φαγάκι αυτό. Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα άλλα όχι και τόσο πολύ… τόσο όσο… Μην το φοβηθείτε εσείς που δεν πολυαγαπάτε κινόα και μπρόκολο… αυτή η συνταγή θα σας πείσει!!!
Πάμε να την δούμε βήμα βήμα και ΟΛΕ μπρόκολο!!!
Ποσότητα: 4 με 6 μερίδες
- 114γρ λευκή κινόα
- 288γρ νερό
- 1 μπρόκολο (περ. 540γρ)
- 150γρ μπέικον
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ τριμμένη μοτσαρέλλα.
- Σε ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι ξεπλένουμε την κινόα να ξεπικρήσει.
- Την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό και αλάτι σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και κλείνουμε το καπάκι.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 15 με 17 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Κόβουμε με ένα ψαλίδι μαγειρικής τα φουντάκια από το μπρόκολο.
- Βράζουμε στον ατμό για περίπου 10 λεπτά (εγώ χρησιμοποιώ ειδικό σκεύος επάνω από νερό που βράζει).
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε για λίγο σε ένα τηγάνι.
- Σε ένα πυράντοχο πυρέξ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και την βρασμένη κινόα.
- Προσθέτουμε το μπέικον.
- Απλώνουμε το ατμισμένο μπρόκολο.
- Και στο τέλος απλώνουμε το τυρί.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά στο πυρέξ.
- Ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Έτοιμο!!