Halloween πάρτυ μέρος δεύτερο. Το πρώτο μπορείτε να το δείτε εδώ. Στο αλμυρό κομμάτι του τραπεζώματός μας δοκίμασα πολλές νέες συνταγές. Όλες στο θέμα μας, το φθινόπωρο και φυσικά στην κολοκύθα. Η συνταγή που ξεχώρισε στους καλεσμένους μας είναι η στράτα που βλέπετε. Είναι πανεύκολη, και μπορείς να την ετοιμάσεις από την προηγούμενη και να την ψήσεις λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σου. Έχει φανταστικό άρωμα και χρώμα. Απλή στα υλικά της αλλά και εντυπωσιακή στον μπουφέ !!! Εγώ πάντως θα την επιστρατεύσω σίγουρα τη στράτα αυτή και σε επόμενο τραπέζωμα.
Πάμε να δούμε την συνταγή αναλυτικά και Happy Halloween!
Στράτα με κολοκύθα
Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ
Μία εναλλακτική της τάρτας με φθινοπωρινό χρώμα και άρωμα !!!
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Συστατικά
- 1 μακρόστενη κολοκύθα σε κύβους ( 640γρ καθαρό βάρος)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- αλάτι
- 1 καρβέλι χωριάτικο ψωμί (350γρ)
- 6 αυγά
- 500ml γάλα
- 450γρ λουκάνικο (χρησιμοποίησα χωριάτικο με πράσο).
- 10γρ φρέσκο μαϊντανό
- 225γρ τσένταρ τριμμένο
- 200γρ ρεγκάτο τριμμένο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα κόβοντά της στη μέση με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και πολλή προσοχή.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τα κουκούτσια και τη γύρω περιοχή.
- .
- Την κόβουμε στα τέσσερα και μετά με έναν καλής ποιότητας αποφλοιωτή αφαιρούμε τη φλούδα.
- Κόβουμε σε κύβους.
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο τα ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά να μαλακώσει, ανακατεύοντας τα ανά 5λεπτο στο φούρνο ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε το καρβέλι ψωμιού σε κύβους με ένα μαχαίρι ψωμιού.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το γάλα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Τσιγαρίζουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες.
- Σε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης απλώνουμε μία στρώση από τους κύβους ψωμιού. Στη συνέχεια κύβους κολοκύθας, μαϊντανό και λουκάνικο και συνεχίζουμε καταλήγοντας σε ψωμί. Απλώνουμε τα τυριά, λίγο μαϊντανό και στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα αυγού με προσοχή ομοιόρφα στις στρώσεις.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να φουσκώσει η στράτα μας. Δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Σημειώσεις
Εάν χρησιμοποιήσετε πτυσόμενη φόρμα βεβαιωθείτε ότι ασφαλίζει καλά ώστε να μην τρέχει το μίγμα και λαδώστε τις άκρες & το κάτω μέρος της.
Αρχική συνταγή εδώ
Αρχική συνταγή εδώ
Πω πωωωω!!!
σα να πείνασα!!!
τέλεια φαινεται!!! γεια στα χέρια σου!!!
Χα χα κ εγώ τώρα που την ξαναβλέπω…Να την δοκιμάσεις προτείνω είναι εύκολη κ πεντανόστιμη!!! <3